Sağlık ordusuna taze kan

Güncelleme Tarihi:

Sağlık ordusuna taze kan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 11:27

Sağlık ordusuna taze kan

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Hızır Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan hemşire, ebe ve sağlık bakım teknisyeni adayı 77 öğrenci düzenlenen görkemli törenle diplomalarını alarak meslek hayatına ilk adımlarını attı.
Marehan Center da düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Okul Müdürü Halim Temur 40 hemşire, 16 ebe ve 21 sağlık teknisyeninden oluşan 77 öğrenciyi mezun ederek sağlık ordusuna taze kan kazandırmalarının ve okullarının ikinci dönem mezunlarını vermenin sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerinin hayatlarının en önemli anını yaşadığını belirten Temur, "Sağlık ordumuzun hayata hazırlanmalarında, nitelikli bir meslek sahibi olmaları için eğitim ve öğretimlerinde emeği geçen, onları Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda birer Türk genci olarak yetiştiren tüm fedakar arkadaşlarıma, öğrencilerimizin pratiklerini geliştirmelerinde uygulama alan sorumlusu doktor ve hemşirelerine teşekkür ediyorum. Yine velilerimize bizlere olan inancı ve güvenlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
Okul Kurucu Müdürü Filiz Aslan’da mezun olan öğrencilerin sağlık alanında hastalara şifa dağıtacağını ifade ederek, "En büyük onur onları yetiştiren, büyük emekleri olan öğretmenlerimizindir. Mezun olan tüm genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından okul birincisi hemşirelik bölümü öğrencisi Canan Menteş okul kütüğüne ismini çaktı ve günün önemi doğrultusunda anlamlı bir konuşma yaptı. Bayrak ve Flama teslim töreni sonrası mezun olan öğrenciler, büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattı. Daha sonra aileler, mezun olan çocuklarının yanına gelerek, coşku ve sevinçlerine ortak oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!