Seçmen kütüğüne nasıl kayıt olunur?

Güncelleme Tarihi:

Seçmen kütüğüne nasıl kayıt olunur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 14:26

Seçmen kütüğüne nasıl kayıt olunur? Üniversite öğrencileri okudukları şehirde seçmen kütüğü kaydı gerekli midir? Nasıl kayıt yaptırabilirler?

Haberin Devamı

YSK seçmen kağıdınızın gelmesi için YSK seçmen kütüğüne kayıt olmanız gerekir. Peki seçmen kütüğüne nasıl kayıt olunur? Üniversite öğrencileri okudukları şehirde oy kullanmak için seçmen kütüğüne kayıt yaptırmaları gereklimidir? Üniversite öğrencileri seçmen kütüğüne nasıl kayıt yaptırabilir?

Seçmen kütüğüne nasıl kayıt olurum?
Oy kullanmak için seçmen kütüğüne kayıt olmak istiyorsanız ikametgahınızın bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. İlgili ilçe nüfus müdürlüğünde adres beyanında bulunmanız seçmen kütüğüne yazılmanızı sağlayacaktır.

Seçmen kütükleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemindeki bilgiler esas alınarak düzenlenmektedir. Adres kayıt sistemine dayalı olarak yapılan düzenleme, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda 5749 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle yapılmıştır.

Seçmen kütüğüne nasıl kayıt olunur


Üniversite öğrencileri okudukları şehirde seçmen kütüğüne nasıl kayıt yaptırabilirler?
Yüksek Seçim Kurulu'nun 07.03.2011 gün ve 2011/158 sayılı kararı ile Seçmen Kütüğünün Güncelleştirilmesi Usul ve Esaslarını gösterir 140/I sayılı genelgenin 7. maddesinin (c) bendine göre öğrenci olup, seçmen niteliği taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oy kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduğunu belirten ve yurt müdürlüğünden ise o yurtta kaldığını belirten belgeyi almalıdır.

Haberin Devamı

Bu belgelerle yurdun bulunduğu bölgenin İlçe Nüfus Müdürlüğüne bizzat başvurması gerekmektedir. İlçe nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederek seçmen kütüğüne kayıt yaptırabilirler.

YURT İÇİ SEÇMEN KÜTÜĞÜ SORGULAMA İÇİN TIKLA

Haberle ilgili daha fazlası: