Sanat bahçesini müzeye dönüştürecek

Güncelleme Tarihi:

Sanat bahçesini müzeye dönüştürecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 16:12

Balıkesirli resim sanatçısı Ülkü Acar, Edremit'in Zeytinli Mahallesi'nde sanat bahçesi oluşturdu. Acar, hedefinin bahçeyi iki yıl içinde müzeye dönüştürmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bugüne dek 104 kişisel sergi açan ve bir çok sanatçı yetiştiren 76 yaşındaki Ülkü Acar, oluşturduğu Sanat Bahçesi ile Zeytinli'yi gezmeye gelenlere yeni ve farklı bir seçenek sundu. Sanat Bahçesi'nde sanatçının ahşap rölyef çalışmaları, yağlı boya tabloları yanında 'Atölye arkadaşlarım' dediği öğrencilerinin eserlerine yer verdi. Zeytin ağacının altında zeytin toplayan kadınlar tablosu, bir at tablosunun altında at arabası tekerleği, onunda altında küçük bir at arabası, ağaçların arasında Şirinler'i anımsatan Zeytinli köyü, bir tabloya dönüşen eski kiremitler, saksıya dönüşmüş mandalina kökleri bulunuyor. Sanat bahçesinde zeytin, erik ağaçları, küçük havuz, dinlence yerleri, konukevi, aynı zamanda galeri görevini üstlenen küçük ev gibi yerler bulunuyor. Evde kedi ve tavuk da besleyen Acar hayvan sevgisi ile de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Sanat bahçesini müzeye dönüştürecek


'SANAT EN ÜCRA KÖŞELERE ULAŞSIN'
Çalışmalarında 58 yıllık eşi Aysel Hanım'ın da büyük desteğini gördüğünü belirten Ülkü Acar, Zeytinli'de satın aldığı evin doğal yapısını ve bitki örtüsünü korumaya çalıştığını kaydederek, "Birkaç yıl içinde sanat bahçesini etnografik bir müze haline dönüştürmek istiyorum. Sanat en ücra köşelere kadar ulaşsın istiyorum" dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!