GeriSeyahat Sevilen Yerli Dizilerin İzinden Türkiye turu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sevilen Yerli Dizilerin İzinden Türkiye turu

Sevilen Yerli Dizilerin İzinden Türkiye turu

Diziler her gün bizden hikayeleriyle, karakterleriyle, maceralarıyla evimize konuk oluyor. Neden bu sefer de siz onlara konuk olmuyorsunuz. Aklımıza yer etmiş dizileri ve onların peşinden rotaları sizler için derledik. İşte dizilerle Türkiye turu

Asmalı Konak / Kapadokya

Sevilen Yerli Dizilerin İzinden Türkiye turu

Yerli dizilerin izinde rotalar denince akla gelen isimlerden biri Asmalı Konak. İsmini Persler zamanından alan ve "Güzel Atlar Diyarı" anlamına gelen Kapadokya'yı çoğumuz sadece peri bacalarıyla tanıyoruz. Oysa Asmalı Konak'taki tarihi evleri, Göreme Açık Hava Müzesi'ndeki muhteşem yapıları ve Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni keşfedebilir, Avanos'ta çanak çömlek hatta halı yapabilir, balon turlarıyla tepeden bir bakış atabilir, Temenni Tepesi'nde Türk kahvesi içebilir, Ürgüp şaraplarını tadabilir, Kozaklı Kaplıcaları'nda şifa bulabilir, dünyanın en büyük 2. kanyonu olan Ihlara Vadisi'nde yürüyüp, Melendiz Çayı'nın yanında kendinizden geçebilirsiniz. Gitmişken testi kebabını da yemeden dönmemenizi öneririz.

Gidello Öneriyor: Kapadokya'dan fırsatlar

Hanımın Çiftliği / Adana

Sevilen Yerli Dizilerin İzinden Türkiye turu

Orhan Kemal'in aynı adlı kitabından uyarlanan dizi bir dönem gönüllerimizi fethetmişti. Dizinin çekildiği çiftlik her ne kadar şehrin biraz dışında olsa da Adana aslında sizi şaşırtacak kadar büyük ve renkli bir şehir. Henüz görmediyseniz sadece kebapları için bile yola düşmeye değer. Ancak gitmişken nehir kıyısında bici bici yemeyi, eski köprü ve kaleleri, Misis Mozaik Müzesi'ni, Atatürk Bilim ve Kültür Merkezi'ni ve Kapıkaya Kanyonu'nu ziyaret etmeyi unutmayın.

Kavak Yelleri / Urla

Sevilen Yerli Dizilerin İzinden Türkiye turu

Bir grup gencin peşinden kendi gençliğimize döndüğümüz Kavak Yelleri biteli çok oldu ancak sıcacık dizinin sıcacık mekanı Urla içimizi ısıtmaya devam ediyor. İzmir'in en uzun sahil şeridine sahip olan Urla mavi ve temiz denizi kadar, Klazomenai Antik Kenti, Güvendik Tepesi, Karantina Adası, Malgaç İçmeleri, kınalı bamya yemeği ve nefis katmeri ile de oldukça cezbedici bir seyahat rotası olarak yerini ediniyor.

Parmaklıklar Ardında / Sinop

Sevilen Yerli Dizilerin İzinden Türkiye turu

Tarihi olarak büyük önemi olan Sinop Cezaevi bir dönem Parmaklıklar Ardında dizisi ile gündelik hayatımıza da girmişti. Kader mahkumu bir grup kadının hikayesine odaklanılan dizinin izinden kendinizi Sinop'ta bulursanız cezaevini , tarihi ve arkeolojik mekanları ve Sarıkum Doğal Koruma Alanı'nı ziyaret etmeyi, Sinop kestanesinden ve cevizli mantısından yemeyi, Hamsilos Koyu ve Babaçay Kanyonu'na gitmeyi de ihmal etmeyin.

Yabancı Damat / Gaziantep

Sevilen Yerli Dizilerin İzinden Türkiye turu

Bir dönem en sevdiğimiz aile ve aşk dizilerinden olan Yabancı Damat yemekleri kadar enfes hikayesiyle de bizleri büyülemişti. Dizinin geçtiği Gaziantep ise başta yemekleri olmak üzere hala Güneydoğu'daki en popüler gezi rotaları arasında. Yolu düşenlere tavsiyemiz meşhur tatlarının her birini ayrı ayrı tadarken Zeugma Mozaik Müzesi'ni, hayvanat bahçesini, Bakırcılar Çarşısı'nı, Beyazhan'ı, Emine Göğüş Mutfak Müzesi'ni ve Kaleoğlu Mağarası'nı da yapılacaklar listesine not etmeniz.

 

False