GeriSeyahat 2011 Kaplıca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
2011 Kaplıca

2011 Kaplıca

Manisa, Kütahya ve Aydın’da Sağlık Bakanlığı’ndan işletme belgeli toplam 20 tesis bulunuyor. Güral Harlek nisanda “dört gece kal iki gece öde” kampanyasında. Richmond Pamukkale fiyatlarına zam yapmadı.

EGE BÖLGESİ

KÜTAHYA
Güral Harlek’te dört gece kal, iki gece öde


İlin önemli termal bölgeleri Gediz, Harlek ve Dereli. Suları sülfat, kalsiyum, magnezyum, bromür içeriyor. Banyo ve içme kurleri için uygun olan sular yeryüzüne 25 ila 40 derece arasındaki sıcaklıkta çıkıyor. Kütahya’nın altı termal bölgesindeki tesislerin çoğu orman içinde. 4-5 yıldız düzeyindeki tesislerin toplam yatak kapasidesi bin civarında. Bu yıl tesislerdeki fiyat artışı yüzde 10’un altında kaldı. Kütahya’da Sağlık Bakanlığı’ndan termal tesis işletme belgeli altı terapi ve konaklama merkezi bulunuyor. Güral Harlek Termal Resort & SPA, kent merkezine 27 kilometre uzaklıkta, çam ormanının içinde. Tüm odaları jakuzili ve odada termal su kullanılabiliyor. Şu anda çift kişi, yarım pansiyon konaklama ücreti 280 TL. Yedi gece kal, beş gece öde kampanyası yıl boyunca sürüyor. Nisan ayında ise, hafta içinde dört gece kal iki gece öde kampanyası düzenleniyor. (0274 245 24 50) Kent merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Yoncalı TÜTAV el değiştirdi. Belediyeden tesisi kiralayan firma Yolcalı Termal Tesisleri ismiyle hizmet verecek. Tesisin 73 odası yenilendi, toplam 57 odalı apart ve motel tadilatta. Tesis haziran sonuna kadar tanıtım amacıyla özel bir kampanya düzenliyor. Çift kişi yarım pansiyon 170 TL. (0274 249 44 44) İki buçuk yıl önce Emet Yeşil Kaynarca’da açılan Emet Termal Resort&SPA, yeni ortaklarıyla yoluna devam ediyor. 123 odalı tesis, herşey dahil sistemine geçti. Fiyat çift kişi her şey dahil 240 TL. (0274 461 46 46) Kent merkezine 143 kilometre uzaklıktaki Eynal Kaplıcaları’nı Simav Belediyesi işletiyor. 80 odalı iki otelinden, üst otel bu yıl yenilendi. Ayrıca 192 apartı bulunuyor. Bunların hepsi dört kişilik ve lüks. Odalarında termal su bulunuyor. 20 Haziran’a kadar otelde çift kişi yarım pansiyon 110 TL, apartların günlüğü ise 40-70 TL. (0274 547 20 01) Yoncalı Kaplıcaları’ndaki Mercan Termal Oteli 24 apart odadan oluşuyor. Bütün odalarda dört metrekarelik, 55 santimetre derinliğinde termal havuz var. Ayrıca ortak kullanıma açık aile hamamları, havuz bulunuyor. Bunların çift kişi bir saat kullanım ücreti 20 TL. (0274 249 44 22-23) Simav İlçesi’ndeki Çitgöl Belediyesi Termal Tesisleri dörder yataklı 72 aparttan oluşuyor. Bunlardan bir kısmı havuzlu, jakuzili. Bir kısmı sadece küvetli. Hepsinde termal su kullanılabiliyor. Deri, ortopedik hastalıklar ve ameliyat sonrası rehabilitasyona yönelik kaplıcada 15 Mayıs’a kadar normal apartların günlüğü 35, havuz ve jakuzililer 70 TL. Tesiste ikişer pideci ve market bulunuyor. Termal hamamı hafta içi erkeklere, cuma ve cumartesi kadınlara açık, giriş ücreti 2 TL. (0274 543 27 39)

MANİSA
Kurşunlu Kaplıcları yenileniyor


Manisa’da Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca işletme belgeli altı tesis bulunuyor. Bunlardan, kent merkezine 137 kilometre uzaklıkta, Şehitoğlu Köyü’ndeki ünlü Emir Kaplıcaları bu hafta restorasyona giriyor. Onarımın haziranda tamamlanması bekleniyor. Soma’daki Menteş Kaplıcaları da 2009’dan bu yana onarımda.
Salihli İlçesi’nde ormanla kaplı bir vadide bulunan Kurşunlu Kaplıcası, 86 aparttan oluşuyor. Bunlardan iki yataklı 20 oda yenilendi, TV konuldu. Sekizine jakuzi sistemi kuruldu. Diğer odalar da aşama aşama yenileniyor. Tüm odalarında küvet ve termal su bulunuyor. 1 Haziran’a kadar çift yataklı apartların günlük ücreti 55, çift odalı ve beş yataklı olanların 115 TL. Kurşunlu’nun terapi ünitesinde fizyoterapist, masor, masöz, sağlık memuru görev yapıyor. Ortak havuzun saat ücreti 5 TL. jakuzi çift kişi 20 TL. Tesisi kullananlar, odalarda yemek pişirebildikleri gibi, dilerlerse restorandan kahvaltı, akşam yemeğinden oluşan paket fiyat alabiliyorlar. (0236 712 50 00) İlçenin Yeşilyurt Köyü’ndeki Lidya Termal Oteli, nisan sonuna kadar bahar kampanyasında. 52 standart oda ve 69 apartla hizmet veren tesiste kampanya boyunca çift kişi yarım pansiyon 150 TL. Termal havuz, sauna kullanımı bu ücrete dahil. Sadece masaj ve cilt bakımları ücretli. SPA ünitesinde uzman doktor ve sağlık personeliyle romatizmal hastalıklar, eklem hastalıkları, bel, boyun fıtığına yönelik terapiler uygulanıyor. İçme özelliği taşıyan sular ise böbrektaşı, mide rahatsızlıklarının terapisinde kullanılıyor. (0236 715 55 55)
Çamurhamamı Köyü’ndeki Sart Çamur Kaplıcası bu yıl ilk kez 12 ay hizmet vermeye başladı. 89 apartının banyolarında küvet ve termal su bulunuyor. Kadın ve erkeklere ayrı iki termal havuzu haziranda açılacak. Tesiste konaklayanlar yemeklerini apartların mutfağında hazırlıyor, restoran yok. Çift kişi 40 TL. (0236 731 30 31)
Kent merkezine 165 kilometre uzaklıkta, Demirci İlçesi’ndeki belediyeye ait Demircihisar Kaplıcaları’nın işletmecisi bu yıl değişti. Demircihisar’ın banyo ve içme küründe kullanılan suları üç ayrı kaynaktan çıkıyor. Sıcaklıkları 37-48 derece arasında değişen sular banyo olarak metabolizma ve romatizma hastalıklarında, içme kürü olarak mide ve bağırsak hastalıklarında yararlı. Kaplıcanın 20 apartındaki banyolarda termal su kullanılabiliyor. Kaplıca, havuz kullanımı da tesiste konaklayanlar için ücretsiz. Ancak saunanın saat ücreti 10 TL. Mayıs başına kadar iki odalı, banyolu, mutfaklı, dört yataklı apartların yedi gecesi 300 TL. Tek gün konaklama ücreti, geçen yıl olduğu gibi 50 TL. (0236 462 58 21 üç hat)

DENİZLİ
Karahayıt’a üç yeni termal kuyu açıldı


Denizli’de şu anda Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca işletme ruhsatlı sekiz tesis bulunuyor. Kentin en önemli termal kaynakları il merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Karahayıt Beldesi’nde. Buradaki 100’e yakın küçük otel ve kaplıca geçen yıla kadar, yaklaşık 50 metre derinlikteki kendi kuyularından çektikleri suyla çalışıyordu. Çok sayıda kuyunun açılması beldede termal su sorunu yaşanmasına neden olmuştu. MTA geçen yıl 500 metre derinlikte üç kuyu açtı. Beldede saniyede 150 metreküp su potansiyeline ulaşıldı. Şimdi İl Özel İdaresi ile belediye, suların merkezi kontrolünü sağlayacak bir dağıtım sistemi kuruyor. Yeryüzüne çıkarılan ve insanlarla temas etmeyen suların bir kısmı yeniden kuyulara pompalanacak, bu yolla kaynak korunacak. Yeni kaynağın ortaya çıkması, bölgeye yatırımcı çekti. Konaklama üniteleri olmayan, sadece terapi amaçlı iki tesis kurulması planlanıyor. Ayrıca otel yatırımları gündemde.

RICHMOND BU YIL ZAM YAPMADI

Karahayıt’taki tesislerden 292 standart odalı Richmond Pamukkale Termal Oteli bu yıl 20 odasını delüks odaya dönüştürdü. Tesis konaklama fiyatlarına zam yapmadı. 292 standart odası, süit ve engelli odaları bulunan otelde yıl sonuna kadar çift kişi yarım pansiyon konaklama 200 TL. Odalarda termal su yok ama termal havuzlar, SPA ücretsiz. Her akşam canlı müzik, oryantal şov var. Talip gelirse diskosu açılıyor. (0258 271 42 94) Ormanla kaplı dağların eteğindeki PAM Termal Otel bu yıl beş yıldızlı oldu. Restorasyon sırasında bahçesine mini golf eklendi, bilardo odası, odaları yenilendi yapıldı. Tüm odalarında termal su kullanılabiliyor. 18 dönümlük alana kurulan otelin ortasından çıkan termal kaynak, kırmızı travertenler oluşturarak akıyor. Çevresindeki ormanlarda yürüyüş yapılabiliyor. Biri çamur havuzu olmak üzere iki açık, bir kapalı havuzu kullanımda. Kapalı havuz jakuzili. Termal ünitesindeki doktor tesise gelen her hastayı ücretsiz muayene edip, terapi öneriyor. SPA’sında deri hastalıkları için doktor balıklar bulunuyor. Yıl sonuna kadar çift kişi, yarım pansiyon konaklama ücreti 190 TL. Yedi geceden sonra indirim uygulanıyor. (0258 271 41 40) Karahayıt Beldesi’ndeki beş yıldızlı otellerden Colossae aynı zamanda 10 toplantı salonu olan bir kongre oteli. 330 odalı otelin 100 odası geçen yıl yapıldı. Bahçesinde küvet tarzı küçük dört termal havuzcuk bulunuyor. Kapalı termal havuzu ise 200 metrekare büyüklüğünde. Otelde termal kullanımı dahil çift kişi yarım pansiyon konaklama 30 Haziran’a kadar 220 TL. Ayrıca 7 gece kal 5 gece öde kampanyası uygulanıyor. (0258 271 41 56) Herakles Kaplıca Kür Oteli’nin 108 odası da küvetli ve termal su bağlantılı. Ayrıca ortak kullanıma açık kapalı termal havuzu bulunuyor. Fizik tedavi ünitesindeki terapiler doktor gözetiminde gerçekleştiriliyor. Otel müşterilerinin çoğu yurtdışından. 1 Haziran’a kadar termal tesis kullanımı dahil çift kişi yarım pansiyon 120 TL. Masaj, çamur banyosu, parafin, elektroterapi, su masajı ücretli. Yedi günlük doktor gözetiminde kür paketleri 210 TL. (0258 271 44 25) Dört yıldızlı, 275 odalı Likus River Otel’in kadın ve erkek karışık kullanılan termal merkezinde, termal havuz, jakuzi, Türk hamamı bulunuyor. Otel geçen yıldan bu yana fiyatlarına zam yapmadı: Çift kişi yarım pansiyon 180 TL. (0258 271 43 41) Hierapolis Termal Oteli ise yılbaşından bu yana kapalı.
Sarayköy İlçesi’ndeki Umut Termal Otel, kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta. Tesisin 70 odalı oteli, 36 villası, 10 yayla evi bulunuyor. Tüm odalarında termal su kullanılabiliyor. SGK ile anlaşmalı kür merkezinde terapi hizmetlerini doktor ve fizyoterapistler yürütüyor. Umut Termal’in termal ünitelerinden biri sadece kadınlara, diğeri kadın ve erkeklerin ortak kullanımına açık. Her ikisinde de birer kapalı termal havuz, jakuzi, normal havuz, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu ve çamur ünitesi bulunuyor. Açık alanlarında ise iki termal havuz var. Tesiste çift kişi yarım pansiyon konaklama 160 TL. (0258 426 11 01) Sarayköy’ün Tekkealtı mevkiindeki İnaltı Termal Tesisi, 60 odalı. Termal suyunun litresinde 1 miligram mineral bulunuyor. Kadın ve erkekler için ayrı iki kapalı termal havuzu, çamur banyosu, saunası konaklayanlara ücretsiz. Özel çamur masajının ücreti 30 TL. Çift kişi yarım pansiyon konaklama 100 TL. (0258 426 10 08)
False