Sahte plakacılara eşzamanlı baskın

Güncelleme Tarihi:

Sahte plakacılara eşzamanlı baskın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 01:00

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince sahte ve standart dışı plaka bastıkları tespit edilen iş yerlerine yönelik operasyon yaptı. 11 iş yerine gerçekleştirilen eşzamanlı baskında 8 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başkent’teki sahte plaka basanlara yönelik operasyon düzenlendi. Başkent’te 11 noktaya baskın yapan ekipler, sahte plaka basımı yapılan iş yerlerini mühürlerken, 8 kişiyi gözaltına aldı. Standart dışı basıldığı tespit edilen çok sayıda plakaya el konuldu. Operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, araç plakalarının ebat ve ölçülerinin kanunla belirlendiğini belirterek, basım ve dağıtımının ise devletin denetiminde olduğunu söyledi. Kanuna rağmen bazı iş yerlerinin ikiz ve sahte plaka bastıkları, bu plakaların terör, asayiş ve kaçakçılık olaylarında kullanıldığının tespit edildiğine dikkat çeken Akdeniz, bazı vatandaşların da trafik denetimlerinden kurtulabilmek için araçlarına standart dışı plaka taktıklarının görüldüğünü kaydetti. Akdeniz, şöyle devam etti: 

Haberin Devamı

‘İHBAR BEKLİYORUZ’

"Hükümetimizin yaptığı kanun değişikliği ile bu tür plaka kullananlara, basımını ve dağıtımını yapanlara çok ciddi cezalar getirildi. Bu düzenlemeler İçişleri Bakanlığı tarafından da kamuoyuna duyuruldu. Bu kapsamda polis, jandarma ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile ortaklaşa, ciddi bir şekilde sahte plaka kullanımına yönelik operasyonlarımızı devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızdan duyarlık göstermelerini, bu tür plakaların basım ve dağıtımını yapanları mutlaka polise ihbar etmelerini bekliyoruz."

BAKMADAN GEÇME!