Selahattin Demirtaş'tan sert açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 16:42

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın düzenleyeceği basın toplantısı öncesi Ankara'daki patlama haberi gelince HDP İstanbul İl binası boşaltıldı. Demirtaş yaptığı açıklamada, 'Saldırı, Diyarbakır ve Suruç'un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır" dedi. Reuters'ın haberine göre partiden yapılan açıklamada ise HDP'nin özellikle hedef alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Gazeteciler ve çalışanlar dışarı çıkarılarak partililer tarafından binada arama yapıldı. Aramanın tamamlanmasından sonra Demirtaş binaya geldi. Tekrar içeri alınan gazeteciler ve katılanların üzerleri arandı.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul İl Binasında düzenlenecek Seçim Koordinasyon toplantısına katılmak üzere binaya geldi. Ancak Ankara'daki patlama sonrası toplantı iptal edildi. Partililerden bilgi alan Demirtaş, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Çok büyük bir katliamla karşılaştık" diyen Demirtaş "Çok sayıda STK'nın, siyasi partinin ülkemizde barış olsun diye akan kan dursun diye toplumun genel beklentisini dile getirmek üzere düzenlediği mitinge vahşice, barbarca, alçakça saldırı gerçekleşti. Diyarbakır mitinginde, Suruç'takinin tıpatıp benzeri ve devamı olduğu anlaşılıyor. Bilanço çok ağır. Maalesef arkadaşlarımızın aktardığına göre onlarca ölü yüzlerce yaralı var. Durumu çok ağır olan arkadaşlarımız var. Çılgınlaşmış, aklını yitirmiş, haysiyetini yitirmiş bir anlayışla karşı karşıyayız. Ülkede yapamayacakları hiçbir çılgınlık yok. Bütün bu olanlar bunu gösteriyor "dedi.

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar

Haberin Devamı

"KAMU GÜVENLİĞİ AÇISINDAN EN BÜYÜK TEHDİT BU ZİHNİYETTİR"
Demirtaş şu ifadeleri kullandı:
"Diyarbakır ve Suruç'taki saldırıların arkasındaki faillerle ilgili tek bir kişi dahi ortaya çıkarılmış değil. Herhalde bu soruşturmaları yürütmekle sorumlu olan biz değiliz. İktidarda olanlar sorumlu. AKP iktidarının eveleme geveleme şansı çoktan bitmiştir. Katilsiniz. Eliniz kanlıdır. Yüzünüzden ağınızdan her yerinize kan sıçramıştır. Ve en büyük terör destekçisi olduğunuz ortaya çıkmıştır Yurt içinde yurt dışında terör anlayışını halka dayatan zihniyet olduğunuz ortaya çıkmıştır. Bir çete lideri son derece güvenlik içinde miting yapabiliyor. Oluk oluk kan akacak diyor. Çete liderini güven içinde miting yaptırırken barış isteyenlere miting yaptırmıyor. Halka şu mesaj veriliyor. Şu anda devleti ele geçirenlere kabus çökmüşlere biat etmeyenlere yaşam şansı yok deniyor. Bunun başka tanımı yoktur. Ülkede her türlü güvenlikten mevcut iktidar sorumludur. Her gün onlarca genci katleden taş attı slogan attı diye infaz eden devlet Ankara'nın göbeğinde büyük bir katliama imza atmıştır. Kamu güvenliği açısından en büyük tehdit bu zihniyettir. Halklarımız şundan emin olmalıdır evet acı büyük yaşadığımız süreç itibariyle vahim saldırılarla karşı karşıyayız. Ama bu alçakların önünde asla diz çökmeyeceğiz. Şunu bilmeleri gerekir. bedenimizi lime lime etseniz tek bir kirpiğimiz, kaşımız sağlam kalsa bile o kirpiğimiz sizin karşınızda asla kapanmayacak. Sizin gibi alçaklarda korkmayacak onurlu direniş geleneğinden gelen halklar var karşınızda. Bu şekilde toplumu teslim almaya düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Geçmişte de yanılıyorlardı şimdi de yanılıyorlar. Acılarımız saracağız. Barış içinde yaşamak için bizler devam edeceğiz. Bütün Türkiye toplumunun kenetlenmesi lazım. barış ve özgürlük mücadelesi etrafında kenetlenmesi lazım. Bu alçaklık karşısında vicdanı olanların kenetlenmesi gerekiyor. Bizim alçaklarla bir arada yaşama dayanışma gibi isteğimiz yoktur. Bu ülkede zaten ezilmiş olan yok sayılmış olan her türlü zulüm gören ezilmişlerle dayanışma içindeyiz. Türkiye'nin 81 vilayetinde 2 gündür yollarda olan Ankara'da kan dursun diyen insanları paramparça edenlerle kardeş değiliz olamayız da. Haysiyetini yitirmiş olanlarla birlikte yaşam falan da olmaz. Birlikte yaşam mazlumlarla olacak. Bunu savunacağız. Tarihe unutulmayacak bir katliam olarak not düşenler halkımızın ortaya koyacağı dayanışma ve direniş sonucunu da özgürlüğe ulaşacağımız zaferi de not düşsünler. Bizler uzun süredir parti olarak seçim kampanyası yürütemeyiz. gözyaşı içinde bir kez daha insanlarımızın sadece kenetleneceği motivasyonu yaratmanın imkanı yok. Bütün bunları yapanlar tamda ateşkesin tartışıldığı zamanlarda alçaklığın en büyüklüğünü ülkeni başkentinde rahatlıkla yapabiliyor. Çete lideri güven içinde kan miting yapabiliyor. Barış isteyenlere katliam düşebiliyor"

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar

Haberin Devamı

"CANLI BOMBA MIDIR BİLEMEM. ALÇAK BİR BOMBADIR "
Demirtaş, "patlamaya canlı bombanın sebep olduğu iddia ediliyor. Bilginiz var mı? " sorusuna, "Arkadaşlarımızın hepsi acı içinde yaralıları ve parçalanmış cenazeleri kaldırmaya çalışıyor. Bir de polis gaz atıyor. Parçalanmış bedenlerin ortasına gaz atıyor. Polis araçları ambulansların girişini engelliyor. Katliam yaşanmış ilk çevik geliyor ambulans gelmiyor. Copluyor insanları adeti ölü sayısı artsın diye elinden geleni yapan devlet var. Başbakan çıkacak kem küm edecek. Birazdan çıkacak. Sağduyumuzu koruyalım diye bir teraneyi daha kamuoyunun içine baka baka tekrarlayacak. Senin emrindeki polis cenazelere gaz atıyor gaz. Sen nasıl bir hükümetsin. Nasıl devletsin. Diyarbakır'da da benim gözümün önünde yaptınız. Gaz attınız. insanlar orada boğulurken yaralıları taşımaya çalıştılar. Ankara'nın göbeğinde de bu oluyor. Canlı bomba mıdır bilemem alçak bir bombadır. Canlı mı olur cansız mı olur bilemem ancak alçaktır. 2 peş pepe patlama olduğu anlaşıyor. Kalabalığın en yoğun bölgede oluyor. Özellikle ölü artsın diye tesiri yüksek bomba kullanılıyor. Arkasındaki güçler ortaya çıkar mı? Hayır. Çünkü karanlık güç yok. Aleni suç var. Suruç ve Diyarbakır gibi. İstihbaratın güçlü olduğu devlet bizi gece gündüz izleyen devlette bu bilginin olmamasının imkanı var mı? Çok acı bir durum ama mafyalaşmış bunu aleni şekilde uygulayan devlet anlayışıyla karşı karşıyayız. Toplumu korkuyla teslim almaya çalışacaklar. Panik havasıyla şok durumuyla düşünemez hale getirmeye çalışacak.ar. Bugünlerden direniş konusunda zulme karşı boyun eğmeyenlerin direnişleriyle beraber çıkacağız. Bunu da hepsini de atlatacağız. Hukuk çerçevesinde hesap soracağız. Hiçbir zulüm baki değildir. Halkına karşı bu kadar alçakça davranan hiçbir anlayış sonsuza kadar sürdürmüş değil. Halka da hukuku da hesap verecek. biz de buna eminiz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

"ARKADAŞLARIMIZ BÜTÜN SEÇİM PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ"
Demirtaş, seçim çalışmalarına devam edilip edilmeyeceğiyle ilgili soruya "Tabii ki arkadaşlarımız bütün seçim programlarını iptal etti. Onlarca cenaze yüzlerce yaralı var. Kim seçim mitingi yapabilir. Cenazelerimiz yerdeyken bunu yapamayız. İstanbul koordinasyonumuz başta olmak üzere bütün planlarımızı iptal etmiş durumdayız. yaralı ve cenazelerimizle ilgileneceğiz. Seçim için değil. Biz özgürlük için kurulmuş partiyiz. Seçimden daha kıymetlidir özgürlük. Bunun sağlanması için çalışmaları yapacağız ama bunun adı seçim çalışması olmayacak." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar


'DİYARBAKIR VE SURUÇ'UN TIPA TIP BENZERİ'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki patlamayla ilgili, "Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır ve Suruç'un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır" dedi.

"ASIL HEDEF HDP"

HDP'den yapılan açıklamada ise Ankara'daki bombalı saldırıda kendilerinin özellikle hedef alındığı belirtildi. Reuters'ın haberine göre partiden yapılan açıklamada, Saldırının HDP kortejinin geçtiği sırada meydana geldiği bu nedenle HDP'nin asıl olarak hedef alındığı ifade edildi.

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar


Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN PATLAMA AÇIKLAMASI

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
HÜRRİYET GAZETESİ OKUR TEMSİLCİSİ FARUK BİLDİRİCİ PATLAMA BÖLGESİNİ ANLATTI

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
CHP’Lİ ÇAM: İKİ PATLAMA OLDU, ÖNÜME BİLYE DÜŞTÜ

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
HDP'Lİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER: ANKARA'DA PATLAMAMIŞ BİR BOMBA TESPİT EDİLDİ

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
DİSK'TEN ÇAĞRI: ALANI BOŞALTIN

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
CHP’Lİ GÜRSEL TEKİN: YÜRÜYÜŞE CHP’Lİ VEKİLLER DE KATILACAKTI


Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
ANKARA TREN GARI KAVŞAĞINDA PATLAMA

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
PATLAMANIN GERÇEKLEŞTİĞİ NOKTADA ‘EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ’ MİTİNGİ YAPILACAKTI

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
ANKARA’DAKİ PATLAMADA CANLI BOMBA ŞÜPHESİ

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
PPATLAMADAN HEMEN ÖNCE BU PANKARTLARI AÇMIŞLARDI

Selahattin Demirtaştan sert açıklamalar
ANKARA’DAKİ PATLAMA DÜNYA BASININDA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!