GeriSeyahat 30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler

30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler

20’li yaşlar listesinden sonra “30’larımızda nerelere gideceğiz” diyenler için görülmesi gereken yerleri listeledik. 20’li yaşlarda maksimum eğlencenin hedeflendiği macera dolu tatiller, 30’lu yaşlardaysa deneyimin ön planda olduğu seyahatler yapılıyor. Bu yaşlarda seyahat etmeye zaman bulmak daha zor olduğundan tüm planlar daha değerli oluyor. O zaman gelin gittiğinize asla pişman olmayacağınız deneyimler yaşayacağınız yerlere bakalım.

Reykjavik

Herkesin mutlaka görülecekler listesinde Kuzey Işıkları ilk sıralarda geliyor olmalı. Tabii seyahat planlarında da bir Kuzey Işıkları destinasyonu bulunur. 30’lu yaşlar sizce de bu hayalinizi gerçekleştirmenin tam zamanı değil mi? O zaman bu yıl ufukta bir Reykjavik seyahati göründü. Reykjavik kendi halinde, sakin ve huzurlu bir yer. Kuzey Işıkları da Kasım ve Mart ayları arasında burada izlenebiliyor. Hem alışkın olduğunuz Avrupa şehirlerine göre bambaşka bir atmosfer göreceğiniz hem de Kuzey Işıkları deneyimini yaşayacağınız Reykjavik, hayatınızdaki en güzel tatillerden biri olacak.

30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler



Lizbon

Avrupa’nın tüm şehirleri arasında en sıcak ve en renkli başkentlerden biri olan Lizbon kültür ve tarih açısından da çok zengin. Lizbon’un en güzel kısmı, önemli keşiflere imza atmış kaşiflerin uçsuz bucaksız okyanusa bakıp yola çıkmaya karar verdiği yer olması.



Yani okyanus kıyısında durup manzaraya bakarken büyük kaşiflerin ayak izlerinin üzerinde duruyor olabilirsiniz. Ayrıca Lizbon, diğer Avrupa şehirlerine nazaran uygun fiyatlı da olduğu için de turistlerin çok tercih ettiği bir destinasyon.

30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler



Petra

Modern zamanların Indiana Jones’u olmak için en güzel yaşlar. Bunun için de akıllara gelen ilk adreslerden biri Ürdün’de bulunan Petra Antik Kenti. Keşfedilecek ve görülecek o kadar çok şey var ki Petra’daki zamanınızın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Dünyanın Yeni 7 Harikası listesine giren Petra Antik Kenti’ndeki tüm yapılar kireç taşına oyularak inşa edilmiş. Taşların rengi, gün ışığının geliş açısına göre değişiyor ve bu da günün her bir saatinde farklı büyüleyici görüntülere yol açıyor. Petra’yı gece de mutlaka görmelisiniz çünkü Sig Yolu olarak adlandırılan alan geceleri binlerce mumla aydınlatılıyor.

30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler



Hawaii

Hawaii’nin turkuaz sularında kaybolup huzur bulacağınız dönem, 30’lu yaşlar. Okyanusla iç içe bir tatil yapmanın verdiği huzuru bir kere hissettikten sonra daha önceki tatillerinizi unutacaksınız. Hawaii’deyken yaşadıklarınız gerçek mi rüya mı diye düşünmeniz de ihtimaller dahilinde. Hawaii’de yaşayan insanlar da çok misafirperver oldukları için tatiliniz esnasında hiç yabancılık çekmiyorsunuz. Genelde deniz ve güneş tatili için tercih edilse de kültürel açıdan da çok fazla şey sunuyor Hawaii. Otellerinin pahalılığıyla biraz düşündürse de uygun fiyatlı oteller de bulabilirsiniz.

30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler



Bangkok

Farklı deneyimler yaşamanın ve farklı keşifler yapmanın zamanı geldiğine inanıyorsanız Bangkok tam size göre bir destinasyon. Tayland’ın başkenti olan şehir çok büyük bir metropol. Aynı zamanda Güneydoğu Asya’nın kültürel ve tarihi boyutunu çok iyi yansıtıyor. Yani gündüz tapınakları gezip akşam da gece kulüplerinde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebileceğiniz bir yer Bangkok. Bangkok’ta yemek turu yapmayı da düşünmelisiniz çünkü hem şehrin daha sakin yerlerine gidebilirsiniz hem de Tayland yemek kültürünü tanımış olursunuz.

30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler



Viyana

Beethoven ve Mozart gibi klasik müziğin 2 büyük ve ünlü isminin şehri Viyana, 20’li yaşlarını hızlı yaşayan 30’lar gelince kültür gezilerine odaklanmaya karar verenlerin en seveceği yerlerden biri. Viyana’nın en güzel yanı yürüyerek gezmenin kolay olması. Yürümekle vakit kaybetmeden hızlıca ulaşım sağlamak isteyenlere Enuygun.com olarak sadece 8 Euro’ya 24 saatlik metro kartlarından almalarını öneririz. Meşhur Viyana şinitzelini yerinde yemeden dönmemelisiniz. Şunu da belirtmek de fayda var ki, aksini belirtmedikçe şinitzeliniz domuz etinden yapılacaktır. Eğer tavuk ya da et olmasını isterseniz siparişinizi verirken belirtmelisiniz.

30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler


Sidney

30’lu yaşlara gelene kadar seyahat planlarınızı hep Avrupa’ya yapıp gezilmedik Avrupa şehri bırakmadıysanız gözünüzü biraz da başka yerlere çevirmelisiniz. Dünyanın en sakin ve huzurlu ülkelerinden biri olan Avustralya, Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasından size göz kırpıyor. Tabii Avustralya deyince akla ilk olarak Sidney geliyor. Hatta direk olarak meşhur Opera Binası gözlerimizin önünde beliriyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bu bina Sidney’e gittiğinizde görmeniz gereken ilk yapı. Gitmişken Blue Mountain Kanyonu’nu ve Büyük Set Resifi’ni de görmelisiniz. 

30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler


Cape Town

Afrika’da safariye çıkmak macera sever herkesin hayalleri arasında yer alıyordur. 20’li yaşlardaki bütçe eksikliği göz önüne alındığında 30’lu yaşlar safari için en uygun yaş. Cape Town’un safari için pek uygun olmadığı düşünülse de şehre 2-3 saat uzaklıkta safari alanları var. Böylece sadece safariyle kalmaz, Cape Town’un diğer güzelliklerini de keşfedebilirsiniz. Safariler günlük turlarla düzenleniyor ama geceyi safari alanlarında da geçirebilirsiniz. Cape Town seyahatinizde Güney Afrika’nın en uç noktası olan Ümit Burnu’na da mutlaka gitmelisiniz.

30’lu yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler



Kaynak: Enuygun

False