Sahte para uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Sahte para uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 15:32

Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ovacık kurban pazarındaki hayvan satıcılarını ‘sahte para’ya karşı uyardı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ovacık kurban pazarındaki hayvan satıcılarını ‘sahte para’ya karşı uyardı. Broşür dağıtılarak bilgilendirilen satıcılara, sahte ve gerçek para arasındaki farklar anlatıldı. Paranın sahte olup olmadığını anlamak için 12 yöntem olduğunu belirten polis memuru İrfan Kumaş, şunları söyledi:
“Paramızın sağ tarafından holografik şerit folyo ışığa tutulduğunda parlamalar verir. İçindeki karede banknotun kupür değerini oluşturan rakam ve TL harfi var. Işığa tuttuğumuz zaman bu TL harfi banknotun kupür değerini oluşturur. Işığa tuttuğumuz zaman filigramda Atatürk resmi ve banknotun kupür değeri oluşmaktadır. Yine ışıkta paranın ortasında, içine gömülmüş emniyet şeridi kesintisiz olarak görülmektedir.

GERÇEK PARANIN KAĞIDI KALINDIR

Paranın arka tarafındaki renk değiştiren emniyet şeridi, çeşitli açıdan bakıldığı zaman altın sarısına dönüşür. Paramızın sol üst köşesinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazımız ve kupür değeri var. Bunlara dokunduğumuz zaman elimize kabartılar gelmektedir. Paramızın sol üst köşesinde görme engelliler için hazırlanmış olan kabartılı harfler vardır. Gerçek paranın kağıdı kalındır, üzeri pürüzlüdür ve rengi soluktur.
YAVAŞ YAVAŞ SAYIN
Deste halinde verilmiş parayı da diyoruz ki; kesinlikle bir kenara çekilip saysınlar. 5-10 dakika zamanlarını harcasınlar ki vermiş oldukları emekleri, zamanları ve paraları boşa gitmesin. Paraları hem dokunarak hem bakarak kontrol etsinler. O yüzden paramızı yavaş yavaş sayacağız.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!