Saldırgan hala Reker'in ölmesini istiyor!

Güncelleme Tarihi:

Saldırgan hala Rekerin ölmesini istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 11:07

Köln Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Henriette Reker’e, seçilmesinden bir gün önce yapılan ırkçı saldırı “iç güvenlik sorunu” kapsamına alındı. Bu nedenle soruşturmayı Federal Başsavcılık yürütecek.

Haberin Devamı

Köln’de CDU, Yeşiller, FDP gibi beş parti tarafından desteklenen bağımsız aday Reker, sokakta standında seçim çalışmaları yaparken, ırkçı geçmişi olduğu tespit edilen 44 yaşındaki Frank S. tarafından bıçaklı saldırıya uğramış ve ağır yaralanmıştı. İki ameliyat geçirdikten sonra bir süre suni komada yatan Reker’in durumu iyiye gidiyor. Federal Savcı Peter Frank, seçimden bir gün önce Reker ve ekibine bıçaklı saldırının özel bir anlam taşıdığını kaydetti ve “Soruşturmamızda, devlet güvenliği ile ilgili olası gerekçeleri aydınlatmak ve bu şekilde güvenlik güçlerinin bilgisine katkı yapmak istiyoruz.” dedi.

SALDIRGAN HÂLÂ REKER’İN ÖLMESİNİ İSTİYOR!

Öte yandan Henriette Reker’i öldürmeye teşebbüs eden ırkçı saldırgan Frank S.’in hala başkanın ölmesini dilediği bildirildi. Frank S.’in, saldırıyı günlerce planladığı, Reker’e nerede ulaşabileceğini internette günlerce araştırdığı ortaya çıktı.

Kölner Stadt Anzeiger gazetesi Frank S.’in yakalandıktan kısa süre sonra “Ben Almanya ve polise iyilik etmek için onu öldürmek istiyordum.” dediğini aktardı. Saldırgan, seçimlerden önce Köln’ün Sosyal İşler ve Uyum Müdürü Reker’in internet sayfasında neredeyse sadece mülteciler konusunu işlediği, "ülke açık şekilde İslam’a doğru koşuyorsa Reker’in de bunda suçu olduğunu" ifade etti.

Express gazetesi, saldırganın polislerle konuşurken sakin bir tonla, “Umarım ölür” dediğini aktardı. Frank S.’in “Ben bu sabah, bugün katil olarak cezaevine girmek için kalktım.” dediği aktarıldı.

Köln’ün Nipess semtinde sosyal yardımla geçinen saldırganın, “Ben 20 yıl boyunca Müslümanların şekillendirdiği bir toplumda yaşamak istemedim.” diyerek üç ay önce intihara giriştiği da kaydedildi. Frank S.’in 90’lı yıllardan beri holigan grubu Berserker, yasaklanmış Neonazi grubu Nationalistischen Front ve yine Neonazi bir parti olan Özgürlükçü Alman İşçi Partisi’nde (FAP) aktif olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!