S.O.S. çağrısına Maliye el attı

Güncelleme Tarihi:

S.O.S. çağrısına Maliye el attı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 16:47

Hürriyet Ankara’nın ‘Üniversite hastaneleri S.O.S. veriyor’, ‘Tehdit kapımızda’ ve ‘Üniversite hastaneleri çözüm bekliyor’ manşetleriyle gündeme taşıdığı, üniversite hastanelerinin borç batağına saplanması ve ödeme yapamadıkları için firmaların tıbbi-medikal malzeme tedariğini durdurmasıyla ilgili haberleri, büyük ses getirdi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın haberlerinin ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın üniversite hastanelerinin yetkilileriyle bir araya geldiği, sorunun çözümü için Maliye’nin harekete geçeceği öğrenildi.

BORÇ YAPILANDIRILMASI VE EKK KARARLARI

Bakan Ağbal’ın başkanlığında üniversite hastaneleri yetkilileriyle yapılan toplantıda, hastanelerin borçlarının yapılandırılması ve 2016’nın nisan ayında Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda sorunların çözümü için alınan kararların hayata geçirilmesi yönünde Maliye’nin gerekli adımları atacağı da öğrenildi.

S.O.S. çağrısına Maliye el attı

S.O.S. çağrısına Maliye el attı
S.O.S. çağrısına Maliye el attı


BORÇ BATAĞINI HÜRRRİYET ANKARA GÜNDEME GETİRDİ

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, 8, 9 ve 10 Şubat’ta yaptığı haberlerle üniversite hastanelerinin borç batağına saplandığını ve sektöre olan borcunun 5.5 milyar TL’yi aştığını, tıbbi-medikal cihaz tedariği sağlayan firmalara ödeme yapamadığını, bazı firmaların malzeme tedariğini durdurduğunu ve bu yüzden de birçok ameliyatın aksadığını kamuoyuna duyurmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!