GeriSeyahat 36 saatte Pasadena
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Pasadena

36 saatte Pasadena

Los Angeles bölgesinin en eski, çılgınca genç ruhlu şehirleri köklü, kültürel ve bilimsel kurumlarının yanı sıra sanat alanında da iddialı müzelere sahip... Çevresindeki Altadena, South Pasadena gibi kasabalar iklimleri, mimarileriyle Akdeniz’i andırıyor. Ünlü Route 66’nın beton kilometre taşları, klasik motelleri yerli yerinde…

36 saatte Pasadena


15.00
GÖRKEMLİ GİRİŞ

 

36 saatte Pasadena

Arroyo Seco Nehri’nin iki yakasını bağlayan Colorado Street Köprüsü'nün kemerlerinde, burada intihar edenlerin ruhlarının dolaştığına inanılır.

 

134 East Karayolu’nun çıkışındaki Linda Vista Bulvarı’nı takip ettiğinizde 103 yıllık görkemli Colorado Street Köprüsü’ne ulaşırsınız. Arroyo Seco Nehri’nin iki yakasını bağlayan köprünün kemerlerinde, burada intihar edenlerin ruhlarının dolaştığına inanılır. Colorado Bulvarı’ndaki Le Muse Coffee and Wine Bar’da mola verin. Tuğladan yapılmış sevimli binayı 1936’da mimar Harold Bissner tasarlamıştı. Şimdilerde Paris stili kafe Le Muse’da Espresso Republic’in kaliteli kahvelerinin yanı sıra Güney Kaliforniya şarapları sunuluyor.

 

16.30
ZEKİ GEZGİNLERE

 

36 saatte Pasadena

Pasadena Playhouse


Playhouse semtine gelmişken, ismini aldığı Pasadena Playhouse’a uğrayın. İspanyol sömürge stili mimariye sahip bina, 1917’de kurulan Kaliforniya Devlet Tiyatrosu’na ait. Kurum adeta bir yıldız fabrikası. Gene Hackman’dan Dustin Hoffman’a pek çok oyuncu burada şöhrete kavuştu. Colorado Caddesi’nden birkaç sokak doğuya yürürseniz Güney Kaliforniya’nın en büyük, en eski kitapçısı Vroman’s karşınıza çıkar. Zekice düzenlenmiş geniş mağazada her bölümde konuyla ilgili eşyalara da bir köşe ayrılmış. Örneğin yemek kitaplarının yanında Bauer Pottery’nin klasik seramikleri, seyahat bölümünde rehberlerin yanı sıra bagaj etiketleri, fiş adaptörleri satılıyor.

 

18.00
EKİBE KATILIN
Ülkenin en heyecan verici restoranlarıyla çevrili Pasadena bu konuda hep diğer kentlerle mukayese ediliyor. Yarım asırlık Pie’n Burger’den uluslararası şöhrete sahip Union gibi geniş yelpazede, pek çok seçenek mevcut. Trüfle ıstakozu buluşturan çok lüks İtalyan restoranlarından biri Union. Taze makarnaları, kadife gibi risottoları, pufuduk grocchi’leri gerçekten leziz. Hafta sonunda mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. İki kişi, şarap dahil, ortalama 500 TL.

 

20.00
OKUL YILLARINA DÖNÜŞ
Kent merkezi yürüyerek bir baştan bir başa gezilebilecek kadar küçük ve barlarla dolu olmasına karşın gece hayatı sakin. En iyisi konser ve gösterilere yönelmek. Örneğin California Institute of Technology’nin (Caltech) şu günlerdeki programlarında oda müziği konserleri, TV dizisi Uzay Yolu’nun mizahını yapan ‘Boldly Go!’ yer alıyor. NASA’nın Jet Laboratuvarı’nda ise uzayın keşfi ve uzaybilim hakkında bilgi veren toplantılar düzenleniyor.

 

 

36 saatte Pasadena

08.00
ARROYO’NUN OKÇULARI

 

36 saatte Pasadena

Copenhagen Pastry


Copenhagen Pastry için East Pasadena’ya gitmenize değer. Kremalı, bademli pek çok pasta, çöreği taze tadabilirsiniz. Sonra Lower Arroyo Parkı’na gidin. 1935’ten bu yana okçuluk kültürünü yaşatan Pasadena Roving Archers kulübünün gösterisini izleyin. Saat 08.30-10.00 arasında her yaşa açık, başlangıç seviyesindeki dersler ücretsiz.

 

 

11.30
JONATHAN’IN TAVSİYELERİ
Pulitzer Ödüllü Pasadena’lı yemek yazarı Jonathan Gold’un izinde keşfe çıkın. Örneğin altın tavsiyeler listesindeki fırınlardan Seed Bakery’yi görün. Çiftçi Pazarı’nda ilk şubesini kuran fırın, bir süre önce kafe açtı. Geçmişin unutulan buğday türlerinden yapılan ekmekleri tadın. Küçük mönüde üstüne manchego ve gorgonzola peyniri eritilmiş, karamelize soğanlı kaburga (40 TL) gibi sıcak yemekler de bulunuyor. Yanı başındaki La Caravana ise Salvador mutfağından kızarmış gözlemeler, peynirli, etli mısır çörekleri (porsiyonu 9 TL) gibi popüler lezzetler sunuyor.

 

 

13.00
HAYDİ YÜRÜYÜŞE

 

36 saatte Pasadena

Bulgarini Gelato Artigianale’de dondurma yerken sahnedeki caz gruplarını dinleyebilirsiniz.


Kentin yanı başında yükselen San Gabriel Dağları doğaseverler için büyük şans. Kuzeydeki Altadena’ya gidin, Sam Merrill rotasından Eaton Vadisi ya da Echo Dağı’nda yürüyüş yapın. Her iki bölge de tarihi açıdan ilginç öykülerle dolu. Geçmişin ünlü tatil köyleri, meşhur Mount Lowe Demiryolu bu bölgede. Güzel manzaraların, dev kaktüslerin, meşe ağaçlarının arasından geçtikten sonra kendinizi dondurmayla ödüllendirin. Bulgarini Gelato Artigianale’de şamfıstıklı, meyveli dondurmanızı yerken sahnedeki caz gruplarını dinleyebilirsiniz.

 

 

15.00
İKİNDİ KEYFİ
Yürüyüş yerine tembellik hakkınızı kullanmak isterseniz Echo Dağı’nın yamacındaki Rancho Bar’a kurulup ucuz biraları, Bloody Mary’leri birbiri ardına yuvarlayabilirsiniz. Barın kurucusu Lowe Dağı’yla ilgili objelerin koleksiyonunu yapıyordu. Kasabanın tarihi bölgesindeki Everson Royce saat 14.00-16.00 arasında dört tür şaraptan oluşan tadım mönüleri hazırlıyor (50 TL). Del Mar metro durağındaki adeta saklı biracılardan Stone Brewery Company Store kendi ürünlerinin yanı sıra Washington’un Yakima Vadisi’nde üretilen nadide biraları da mönüsüne almış.

 

 

16.00
KLASİK ALIŞVERİŞİ
Popüler antikacıları, bitpazarlarının yanı sıra Pasadena’da klasik çizgilerden hoşlananları mutlu edecek pek çok butik var. Caltech yakınlarındaki, High Low Vintage’ın pullu, lame kumaşlı, batik desenli kadın koleksiyonu çok seksi, çok zevkli. Bitişikteki Colorado’nun müzik kutusunda hiç durmadan nostaljik Otis Redding, Jackson Beşlisi şarkıları çalıyor. Ev dekorasyonu mağazası 1950’lerin çizgilerini yansıtıyor. Hip-hop sevenlerin, DJ’lerin popüler plakçısı Poo-Bah Records’da Los Angeles çevresinden underground ve avangard toplulukların müziklerini bulabilirsiniz.

 

 

20.00
SAN GABRIEL VADİSİ

 

36 saatte Pasadena

Green Zone


Ermeni mezeleriyle Zankou Chicken’dan San Gabriel’in organik Asya restoranı Green Zone’a kadar kentin dikkat çeken pek çok lezzet durağı gerçekte zincir restoranlar. Little Sheep Mongolian Hot Pot ise Asya’dan Amerika’ya geniş bir coğrafyanın ürünlerini sunuyor. Mönü özellikle çorbalara odaklanmış. Üstünde dumanı tüten kâselerde acılı, isterseniz sütlü çorbalar (13 TL) servis ediliyor. İçinde lale soğanından, yaban mantarına, Kobe etinden ördek bağırsağına ne ararsanız var. İddialı bir tabağı için Central Park yakınındaki Sushi Kimagure’yi tuzlu bir hesap ödemek istemiyorsanız Sushi Ichi’yi deneyin.

 

 

36 saatte Pasadena

 

09.00
TARİHİ MERKEZDE TURLAYIN

 

36 saatte Pasadena

Pie Hole


Kentin en eski binası Indiana Colony, modern restoranların toplandığı bir lezzet durağına dönüştürülmüş. Pie Hole’un leziz sebzeli ya da etli çörekleri 16 – 24 TL arasında. Şimdilerde moda olan nitro buzlu kahveyi denemediyseniz işte size fırsat... Sonra kentin güzelim yapıları, gökdelenleri ve gizli bahçelerinden geçerek kısa bir tur atın. Raymond’un kuzeyine yönelip Pasadena Memorial Parkı’nı, salyangoz şeklindeki konser sahnesini, merkez kitaplığını geçin. Beaux-Arts City Hall’ın hemen arkasındaki palmiyelerle kaplı avluda Mağribi mimarisini çağrıştıran Plaza Los Fuentes’i göreceksiniz. Dış cepheyi kaplayan elişi desenli güzelim karolar seramikçi Joyce Kozloff tarafından yapıldı. Yürüyüşünüzü Pasadena Museum of California Art’ta noktalayın. Eyaletin sanat ve tasarım kültürüne tanık olun (Giriş 23 TL).

12.30
L.A. FREEWAY
Lincoln, palmiyelerin sıralandığı dar bir ara sokakta. Çok ünlü Little Flower Candy’nin sahiplerine ait bu pastanede saat 06.30’dan itibaren balkabaklı, kabak çekirdekli çörekler, şekerlemeler sunuluyor. Meksika usulü pirinçli, çörekli, domatesli yumurtanın porsiyonu 35 TL. Kentten ayrılmadan son hediyelikler için Craftsman’daki Offramp Gallery’ye uğrayın. Mağazanın kurucusu ünlü dans hocası Evelyn LeMone.

False