GeriSeyahat 36 saatte Dubai
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Dubai

36 saatte Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri’nin bir zamanlar adından hiç bahsedilmeyen sahil yerleşimi Dubai, şimdilerde farklı ulusların bir arada yaşadığı büyük bir dünya kenti. Birbirinden güzel, halka açık plajları, yeni metro ve tramvay sistemi, Fransızından Japonuna, İranlısından Amerikanına ünlü restoranlarıyla körfezdeki komşularından ayrışıyor. Son yıllarda sanatta öne çıktı. Galerileriyle ünlü semtleri ve hırslı modacılarıyla gözde. Gece eğlence mekânları da uluslararası kalitede.

36 saatte Dubai

36 saatte Dubai

17.00
Doğru yukarıya

829 metre yüksekliğindeki, 160 katlı Burj Khalifa’yı gezerken uçağa binmiş gibi olacaksınız (85-140 TL). Biletinizi internetten alıp, Dubai Kiosk’ta kâğıda bastırabilirsiniz. Sıraya girip, ince bir aramadan geçirildikten sonra hızlı asansörle 124’üncü kattaki gözlem terasına çıkarılacaksınız. Gece ışıklandırılmış haliyle şehir tablo kadar güzel: Otoyollardaki ışık seli, yükseklikte yarışan gökdelenler, çöle uzanan yerleşimlerin oluşturduğu manzara...

20.00
Rhodes efsanesi
‘İngiliz mutfağı’ tanımı çok kişiye espri gibi gelir. Gary Rhodes, bu mutfağa saygınlık kazandıran Michelin yıldızlı şeflerden. Geçen yıl açtığı Rhodes W1 şimdi çok popüler. Beyaz renk ağırlıklı minimalist dekorasyonu ve sempatik garsonlarıyla cazip bir mekân. Mönüsünde kızarmış peynirle yapılan ve ismini Gal tavşanından alan ‘rarebit’, öküz kuyruğu yahnisi, soslu köfte gibi İngiliz köy yemeklerinden örnekler bulunuyor. Özellikle bezelye ezmesi yatağında çıtır istiridyeyi, mevsim sebzeleri eşliğinde fırınlanmış eti, ballıelmalı, peynirli yeşillik salatasını tatmalısınız. İki kişi, üç tabaklık mönülerle içki hariç ortalama 420 TL.

36 saatte Dubai


22.30
Dubai’nin yetenekleri
Palm Jumeirah Adası’ndaki MusicHall’da müziğin her türü var: Fesli udilerden göbek havaları, disko grubundan Donna Summer şarkıları, tutkuyla İtalyan operaları söyleyen şarkıcılar, reggae grupları, Mısırlı şantözler... Gece boyunca sırayla sahneye çıkıp, kısa konserler veriyorlar. Rezervasyonunuzu bardan yaptırın, mükemmel bir bardak viski (şişesi 840 TL) ya da rom, Pisang Ambon, Midori ve muzla yapılan baharatlı Pisang kokteyli (65 TL) ile karşılanın.

Dubai'de İhtişamlı ve İndirimli Tatil Yapmak İçin Tıklayın

36 saatte Dubai

12.30
Bohem brunch’ı

Depo görünümlü geniş restoran modasını Dubai’ye Tom & Serg getirdi. Avustralya ve İspanyalı çiftin adlarını verdikleri restoranda dev pencereler, açıktaki havalandırma boruları, tavandan sarkan ampuller dikkat çekiyor. Mönüsü geniş. Sahanda yumurtalı tuzlanmış et (35 TL) ve dürüm (42 TL) kahvaltı seçeneklerinden bazıları. Patlıcan ezmesi ya da şamfıstıklı pilavla sunulan erişteli ton balığı (36 TL), ızgara levrek (49 TL) ise öğle yemeği alternatifleri arasında. Tatlı tezgâhında havuçlu pasta, ekmek tatlısı ve pek çok özel yapım ürün yer alıyor.

14.00
Sanat sokağı

Sanatla özdeşleşen semtlerden Alserkal Bulvarı’nda 20’den fazla galeri bulunuyor. Vitrinler büyüleyici dünyalara açılan birer pencere. Mini sineması, asırlık masa ve iskemleleriyle Salsali Özel Müzesi, önemli bir kurum. Çoğunlukla Ortadoğulu ve İranlı sanatçıların eserleri sergileniyor. Art Basel, Londra’daki Frieze gibi uluslararası fuarların katılımcısı Grey Noise, çok özgün projelere odaklanmış. Gulf Photo Plus ise uluslararası fotoğraf sergileriyle daha geniş kesime hitap ediyor. Esine ihtiyacınız varsa semtin ünlü kafe, kitaplık, sinema, butik ve yeni fikirler kuvözü A4’e uğrayın. Bol sütlü kahve 14 TL.

36 saatte Dubai


17.00
Yüksek topuklar, güzel içecekler

Mega AVM görmüş müydünüz? Ditch Dubai’nin dev ve heyecanlı alışveriş merkezleri yerine, marina yakınlarındaki Jumeirah Beach Road’ta yürüyüşe çıkın. Pek çok küçük butiğe rastlayacaksınız. Closet’te şimdilerde Dubai’de çok moda olan Jimmy Choo marka iğne topuklu kırmızı deri ayakkabılar 415 TL. Gözalıcı renkleriyle çiçekli eşarplar Marc Jacobs’da 140 TL. Etnik malzemelere meraklıysanız, gümüş çaydanlıkları (205 TL) ve oya işlemeli yastıkları (250 TL) Comptoir 102’de bulabilirsiniz. Bu Fransız mağazasının çay, kahve, sıkma meyve suları içebileceğiniz bir kafesi var. Aynı villayı paylaşan Bambah’ta modacı Maha Abdül Raşit’in Hollywood’un altın çağını çağrıştıran özel akşam giysileri, Zoo Concept’te ise sıradışı aksesuvarları bulabilirsiniz.

36 saatte Dubai


20.00
Ortadoğu festivali

Doğu ve Batı’dan yenilikçi fikirler, Arap, levanten, İranlı ve Osmanlı mutfaklarından lezzetler Qbara’da bir araya geliyor. Mağribi dekorasyonlu, loş salonunda uçan halıları kıskandıracak hızla lezzet yolculuklarına çıkabilirsiniz. Şeftali ve hellim peyniri eşliğinde sunulan pastırma sizi Halep üstünden Erivan’a ulaştırabilir. Üzüm yaprağında, Fas baharatlarıyla pişmiş bıldırcından sonra, çikolata kaplı İstanbul lokumuyla birlikte gül dondurması ya da İran armut sorbesi Şiraz damağınızı tatlandıracak. ABD’den Suriye’ye geniş coğrafyadan seçenekler sunan zengin şarap mönüsünde Lübnan’dan Chateau Massaya (kadehi 45 TL) nadide ürünlerden biri. İki kişi, üçer tabaklık mönülerle, içki hariç ortalama 490 TL.

36 saatte Dubai


23.00
Görkem dediğin

Üstü açık çatı barları hızla çoğalıyor. Ibiza kökenli ünlü gece kulübü Pacha, kısa süre önce Dubai şubesini açtı. Masmavi gökyüzünün altında, kırmızı, pırıltılı ışıklarıyla özel bir mekân burası. Manzarası harika. Bitişiğindeki yelken şeklindeki ünlü Burj Al Arab Oteli gece ışıklarla beyaza boyanıyor. Meduse’nin havuzu rengârenk ışıklandırılmış sular püskürtüyor. Votka, domates ve biberiyeden yapılan Iberian Cherry Rosé Martinis’den (45 TL) birkaç kadeh içtikten sonra bu ortamda siz de çevrenize ışık saçabilirsiniz! Benzer mekânlardan biri de 40 katlı gökdelenin üstündeki 40 Kong. Kavuniçi ışıklı barı, beyaz ışıklandırılmış alçak masaları, aralardaki ızgaralı özel bölmelerde yanan ateşleriyle gözalıcı bu barda kokteyllerin kralı burbon, vanilya ve badem likörleri, yeşil limon, nane, tarçınlı birayla yapılan Kong (62 TL).

36 saatte Dubai

10.00
Beef Blanket Bingo

Kumsallar Dubai’nin neredeyse hiç önemsenmeyen zenginliği. Büyük yatırımlarla düzenlenen halka açık sahillere giriş ücretsiz. Jumeirah Beach Road’daki Le Wazawan adlı restoranın sahili Kite Beach altın kumu, temiz denizi, voleybol sahaları, yiyecek satılan tezgâhlarıyla gençlerin ve genç ailelerin mekânı. Acıktığınızda sahilden çıkan mayoluların ve ızgara kokusunun peşine takılın. İki lüks karavandan hizmet veren SALT, Wagyu biftekleri ve üstüne erimiş peynir, acı jalapeño biberi yerleştirilmiş mini burgerleriyle (23 TL) bir efsane...

36 saatte Dubai


12.30
Baharatlar ve altın

Tekstil çarşısının yakınındaki iskeleden eski, ahşap, yelkenli yolcu teknelerine atlayın. 1 dirhem ödeyip, geçmişe doğru yolcuğa çıkın. Dubai Körfezi’ni bir uçtan diğerine geçerken Sinbad’ı anımsatan geleneksel teknelerin yanından geçeceksiniz. İranlı, Hint, Pakistanlı göçmen işçilerin yaşadığı Deira semtine vardığınızda, caddenin karşısına geçin. Baharattan nargileye her şeyin satıldığı Souk El-Kabeer’e uğrayın. Birkaç sokak ötedeki Gold Souk’un (Altın Çarşısı) vitrinleri harika yüzükler, kolyeler, broşlar ve diğer 24 karat takılarla dolu. Bu bölge Dubai’nin gökdelenler ve yedi yıldızlı otellerle dolmadan önceki dönemini yansıtıyor.

 

False