GeriSeyahat 10 adımda Londra gezi rehberi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
10 adımda Londra gezi rehberi

10 adımda Londra gezi rehberi

Dünyanın önde gelen iş ve finans merkezlerinden olan Londra tarihi dokusu ile de görenleri kendisine hayran bırakıyor. İşte 10 adımda Londra gezi rehberi...

Avrupa'nın en güzel şehirlerinin başında gelen Londra, pek çok kişinin seyahat tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Dünyanın önde gelen yapılarına ve bir çok görkemli aktiviteye ev sahipliği yapan Londra, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir nokta. İşte 10 adımda Londra gezi rehberi:

1. Eşsiz şehir manzarası

Thames Nehri boyunca şehrin silüetine etki eden pek çok yapı mevcut. Trafalgar Oteli şehri tepeden görmek için en uygun yerlerden biri. Şehrin ünlü yapıları olan Big Ben ve London Eye otelin üst katındaki Vista Bar'da bir kokteyl eşliğinde izlenebilir.

10 adımda Londra gezi rehberi

2. Fish & Chips keyfi

Kensington Place ve Mayfair İngiliz mutfağından lezzetler tadabileceğiniz en güzel cafe ve restoranlara ev sahipliği yapıyor. İngiliz brasserie yiyeceklerinin yanında et ve balık ürünlerinde de çok cazip seçenekler bulmak mümkün.

10 adımda Londra gezi rehberi

3. Müzikal ve şovlar

Londra her dönem dünyaca ünlü şov ve müzikallere ev sahipliği yapıyor. Phantom of the Opera'dan Charlie and the Chocolate Factory gibi dünyaca ünlü pek çok müzikali takip ederek biletlerini önceden alabilirsiniz.

4. Konserlerin tadına varın

Londra tam bir konser şehri. Dünyaca ünlü müzisyenler her ay birbirinden ünlü mekanlarda konserler ve sahne şovları gerçekleştiriyor. Dünya turnesine çıkan sanatçıların ilk konserleri de çoğu kez Londra'dan başlıyor. Şehri ziyaret etmeden önce konser ve etkinlik programına göz atmanızda fayda var.

10 adımda Londra gezi rehberi

5. Sanat galerilerine gelin

Londra sanatla iç içe bir kent. Tate Modern ve National Gallery'e kadar pek çok ünlü sanat galerisi heykelden, resime, fotoğraftan tasarıma kadar sayısız alanda en değerli sanat eserlerini barındırıyor. Londra'da sanat galerilerine uğramadan şehirden ayrılmayın.

10 adımda Londra gezi rehberi

6. Park cenneti

Londra birbirinden güzel parklarıyla ünlü. Hyde Park, Richmond Park ve Regent's Park bunlardan sadece birkaçı. Siz de şehrin bu huzurlu ve sakin köşelerinde kendinizi çimenlerin üzerine bırakabilirsiniz.

10 adımda Londra gezi rehberi

7. İkonik sokak pazarları

Londra'nın ünlü sokak pazarlarında ev yapımı zeytinyağından şaraba, çeşit çeşit marmelatlardan peynirlere kadar birçok gurme lezzetin yanında ikinci el kitap, plak ve objeler de bulmak mümkün.

10 adımda Londra gezi rehberi

8. Kozmopolit kent

Londra multi kültürel yapısı ile öne çıkan en önemli şehirlerden. Pek çok milletten insanın yaşadığı ve ziyaret ettiği şehirde farklı kültürlerden birçok insanla tanışmak ve farklı mutfakları keşfetmek ise size kalmış.

9. Tarihi binaları keşfedin

Buckingham Palace, Westminster Abbey, Big Ben, London Eye ve Tower Bridge gibi pek çok ikonik yapı Londra'da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

10 adımda Londra gezi rehberi

10. Moda şehri

Sokak modasının en güzel örneklerini görebileceğiniz şehirde herkes en özgür hali ile dolaşıyor. Şehrin ünlü vintage butikleri ise alışveriş konusunda sınırsız bir hazineye sahip.

10 adımda Londra gezi rehberi

False