GeriSeyahat 36 saatte Cancun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Cancun

36 saatte Cancun

Cancun, 45 yıl önce kumsaldan tatil cennetine dönüştürüldü. Şimdi Meksika’nın en ünlü tatil kasabası. 150 otelinden büyük bölümü 27 kilometrelik sahil şeridine sıralanmış. Beş yıl önce 71 milyon dolarlık yatırımla genişletilen sahilleri hem jet sosyeteye hem de orta sınıf tatilciye hitap ediyor. Cancun’un nabzı ise kent merkezinde, pek çok turistin bile fark etmediği meydanlarda, sokaklarda, restoran ve eğlence yerlerinde atıyor.

36 saatte Cancun

16.30
Herkesin rıhtımı


Keşif turunuza merkezde, Nichupte Lagünü’nü sarmalayan Malecon Americas’ta (Avenida Bonampak) yürüyüşle başlayın. Yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki palmiye ağaçlarıyla süslü cadde otellerle kent merkezini birbirinden ayırıyor. Birkaç yıl önce açılan Las Americas Cancun Mall, büyük mağazaları, güzel açıkhava gösteri mekânlarıyla önemli bir buluşma alanı. Uğrayın, Cancun’da hayatın nabzını tutun.

18.00
Güneşi uğurlamak


Günbatımını izlemek ön hazırlık gerektiriyor. Çünkü sihir sahilde değil, otel bölgesindeki lagünde yaşanıyor. Bir aile işletmesi olan kentin ünlü restoranı La Habichuela, burada bir şube açmış. La Habichuela Sunset’in (lahabichuela.com), yüksek tavanlı, Maya temalı yemek salonunun batı cephesi boydan boya cam kaplı. Salonda ya da dalga sesini duyabileceğiniz rıhtımında bir masa seçin, günbatımının tadını çıkarın. Deniz ürünleri salatası (23 TL), Grand Marnier ve 1800 gold tekila ile yapılan bir kadeh Golden Margarita (26 TL) bu manzaraya eşlik edebilir.

36 saatte Cancun


20.30
Pizza ve sonrası


Uygun fiyatlı ve yaratıcı pizza çeşitlerini tatmak isterseniz Cheester’daki lezzet şölenine katılın. İnce hamurlu, somonlusu 22 TL, iki kişiye yetecek krem soslusu 20 TL. Las Plazas Outlet’teki restoranın masalarına kırmızı-beyazlı örtüler serilmiş. Açlığınızı bastırdıktan sonra akşamları canlanan Parque de las Palapas’a yürüyün. Kısa süre önce yeniden düzenlenen meydanda konser verenleri dinleyin, tezgâhlardaki elişlerine, sanat ürünlerine göz gezdirin, gıda tezgâhlarına ulaştığınızda edam peyniriyle hazırlanmış marquesita’yı mutlaka tadın, çevredeki mutlu atmosferden payınızı alın.

23.30
Miami stili eğlence


İki yanında yükselen yeni oteller, AVM’lerle Miami stili Ocean Drive’a benzeyen Avenida Bonampak, gece eğlencesini sevenlere pek çok seçenek sunuyor. Plaza Peninsula’nın çatısındaki Barezzito Live (barezzitocancun.com), popüler bir gece kulübü. Pop ve rock konserlerinin yanı sıra havadar, manzaralı terası için de gitmeye değer.

36 saatte Cancun

9.30
Pazarın güzelleri


Merkezdeki önemli pazarlar sizi bekliyor. Mercado 23, ünlü caddelerden Avenida Tulum’un batısında. Tezgâhlarda Oaxaca peyniri, papaya gibi meyvelerden sandaletlere kadar ne ararsanız var. Yan yana bulunan Mercado 28 ile Plaza Bonita’nın (Sunyaxchen’deki Calle Xel-ha’ya girin) labirent gibi dizilmiş tezgâhlarda baş döndürücü hediyelik eşya çeşitleri sergileniyor: İşlemeli çantalar, elişi bez bebekler, deri sandaletler, Maya bluzları, gümüş mücevherat, hasır şapkalar... Yakınlardaki Pewter Mexicano’da birbirinden zarif elişi metal tabak, kâse, resim çerçevesi ve tepsilerin fiyatları 40 TL’den başlıyor.

12.00
Maya tanrısının adası


Plaj çantanızı hazırlayın, günübirlik Isla Mujeres’e gidin. Altı kilometre uzunluğundaki ada, kıyılarındaki Mayalardan kalma doğurganlık tanrısı Ixchel heykelleriyle ünlü. Merkezden taksiye atlayıp (16 TL) Puerto Juarez’e ya da tabelasında bu ismi göreceğiniz otobüse binip Gran Puerto Cancun vapur iskelesine ulaşmanız gerekiyor önce (granpuerto.com.mx). Buradan UltraMar vapurlarıyla (gidiş-dönüş 25 TL) ada 15 dakika sürüyor. Seferler 05.00-20.30 arasında 30 dakikada bir. Sonrasında saat 23.30’a kadar saat başı.

36 saatte Cancun


12.30
Seramikler, yukka kızartmaları


Merkezdeki Avenida Hidalgo, trafiğe kapalı bir cadde. Dünyanın dört bir yanından gelen girişimciler bu caddede pek çok mağaza açmış. Örneğin Almendros Meydanı’ndaki Qubano’da Küba doğumlu, Brooklyn tecrübeli bir gençle tanışacaksınız. Hazırladığı Küba sandviçlerini, leziz salatalar, kızarmış yukka eşliğinde sunuyor. Abasolo bölgesindeki Barlito’nun New York’lu sahipleri hamurişlerinde iddialı. Alışveriş için iki yeni butiğe göz atmanızda yarar var. Bir Arjantinlinin kurduğu Monomalo’da Oaxaca, Chiapas ve Michoaca yerlilerinin yaptığı rengârenk elişleri, Galeria L’Mento Arte’de ise İspanyol, İsviçre işi mücevherat, ahşap heykel, seramikler dikkat çekici.

14.00
Kum, güneş, tekila

Kuzey Kumsalı’ndaki popüler Fenix Lounge’ta (fenixisla.com), bir şemsiye ve şezlong kapın. Belinize gelen suda yüzebilir ya da deniz bisikletiyle (saati 50, günlüğü 100 TL; supim.com) tura çıkabilirsiniz. Güneşi uğurlama vakti geldiğinde çatısı palmiye yaprağı kaplı barda bir yer bulun kendinize. Küp şeklindeki patates kızartması (5 TL) eşliğinde zencefilli margaritanızı (13 TL) yudumlayın.

21.00
Fasulye-pilavdan ötesi

Merkeze dönün ve Chef Cristian Morales’te kendinize ziyafet çekin (chefcristianmorales.com). Evinin kırmızı kadife perdeli, şamdanlı salonunda konuklarını ağırlayan Arjantinli şef Morales “Müşterilerime özen gösteririm” diyor. Siyah domatesli ıstakoz karpaçyo, karpuz ve keçi peyniriyle lezzetlendirilen salatalar, kremalı mısır çorbası, el yapımı ravioli, stilton peynirli ve çikolatalı fondü gibi lezzetler damağınızı şenlendiriyor. Ara sıcaklar 26 TL, hararetle önereceğimiz yedi tabaklık tadım mönüsü 120 TL.


36 saatte Cancun

11.30
Barakuda!


Şnorkelle yüzüp, sualtındaki güzellikleri seyredebileceğiniz turları araştırırken karşınıza deniz müzesi MUSA çıkacak. Museo Subacuatico de Arte (musacancun.com), beş yıl önce büyük bir törenle açıldı. İngiliz heykeltraş Jason de Caires Taylor’un denizaltı galerisindeki 400 eseri ne yazık ki bu sürede yosunlarla kaplanmış. Manchones mercanları, Bahia de Mujeres Deniz Feneri çevresinde göreceğiniz vatoz, barakuda, denizkaplumbağası, melekbalığı sürüleri görülmeye değer.

15.00
Son yemek


Havaalanına koşmadan önce El Rincon de los Antojos’a uğrayın. Meksikalıların antojitos adını verdiği çörekleri tadın. Peynir dolu gorditas, leziz pambazo tostları, ızgara peynirden quesadillas en comal’ın fiyatları 2-15 TL arasında (Calle Luciernaga No: 356).

36 saatte Cancun

Nasıl gidilir?

Şubatın ikinci haftasında İstanbul’dan iki aktarmalı, gidiş-dönüş Cancun biletleri KLM’de 1.691 TL’den başlıyor.

Meksika’da Quintana Roo eyaletindeki ünlü tatil kenti Cancun’da 27 kilometrelik sahil şeridi bulunuyor. Beyaz kumlu geniş plajlar hem jet sosyeteye hem de orta sınıf tatilciye hitap ediyor.

 

False