GeriSeyahat 101 yaşında skydiving rekoru kıran dede!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
101 yaşında skydiving rekoru kıran dede!

101 yaşında skydiving rekoru kıran dede!

İngiliz Verdun Hayes 100 yaşındayken skydiving yapmaya karar verdi ve bu kararını eyleme dökerek hedefine ulaştı. Yalnız hikâyesi burada bitmiyor. Çünkü ilk kez skydiving yapmasından bir yıl sonra yani 101 yaşında bu kez dünya rekoru kırmak için skydiving yapmaya karar verdi. Peki ne oldu? İşte İngilizlerin çılgın dedesi Verdun Hayes’ın macera dolu hikâyesi…

İngiliz Verdun Hayes 100 yaşındayken skydiving yapmaya karar vermiş ve bu kararını eyleme dökerek hedefine ulaşmış. Ama hikayesi burada bitmiyor. Çünkü ilk kez skydiving yapmasından bir yıl sonra tam olarak 101 yaşında bu kez dünya rekoru kırmak için skydiving yapmaya karar vermiş.

101 yaşında skydiving rekoru kıran dede


Verdun, 100 yaşında bu işe soyunduktan sonra skydivng yapmaktan çok keyif almaya başladığını fark etmiş, biraz araştırma yapmış ve o güne kadar skydiving yapan en yaşlı kişinin 101 yaşındaki bir Kanadalı olduğunu öğrenmiş. Kendisinin 10 gün farkla yani 101 yaş ve 38 günlükken bu rekoru kırabileceğini fark etmiş ve yanına çocuklarını, torunlarını ve hatta torunlarının çocuklarını alarak özel bir uçakla gökyüzüne yükselmiş.

Tandem hava atlayışı denilen ve iki kişiyle yapılan bu atlayışı sırasında kendisine refakatçi olarak oğlunu seçen Verdun İngiltere’nin güneybatısında, 101 yaşında gökyüzünde süzülürken epey rahat görünüyordu. Atlayış öncesi ailesiyle birlikte uçaktayken epey mutlu pozlar veren İngiliz, bol bol hatıra fotoğrafı vermeyi de ihmal etmedi.

101 yaşında skydiving rekoru kıran dede



İkinci Dünya Savaşı’nda İngiltere için savaşan Verdun aksiyondan çok da uzak bir isim değilmiş. Pilot olarak orduda görev alan ve yükseklerde olmayı her zaman sevdiğini söyleyen Verdun, atlayışı esnasında da o kadar mutluydu ki, o anlardan yansıyan tüm görüntülerde gülümsediği ve halinden epey memnun olduğu gözlerden kaçmadı. Daha sonra mükemmel bir atlayışın sonunda Verdun hem çok sevdiği bir şeyi tekrar deneyimledi hem de dünyanın en yaşlı skydiving yıldızı olmayı başardı.

Atlayış sonrasında başta BBC olmak üzere tüm dünyada haberlere konu olan Verdun bir sonraki hedef olarak ise önüne kendi rekorunu kırmayı koyduğunu söylemiş. Yanında tüm ailesi ile bir kez daha skydiving yapmak için sabırsızlandığını söyleyen ve İngiltere’de “aksiyon dede” lakabını alan Verdun ünlü skydiving yıldızları tarafından da özellikle sosyal medya üzerinden epey desteklendi.

Skydiving dışında birkaç ekstrem spor yıldızının da kendisiyle beraber bu kez yamaç paraşütü yapmak için teklif getirdiğini söyleyen Verdun gönlünün skydiving’de olduğunu ve 102. yaşına girdiği gün bir atlayış daha yapacağını söylüyor. Fakat hüzünlü bir şekilde de ekliyor “eğer hala hayattaysam.”

 

Kaynak: travelandleisure, advenport

False