Hakan GENCE <br>Fotoğraf : Levent ARSLAN
Son Güncelleme:
15 saat açık çorbacıda 16 çeşit çorba
Çorba&Ekmek, İstanbul Cihangir’de iki haftadır hizmet veriyor. Mekanın sahibi ve aşçısı Güneş Kurtulan, "Bilinen çorbalara bile farklı lezzetler katıyorum. Çorba konusunda uzun yıllardır çalışıyorum" diyor. Sabah 4’e kadar açılan Çorba&Ekmek ev yapımı ekmekleriyle de iddialı.
Cihangir Havyar Sokak’ta beş yıldır hizmet veren Sarımsak Restoran, Çorba&Ekmek adıyla yenilendi. İki hafta önce yeni yüzüyle açılan mekanın sahibi ve aşçısı Güneş Kurtulan.
Mahallenin sosyal dokusu değiştiği için restoranında böyle bir yenilik yapmaya karar verdiğini söylüyor: "Bir çok yeni mekan açıldı. Bu restoranlarla birlikte, iyi mahallenin iyi lokantası yaklaşımım eskidi. Civarda çorbacı olmaması ve çok güzel çorbalar yapmam bu fikri verdi."
Restoranın mönüsü zengin: İşkembe, mercimek ve domates çorbası gibi alışılmış lezzetlerin yanında, dünya mutfağından seçilen 16 çeşit çorba ve ev yapımı ekmek de var.
En çok sipariş edilen çorbaların başında Azeri çorbası borş geliyor. Kendisi de Azeri kökenli olan Kurtulan, borş’u annesinden kalan tarifle, aslına uygun yapıyor.
Patatesli pırasa çorbası da mutlaka denenmesi gerekenler arasında. Üzerine gravyer peyniri rendeliyorlar. Fransız usulü soğan çorbası ile sabahçılar için işkembe çorbası da en çok tercih edilenlerden.
VEJETARYENLERE ÖZEL MÖNÜ
Restoranda vejetaryenler de unutulmamış. Örneğin karışık baklagil çorbası tam onlara göre. İçinde börülce, Meksika fasulyesi, nohut, kurufasulye ve barbunya var.
Çorbalar büyük porsiyonlarla servis ediliyor. İçindeki malzemeler de bir öğünlük yemek kadar doyurucu. Yanında üç çeşit ev ekmeği servis ediliyor, özellikle soğanlı olanı çok lezzetli.
Çorba sevmeyenler için her gün birkaç çeşit yemek yapılıyor. Bunların arasında İran pirincinden, İran tarzı pişirilen pilav en ilginci.
Çorba&Ekmek 11.00-04.00 arası açık. Fiyatlar 6-10 YTL arasında.
Mahallenin sosyal dokusu değiştiği için restoranında böyle bir yenilik yapmaya karar verdiğini söylüyor: "Bir çok yeni mekan açıldı. Bu restoranlarla birlikte, iyi mahallenin iyi lokantası yaklaşımım eskidi. Civarda çorbacı olmaması ve çok güzel çorbalar yapmam bu fikri verdi."
Restoranın mönüsü zengin: İşkembe, mercimek ve domates çorbası gibi alışılmış lezzetlerin yanında, dünya mutfağından seçilen 16 çeşit çorba ve ev yapımı ekmek de var.
En çok sipariş edilen çorbaların başında Azeri çorbası borş geliyor. Kendisi de Azeri kökenli olan Kurtulan, borş’u annesinden kalan tarifle, aslına uygun yapıyor.
Patatesli pırasa çorbası da mutlaka denenmesi gerekenler arasında. Üzerine gravyer peyniri rendeliyorlar. Fransız usulü soğan çorbası ile sabahçılar için işkembe çorbası da en çok tercih edilenlerden.
VEJETARYENLERE ÖZEL MÖNÜ
Restoranda vejetaryenler de unutulmamış. Örneğin karışık baklagil çorbası tam onlara göre. İçinde börülce, Meksika fasulyesi, nohut, kurufasulye ve barbunya var.
Çorbalar büyük porsiyonlarla servis ediliyor. İçindeki malzemeler de bir öğünlük yemek kadar doyurucu. Yanında üç çeşit ev ekmeği servis ediliyor, özellikle soğanlı olanı çok lezzetli.
Çorba sevmeyenler için her gün birkaç çeşit yemek yapılıyor. Bunların arasında İran pirincinden, İran tarzı pişirilen pilav en ilginci.
Çorba&Ekmek 11.00-04.00 arası açık. Fiyatlar 6-10 YTL arasında.