GeriSeyahat 29 Ekim’de küçük bir mola
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
29 Ekim’de küçük bir mola

29 Ekim’de küçük bir mola

Cumhuriyet Bayramı bu yıl cumartesi gününe denk geliyor ve cumadan başlayan 2.5 günlük kısa bir tatile müsaade ediyor. Uzman jürimize sorduk; 2.5 günde keşfedilecek, yemeli-içmeli, gezmeli-görmeli birbirinden güzel 10 rota önerdiler.

Mozaikler arasında
ANTAKYA
Canan Demiray, seyahat yazarı

Dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre ve Anadolu’da yapılan ilk cami Habib Neccar’ı ziyaret etmelisiniz. Eski Antakya evlerini görerek ilerlerken Katolik ve Ortodoks kiliseleri ve Hatay Sinagogu yolunuz üstünde olacak. Buraları gezince, Hatay’ın farklı inançların bir arada yaşadığı bir hoşgörü şehri olduğunu keşfedeceksiniz. Uzun Çarşı’da bir tur atmaya ve Asi Nehri’nin karşı kıyısına geçip Hatay Şehir Müzesi’ni ziyaret etmeye vakit ayırın. Acıktığınızda zahter salatası, oruk ve sini kebabı tatmalı, künefeyle tatlı bir mola vermelisiniz. Hatay Arkeoloji Müzesi’ni gezip etkilenmemek mümkün değil. Bunun üstüne dünyanın en büyük tek parça taban mozaiği de dahil, 30 bine yakın arkeolojik eserin olduğu bir otelde konaklamak harika bir deneyim sunabilir. The Museum Hotel Antakya ambiyansı ve konforuyla, ister ailenizle ister yalnız gidin, tatilinizi unutulmaz kılabilir.

29 Ekim’de küçük bir mola

Yaza veda
FETHİYE
Nurgül Büyükkalay, Hürriyet Seyahat gezgini

Fethiye, doğası, masmavi koyları ve tarihi zenginlikleriyle sayısız güzelliği barındırıyor. Ölüdeniz, Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi kartpostal tadında manzara sunuyor. Yarı yıkılmış tarihi evleri ve mistik atmosferiyle Kayaköy’ü mutlaka görmelisiniz. Mezarları, Gemile Koyu ve Aya Nikola Adası en güzel noktalar… Yaza veda için muhteşem bir koyda konumlanan Sea Me Beach’e bir gününüzü ayırın.
29 Ekim’de küçük bir mola

Daracık sokaklar...
AMASRA
Erdoğan Gümüş, Hürriyet Seyahat gezgini

Günbatımının en güzel adresi Boztepe, Amasra Kalesi, kale içinde kiliseden çevrilme Fatih Camisi, , tarihi Kemere Köprüsü, deniz feneri ve ağlayan ağaç görülmesi gereken yerlerden bazıları... Kasabanın dar sokaklarına atın kendinizi. Amasra ile adeta özdeşleşmiş balık ve mevsimine uygun 30’a yakın türde sebzenin kullanıldığı meşhur salatası sadece lezzetiyle değil, sunumuyla da bir hayli cezbedici…
29 Ekim’de küçük bir mola

Mavi yolculuğa çıkın
MARMARİS
Melih Uslu, Hürriyet Seyahat gezgini

Güney Ege’de sarı yaz bitmedi. Marmaris’in dünya güzeli köyü Selimiye’yi merkez alarak Bozburun Yarımadası’nda karadan ya da denizden iki günlük kısa bir mavi yolculuğa çıkabilirsiniz. Mükellef bir kahvaltıdan sonra Selimiye sahilinde güneş banyosu yapmak, köyün meşhur el yapımı dondurmalarının tadını çıkarmak kesinlikle iyi fikir… Oradan Kızkumu ve Delikyol’a geçip dalga seslerine kulak vermeniz gerek.
29 Ekim’de küçük bir mola

İstanbul’a yakın
İĞNEADA
Burak Özberk, Hürriyet Seyahat gezgini

Karadeniz’in en batı noktasındaki İğneada, Kırklareli’ne bağlı olup İstanbul’a 3.5 saatlik mesafede. Upuzun plajı, longoz ormanları, şelaleleri, Dupnisa Mağarası ve muazzam doğasıyla İğneada, sonbaharda kayın ve meşe ağaçlarının yapraklarının renk değiştirdiği dönemde harika görüntüler sunuyor. Türkiye’nin en büyük glamping tesisi Longosphere’in ekolojik bungalovlarında kalabilirsiniz.
29 Ekim’de küçük bir mola

Pazarına uğrayın
ALAÇATI
Serda Büyükkoyuncu, Hürriyet Seyahat gezgini

Alaçatı’nın sokaklarının, mekânlarının, denizinin ve doğasının tadını çıkarmak için en güzel mevsimdeyiz. Rüzgâr, Ege’nin doğal armağanlarından biri. Alaçatı da her daim rüzgârlı havasıyla sörf tutkunları için her mevsim tam bir cennet. Her cumartesi kurulan meşhur Alaçatı Pazarı’nı alışveriş yapmasanız bile mutlaka gidip görün. Alavya, ağaçlarla bezeli bahçesi içinde, leziz mutfağı ve 25 odasıyla hizmet veriyor.
29 Ekim’de küçük bir mola

Tarihini öğrenin
DALYAN
Saffet Emre Tonguç, Hürriyet Seyahat yazarı

Tiyatrosu, tapınakları, surları, kral mezarları ve muhteşem manzaralı akropolisiyle sizi başka bir dünyaya çağırıyor. Dalyan’ın batısında günümüzden 2 bin yıl önce Kaunoslular tarafından kullanılan Sultaniye Kaplıcaları, Ekincik, Gökova ve Marmaris; doğusunda çamlar arasında saklanmış Göcek var. D-Resort Göcek, Layla Göcek ile Yonca Lodge yeşil ve mavinin buluştuğu en güzel konaklama adresleri.
29 Ekim’de küçük bir mola

Sonbaharda daha sakin
CUNDA
Burcu Gürtürk Kadak, Hürriyet Seyahat gezgini

Eski Rum ve Osmanlı evlerinin muhteşem uyumu Cunda Adası’na vardığınızda gözünüze çarpan ilk özelliği. Bu nedenle Cunda’yı, arnavutkaldırımlı dar sokaklarını arşınlayarak keşfetmek en güzeli… Rahmi Koç tarafından restore edilen Taksiyarhis Kilisesi ve manzarasıyla büyüleyen Âşıklar Tepesi’ne uğrayın. Konaklama için adanın ruhuna uygun taş evlerden oluşan Begonvilla Evleri’ni tercih edebilirsiniz.
29 Ekim’de küçük bir mola

Kaleye nazır...
BOZCAADA
Bahar Akıncı, seyahat yazarı

Türklerin ve Rumların huzurla yaşadıkları Rum ve Türk Mahallesi, küçük şarap butikleri, cumbalı konakları, tasarım mağazaları ile büyüleyici. Ada sokaklarında dolaştıktan sonra, No 8 Bozcaada’dan alacağınız peynir tabağıyla Polente Feneri’nde günü batırın. Akşam yemeği sonrası Madam Niça’nın kokteylleriyle eğlendikten sonra geceyi Salhane’nin kaleye nazır iskelesinde yorgunluğunuzu atarak bitirin.
29 Ekim’de küçük bir mola

Çiftlikte konaklayın
KASTAMONU
Ebru Erke, Hürriyet gastronomi yazarı

Bu aylarda başka güzel… Kastamonu Daday’ın meşhur etli ekmeğini Memiş’te yiyin. Bizim bildiklerimizden çok farklı bir tat. Bu yemek ve diğer tüm yerel lezzetler Daday’daki İksirli Çiftlik’te yapılıyor. Yemek dışında konaklayabileceğiniz çiftlikte siyez unundan erişte gibi yöresel ürünler satılıyor. Mantar toplama organizasyonları, erişte yapım atölyesi düzenleniyor. Kastamonu merkezden pastırma almadan dönmeyin.

False