Sandığa gitmeden adınızı kontrol edin

Güncelleme Tarihi:

Sandığa gitmeden adınızı kontrol edin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 10:24

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışında yaşayan 2 milyon 929 bin 389 seçmenin referandumda oy kullanabilmeleri için 57 ülke ve 32 gümrük kapısına sandık kuracak.

Haberin Devamı

YURT dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşı seçmenler, 27 Mart ile 9 Nisan arasında yaşadıkları ülkelerde oy kullanabilecek. Seçmenler saat 09.00’dan 21.00’e kadar oylarını Türkiye’den getirilen sandıklara atabilecek. 32 gümrük kapısındaki sandıklar da 27 Mart - 16 Nisan arasında açık olacak.
Yurt dışında en çok Türk vatandaşı seçmenin yaşadığı Almanya'da kurulacak sandık sayısı ve seçim bölgelerinin belirlenmesi için Berlin Büyükelçiliği koordinasyonunda, Alman makamlarıyla temaslar yürütülüyor. Büyükelçilik yetkilileri, Federal Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşürken, konsolosluklar da bulundukları eyaletlerin içişleri bakanlıkları ve senatörlük yetkilileriyle seçimin hangi koşullarda yapılacağını görüşüyor. Temaslar henüz sonuçlanmadığı için Almanya’da kaç bölgede ve ne kadar sandık kurulacağı netlik kazanamadı.

Haberin Devamı

YURT DIŞI SEÇMEN SORGULAMA

YSK yurt dışı seçmen kütüğünü ilan ediyor. Berlin Başkonsolosluğu tarafından yapılan duyuruyla seçmen kütüklerinin kontrol edilmesi istendi. Yapılan duyuruda seçmenlerin www.ysk.gov.tr adresindeki Yurt Dışı Seçmen Sorgulama sayfasından kütüğe kayıtlı olup olmadıklarını kontrol edin çağrısı yapıldı. Herhangi bir yanlışlık varsa düzeltilmesi de aynı duyuruda belirtildi. Yurt dışı seçmen listesi 26 Şubat Pazar günü saat 17.00'ye kadar asılı kalacak. Başkonsolosluğun duyurusunda ayrıca yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin sadece isimlerinin bulunduğu bölgede değil, dilerlerse diğer bölgelerde de oy kullanabilecekleri hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!