SERİ KATİL ŞOKU

Güncelleme Tarihi:

SERİ KATİL ŞOKU
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 12:47

Ömür boyu hapse mahkum hasta bakıcı seri katil en az 33 kişiyi öldürdü. Savcı 99 mezarı açtı. 27 cesette yüksek dozda kalp ilacı izine rastlandı. Hasta bakıcının çalıştığı süre zarfında 100’den fazla hastanın şüpheli ölümü, işlenen cinayet sayısının daha yüksek olması ihtimalini doğurdu. Şimdi 100’ün üzerinde mezarın daha açılması bekleniyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’da daha önce iki cinayet, iki cinayete teşebbüs ve adam yaralama suçlarından iki kez ömür boyu hapis cezasına mahkum edilen, cezaevine girdikten sonra dört cinayeti daha ortaya çıkan hasta bakıcı Niels Högel’in öldürdüğü insan sayısı 100’ü bulabilir.

99 MEZAR AÇILDI

39 yaşındaki Niels Högel, cinayet, cinayete teşebbüs ve ağır derecede adam yaralamaktan yargılandı ve 2009 yılında iki kez ömür boyu hapis cezasına mahkum oldu. Geçen yıl Şubat ayında Oldenburg Mahkemesi’nde son kez yargılandı. Adam öldürmekten yine mahkum oldu. Ancak hakkındaki soruşturma kapanmadı. ‘Kardio’ adı altında kurulan soruşturma timi, Högel’in çalıştığı hastanelerde şüpheli bir şekilde ölen hastalardan 99’unun mezarını açtı. Açılan mezarlarda çıkarılan ceset kalıntıları üzerinde yapılan otopside, 27 cesette Högel’in hastaları öldürmek için verdiği kalp ilacına rastlandı. Savcılık altı cinayeti ortaya çıkan seri katilin, son gelişmelerle birlikte en az 33 ölümden sorumlu tutuyor.

KURBAN SAYISI BİLİNMİYOR

Haberin Devamı

Högel, 2000 ile 2005 yılları arasında Oldenburg ve Delmenhorst Hastaneleri’nde çalıştı. Bu süre içinde iki hastanede 100’den fazla insan şüpheli şekilde öldü. Şimdi soruşturma ekipleri bu ölen insanların tamamının mezarını açıp inceleme yapacak. Kaç kişinin seri katilin kurbanı olduğunu tespit edecek.

YILLARCA SÜREBİLİR

Savcılık, Högel’in insanları öldürmek için sadece kalp ilacı kullanmadığını , hastalara potasyum da verdiğini söyledi. Savcılık ölümlerden sonra ceset üzerinde potasyumun tespit edilemediğini bu yüzden de hangi hastanın potasyum sonucu öldüğünü belirlemenin çok zor olduğuna da dikkati çekti. Högel hakkında soruşturmanın devam edeceğini anca soruşturmanın tamamlanmasının yıllarca sürebileceğine işaret etti.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NDAN SONRA

Almanya’da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en çok insan öldüren seri katil olan Niels Högel’ün başarı sertifikalarının da olduğu ortaya çıktı. 2002 yılına kadar çalıştığı Oldenburg Hastanesi’nden Delmenhorst Hastanesi’ne geçen Högel, burada işe başladıktan bir hafta sonra bir hastanın kalp krizi sonucu öldüğü tespit edildi. Hastanın yüksek dozda ilaçtan öldüğü ve sorumluluğun da hasta bakıcılara ait olduğu bilinmesine rağmen polis bilgilendirilmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!