Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Sakarya Büyükşehir Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 17:44

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalandı

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - SAKARYA Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde çalışan 506 işçi için toplu iş sözleşmesi Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın katıldığı törenle imzalandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde çalışan 506 işçi için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı konuşmada, "Müesseseler ayakta durursa çalışanlar ayakta durur prensibini benimsiyor ve ona göre işlerimizi yürütüyoruz. Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum. 2017-2019 yılları olmak üzere 2 yıllık süre için imzaladığımız toplu iş sözleşmemiz 506 işçimizi kapsıyor. Sözleşmemize göre 6 aylık dönemler halinde zam uygulanacak. Yapılan toplu iş szleşmesinin mesai arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan ise, "Göreve geldikleri günden beri toplu iş sözleşmelerimiz sorunsuz ve karşılıklı anlayış içerisinde yapılıyor. 16 Nisan öncesi sözleşmenin yapılmış olması çalışanlarımızın geleceklerinden daha emin olarak 16 Nisan'da sandığa giderek gerekeni yapmalarına yardımcı olacaktır. Sayın başkanımız bir ilke imza atarak taşeron şirketlerde çalışanlarımız için de toplu iş sözleşmesi imzalamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'nun katkılarıyla ilçe belediyelerinde de bunu yapmak istiyoruz. Sözleşmemiz hayırlı olsun, Allah mahcup etmesin, nice güzel sözleşmeler nasip etsin" ifadelerini kullandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!