GeriSeyahat Rüya gemilerle 5 kıtada 12 rotada rüya yolculuklar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rüya gemilerle 5 kıtada 12 rotada rüya yolculuklar

Rüya gemilerle 5 kıtada 12 rotada rüya yolculuklar

Bavulunuzu toplamadan, odanızı değiştirmeden şehirler, ülkeler arası yolculuğa çıkmak istiyorsanız yüzer tatil köyü konforundaki kruvaziyerler sizi bekliyor. Yeter ki siz temanızı seçin: Macera, huzur, lezzet, keşif, güvertede eğlence. Ne ararsanız var...

ASYA

Amalotus’la Mekong Deltası

* ROTA: Tibet platosundan doğan Mekong Nehri, Çin, Myanmar, Laos, Tayland, Kamboçya ve Vietnam’dan geçip 4350 kilometre sonra denize dökülüyor. Özellikle Vietnam - Kamboçya arasındaki bölümü imparatorluklara mekan, efsanelere konu olmuş. Tarihin en kanlı çatışmaları yaşanmış. Yağmur ormanlarının arasında pek çok tapınak, balıkçı köyü, Budist manastırı, yüzen pazar yer alıyor. Tüm bunları özümsemek için zamana ihtiyaç var. AmaWaterway’in düzenlediği Mekong turu benzerlerinden daha kapsamlı. Sekiz gece nehir kıyısındaki lüks otellerde konaklıyor. Konuklar bir gece Ha Long Körfezi’ndeki geleneksel ahşap teknede, yedi gece Amalotus’un lüks kamaralarında uyuyor.
* GEMİ: Önceki yıl hizmete giren gemi 116 metre uzunluğunda, 124 kişilik. Kamaraları geniş. Küçük bir spor salonu ve yüzme havuzu bulunuyor.
* LİMANLAR: Hanou, Ho chi Minh City ve Siem Reap, Phonom Penh’te duruyor. Çevredeki köylere, Angkor Wat’a otobüslü turlar düzenleniyor.
* KİME UYGUN: Tarih, doğa, yerel kültür meraklısı enerjik gezginlere uygun.
* DİKKAT: Paket program birçok otobüs turu içeriyor. Yalnız gezmekten hoşlanıyorsanız bunlar size uygun olmayabilir.

/images/100/0x0/55ea3671f018fbb8f871b2ad

* ÇIKIŞ LİMANI: Turlar yıl boyunca sürüyor. 15 günlük yolculuk Hanoi’den, fiyatlar 6500 TL’den başlıyor. (www.amawaterways.com)

Şef Pepin'le İber lezzetleri

* ROTA: İki haftalık yolculuğun rotasında az bilinen yerler de yer alıyor. Örneğin bembeyaz kumsallarıyla Malezya’daki Langkawi, orangutanların son sığınağı Sumatra. Fakat gerçek fırsat Myanmar’da geçireceğiniz üç gün. Güneydoğu Asya’nın pırlantası uzun süren izolasyondan sonra dünyaya kapılarını yeni açıyor. Turizm geliştikçe bakir doğası, kültürü de hızla değişim geçirecek bu ülkeyi bozulmadan keşfetmenin tam zamanı. Yüzlerce etkileyici Budist tapınağı, elle oyulmuş müthiş anıtlar, Yangon’un kışkırtıcı sokakları sizi bekliyor.
* GEMİ: 694 kişilik orta boydaki kruvaziyer SPA’sı, kapalı ve açık yüzme havuzları, biftekçi dahil restoranları, yolcuların gezecekleri yer hakkında önceden bilgi alabileceği konferans merkeziyle keyifli bir yolculuk vaat ediyor.
* LİMANLAR: Langkawi, Penan, Phuket, Sumatra, Yangon
* KİME UYGUN: Güneydoğu Asya’nın en egzotik rotasında kısa bir keşif turuna çıkanları memnun edecek şekilde hazırlanmış program. Derinlemesine bilgi edinmek isteyenlere uygun değil.
* DİKKAT: Azamara Journey’nin üç gün konaklayacağı Yangon Limanı kent merkezine otobüsle bir saat uzaklıkta. Geminin yeni restore edilen 24 metrekarelik Club Continent süiti sizi yanıltmasın, diğer odalar küçük sayılır.
* ÇIKIŞ LİMANI: 14 günlük tur için gemi 23 Aralık’ta Singapur’dan hareket ediyor. Fiyatlar 7300 TL’den başlıyor. (www.azamaraclubcruises.com)

AVRUPA

Riviera’yla İber lezzetleri

* ROTA: Oceania’nın Riviera gemisi, kruzaziyer turlarının en iddialı mönülerini, şaraplarını sunuyor. Yolculuk boyunca tadım kursları, sunumlar yapılıyor. Eğer Mosaic Masterpiece’i seçerseniz yıldızlı şeflerden Jacques Pepin’in gemideki lezzet atölyelerine katılabilir, geminin uğradığı limanlarda en ünlü restoranları deneyebilirsiniz.
* GEMİ: 1258 kişilik Riviera, gurme yolcuların cenneti. Jacques Pepin’in yemek kursları verdiği Bon Appetit Culinary Center’da 24 kişilik pişirme birimi bulunuyor. Şarap tadımları ünlü Wine Spectator’un uzmanlarınca hazırlanıyor. Bu yolculuktan büyük zevk almak için gurme olmak gerekmez. Konforlu süitler, Canyon Ranch SPA’sı, geniş kitaplığı sizi bekliyor.
* LİMANLAR: İber Yarımadası’nın Akdeniz ve okyanus kıyısındaki başlıca limanlarından Barselona, Sevilla, Ibiza, Palma de Mallorca, Lizbon’un yanı sıra Afrika sahillerinden Kazablanka’ya da uğruyor.
* KİME UYGUN: Lezzet avcılarına.
* DİKKAT: Firma bu turda gastronomiye odaklanmış. Eğlenceye pek önem verilmemiş. Gece gemide çılgınca eğlenmek isterseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
* ÇIKIŞ LİMANI: 10 gecelik tur için gemi 19 Eylül’de Barselona’dan ayrılıyor. Fiyatlar 7200 TL’den başlıyor. (www.oceaniacruises.com)

Kraliçe Isabel’le Douro Vadisi

* ROTA: Avrupa’nın kruvaziyer turlarına açılan yeni bölgelerinden Portekiz’in Douro Nehri, kıtanın diğer önemli nehirleri Ren ve Tuna’dan çok daha sakin akıyor. Fakat tarihi kentleri, köyleri, canlı yerel mutfağı, şarap kültürüyle kelimenin tam anlamıyla şaşırtıcı.
* GEMİ: Queen Isabel, 128 yolcuya hizmet vermek için tasarlanmış. Balkonlu kamaraları, SPA’sı, dinlenme salonu var. Gemideki eğlence anlayışı İspanyol ve Portekiz kültürünü yansıtıyor.
* LİMANLAR: Lizbon’da birkaç gün geçirdikten sonra yolcular gemiye Porto’dan biniyor. İspanya sınırındaki Vega de Terron’u geçip, tarihi Salamanca’ya, ardından 2012’de Portekiz’den seçilen ilk Avrupa Kültür Başkenti Guimaraes’e varıyor.
* KİME UYGUN: Avrupa’nın büyük bölümünü gezmiş, 50’li yaşlardaki tecrübeli gezginleri mutlu edecek bir rota. Firma kimi zaman bekarlara yönelik turlar da yapıyor.
* DİKKAT: Eğer yanyana şato ve katedrallerin sıralandığı bir rota arıyorsanız Douro size pek uygun değil.
* ÇIKIŞ LİMANI: Marttan kasıma 10 gecelik turlar Lizbon’dan yola çıkıyor, fiyat 5900 TL’den başlıyor. (www.uniworld.com)

Seabourn Sojourn’la fiyordlarda

* ROTA: Norveç fiyordlarında kruvaziyerle çıkılacak bir turda hafızanıza kazınacak başlıca unsurlar doğa harikaları: Dev buzullar, yemyeşil dağlar, şelaleler. Buna kültürel açıdan zengin şehirleri de ekleyin. Seaburn Sojourn’un rotası Norveç’i keşfetmenizi sağlayacak bir program sunmakla kalmıyor, dünyanın en pahalı ülkelerinden birini ekonomik koşullarda gezme fırsatı da veriyor.
* GEMİ: 540 kişilik gemi küçük limanlara rahatlıkla yanaşacak özellikte. Bununla birlikte büyük gemilerin lüksüne de sahip. Yemek salonları, ortak kullanım alanları harika. Diğer gemilerle karşılaştırınca fiyatı yüksek gelebilir, ancak en küçük kamarası 27 metrekare, çoğu balkonlu, paket ücrete TV’de seçeceğiniz filmler, koktelyler, oda servisi dahil.
* LİMANLAR: Beş günlük fiyord gezisinde gemi Bergen, Alesund, Stavanger, Flam’a uğruyor.
* KİME UYGUN: Konforlu bir gemi yolculuğunun yanı sıra karada heyecanlı turlarla desteklenen bir yolculuk arzu eden 35 yaş üstü deneyimli gezginlere hitap ediyor.
* DİKKAT: Fiyordlarda yılın büyük bölümünde hava yağışlı. Güneşli günler sizin için önemliyse haziran-ağustos arasında gidin. Aslında bu dönemde bile kesintisiz güneş garantisi yok. Siz yine de yağmurluğunuzu, şemsiyenizi yanınıza alın.
* ÇIKIŞ LİMANI: 14 gecelik tur 30 Temmuz’da Kopenhag’dan yola çıkıyor. Fiyatlar 14 bin TL’den başlıyor. (www.seabourn.com)

ORTADOĞU

Basra Körfezi’nde serenad

* ROTA: Gittikçe popülerleşen Birleşik Arap Emirlikleri’ni merkez alan turda Umman ve Basra Körfezi’ni de keşfetme imkanına sahip olacaksınız. Ciple çöl safarileri, tarihi merkezlere turlar, sahilde yüzme ve dalma molaları yolculuğu cazip hale getiriyor.
* GEMİ: 2112 yolcu taşıyan Serenade of the Seas, üç havuzu, 16 barı, çağlayanın çevresine konumlanmış çift katlı restoranıyla bir yüzer tatil köyü. Geniş SPA, jimnastik, kamara seçenekleri, 24 saat eğlencesi, kumarhanesiyle sıkılmanıza imkan vermiyor.
* BAŞLICA LİMANLAR: Doğal olarak Duba’den başlıyor. Sonra müthiş kumsallarıyla Fujairah, renkli kültürel yaşamıyla Abu Dabi, Umman’ın güzel şehri Muscat...
* KİME UYGUN: Hedonist kentliler, Amerikanvari atmosferi seven aileler...
* DİKKAT: Royal Caribbean, gemide yolcularına bölgeyle ilgili bilgi vermiyor. Eğer körfezi, ülkeleri tanımak istiyorsanız hazırlıklı gidin.
* ÇIKIŞ LİMANI: Sekiz geçelik tur 8 Nisan’a kadar Dubai’den hareket ediyor. Fiyatlar 1100 TL’den başlıyor. (www.royalcaribbean.com)

KUZEY AMERİKA VE KARAYİPLER

Alaska’da safari

* ROTA: 26 yolcu kapasiteli keşif gemisi Safari Explorer ulaşılması zor körfezlere, adacıklara kadar gidiyor. Kono, şnorkel, dağ yürüyüşüyle tur imkanı sunuyor. Büyük kruvaziyerlerin uğrağı, turist dolu limanlara girmiyor.
* GEMİ: Konforu macerayla buluşturan gemide, zorlu bir kano turundan sonra şampanyayla karşılanıyorsunuz. Mönüde yerel yemekler de yer alıyor. Kamaralarında yumuşak yataklar, zeminden ısıtmalı banyolar sizi bekliyor. Program meraklı gezginler için tasarlanmış. Konuşmacılar sadece Alaska hakkında bilgi vermekle yetinmiyor. Şaraptan caza, fotoğrafa kadar birçok konuda bilgilendirici seminerler düzenleniyor.
* LİMANLAR: Juneau, Wrangell, Ketchikan, Petersburg, Seattle.
* KİME UYGUN: Çiftlere, bekarlara, çocukları en azından ergenlik çağında olan ailelere...
* DİKKAT: Bu tur bingo meraklısı, internet bağımlısı, TV haberlerini kaçırmayan gezginlere pek uymuyor. Eğer dünyayla bağlantıyı kesip, kendinizle başbaşa kalmaya hazır değilseniz sıkılabilirsiniz. Eğer fiyatlar size yüksek geldiyse, Safari Explorer’ın kardeş gemisi InnerSea Discoveries’i deneyebilirsiniz. Lüksün düzeyi de fiyatları da daha düşük.
* ÇIKIŞ LİMANI: 7-14 gecelik turlar nisandan eylile kadar devam ediyor. Fiyatlar 12 bin TL’den başlıyor. (www.un-cruise.com)

Disney’le Karayipler

* ROTA: Disney’in Dream and Fantasy adlı yeni gemisi sizi zarafetiyle büyüleyecek. Tematik dekoru abartılmamış, Mickey Mouse ve ekibinin şovları en alaycı yolcuların bile kalbini fethediyor, tiyatro salonunu andıran üç restoranda dönüşümlü yemek yemek yolculara değişiklik sunuyor. Karadaki turlar ilginç buluşlarla çekici hale getirilmiş. Yetişkinlere tekila tadımından, çocuklara yunuslarla yüzmeye kadar pek çok seçenek var.
* GEMİ: 4 bin kişilik Disney Dream ve Disney Fantasy’de önemli bazı yenilikler uygulanmış. Örneğin giriş için 75 dolar ödeyeceğiniz Remy restoranları, ergenlik çağı çocuklarına yönelik kulüp, 12 yaşından küçük çocuklara yönelik özel eğitici, eğlendirici programlar, farklı yaş gruplarındaki çocuklara yönelik kulüpler... Yeni havuzda yeni oyun makineleri, sinema salonunda 3 boyutlu filmler, ünlü sanatçıların konserleriyle bu yenilikler desteklenmiş.
* BAŞLICA LİMANLAR: Fantasy gemisi Büyük Cayman, Cozumel, özel adalardan Castaway Cay, St. Thomas ve St. Maarten’e uğruyor. Dream ise Nassau ve Castaway Cay’e...
* KİME UYGUN: Ailelere, farklı yaşları içeren gruplara.
* DİKKAT: Firma yetişkinlere havuzdan restoranlara kadar çocuksuz, sessiz alanlar sunuyor. Bununla birlikte 24 saat Disney temasıyla yaşamaktan hoşlanmayanlar için sıkıcı bir seyahat olabilir.
* ÇIKIŞ LİMANI: Yedi gecelik Karayip, üç gecelik Bahamalar turları yıl boyunca Port Canaveral’den hareket ediyor. Karayipler’in fiyatı 4500, Bahamalar’ın 2900 TL’den başlıyor. (disneycruise.disney.go.com)
 
PASİFİK

Gauguin’in renkleriyle

* ROTA: Güney Pasifik’te, doğanın en güzel manzaraları sunduğu Fransız Polinezyası adalarında, yıl boyunca tur yapabilecek şekilde tasarlandı Paul Gauguin. Kısacası karakter sahibi bir kruvaziyer.
* GEMİ: 332 kişilik gemi çok konforlu. Geminin atmosferinde Polinezya kültürü belirgin şekilde ön plana çıkıyor. Mesela gemideki geleneksel dansçılar, müzikçiler yolculuk boyunca eğlence imkanı sunuyor. Gemi limanda demirlediğinde açılan marinada rüzgar sörfü, su kayağı, kano yapılabiliyor.
* KİME UYGUN: Gusto sahibi balayı çiftleri, Polinezya adalarından birkaçını bir çırpıda görmek isteyen çiftlere... Okulların tatil döneminde ünlü çevreci, kaşif Jean Michel Cousteau’nun işbirliğiyle çocuklara yönelik çevre ve doğa konulu turlar düzenleniyor.
* DİKKAT: Paul Gauguin’in turu sadece bir haftalık. Daha uzun bir tur düşünüyorsanız başlangıç ve bitiş limanında otel rezervasyonu yaptırın, tatilinizi uzatın.
* ÇIKIŞ LİMANI: Yedi gecelik kruvaziyer turu Tahiti’nin Papeete Limanı’ndan yola çıkıyor. Fiyatlar 7750 TL’den başlıyor. (www.pgcruises.com)

GÜNEY AMERİKA

Kaşiflerin gemisiyle Galapagos macerası

* ROTA: Vahşi deniz yaşamının gözlemlenebildiği nadir bölgelerden Galapagos Adaları’na ulaşmak için yegane yolu gemi. Lindblad’ın 10 gecelik keşif seferinde yakın doğa gözlemi imkanı sağlanıyor. Gezi boyunca rehber eşliğinde şnorkel, kano ve dağ yürüyüşü turları organize ediliyor.
* GEMİ: Yüksek teknolojili keşif ekipmanları açısından rakipsiz bir gemi. Ayrıca cam tabanlı şişme botlar, kanolar, sualtı kameraları, sualtı iletişim cihazları ve pek çok donanım yolcuların hizmetinde. Her yolculuğa doğa uzmanları eşlik ediyor. Gemideki konferans salonunda multi medya kullanımıyla seminerler veriliyor. 96 yolculuk National Geographic Endeavour lüks kruvaziyer değil, gerçek bir keşif gemisi. Bununla birlikte konforlu. Klimalı, kitaplığı, yüzme havuzu, saunası var.
* BAŞLICA LİMANLAR: Seymour, Fernandina, Isabela, Santiago Adaları. Dilerseniz Peru’da Kutsal Vadi ile Machu Picchu’ya düzenlenen altı gecelik ek tura da katılabilirsiniz.
* KİME UYGUN: Doğa tutkunu gözlemci gezginlere.
* DİKKAT: Kaliteli restoranlardan, sanat, kültür etkinliklerinden, AVM’lerden uzaklaşmak size zor geliyorsa bu turdan uzak durun.
* ÇIKIŞ LİMANI: Yıl boyunca düzenlenen dokuz gecelik turlar Ekvator’un Guayaquill Limanı’ndan yola çıkıyor. Fiyatlar 8500 TL’den başlıyor. (www.expeditions.com)

TRANSATLANTİK

Kraliçe Mary ile kıtadan kıtaya

* ROTA: 10 yıllık hizmetten sonra restorasyondan geçen Queen Mary 2, 21’inci yüzyılın yegane gerçek okyanus yolcu gemisi. Bu gemiyle Atlantik’te yolculuk bir kruvaziyer turuna dönüşüyor.
* GEMİ: Pek çok tematik restoran, bar, Canyon Ranc SPA, gökyüzü gözlemevi, geniş bir kitaplık sizi bekliyor. Dedektiflikten, ev dekorasyonuna, oyunculuktan, casusluğa, yazarlığa kadar pek çok konuda uzmanından ders alabilirsiniz.
* KİME UYGUN: Orta yaş üstü, tek başına yolculuk yapanlar, çiftler, çocuklu aileler, farklı yaşları içeren gruplar, kısacası okyanusun sonsuz maviliğini, tüm kıyılardan uzak olma duygusunu merak eden herkese hitap ediyor.
* DİKKAT: Bu gemi okyanus koşullarında sorunsuz yolculuk için inşa edildi. Yine de denizde her türlü sürprizle karşılaşmak mümkün. Dahası altı gün kara parçası görmeden yolculuk yapmak sizi endişelendirecekse hiç denemeyin.
* ÇIKIŞ LİMANI: New York’tan İngiltere’nin Southamton Limanı’na yedi, Hamburg’a dokuz gecelik yolculuk yıl boyunca yapılabilir. Yedi gece 2100, dokuz gece 2800 TL. (www.cunard.com)

GLOBAL

Macellan bile kıskanırdı

* ROTA: 98 günlük macera kaşif Macellan’ı bile kıskandırabilirdi. Yeni Zelanda’nın Auckland kentinde başlayan yolculukta gemi Güneydoğu Asya ve Uzakdoğu’yu geçiyor. Rusya’nın meşhur Kamçatka bölgesine, Kobe’ye, Japonya’ya uğruyor. Sonra Alaska civarında bir kavis çizerek kuzeybatı Pasifik’i aşıp Los Angeles’te yolculuğu noktalıyor.
* GEMİ: Crystal Symphony, 950 yolcu kapasiteli. İçinde büyükbir kumarhane, lüks SPA, birçok restoran, bar bulunuyor. Dil, resim kursları düzenleniyor. Önde gelen liderler programında politika, iş dünyası ve sanat dünyasından önde gelen isimler gemide konuşmalar yapıyor.
* LİMANLAR: Bali, Singapur, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Şankay, Bejing, Nagasaki, Kobe, Petropavlovsk, Ketchikan, Vancouver, Seattle, San Francisco, Santa Barbara.
* KİME UYGUN: Küçük bir servet harcamayı göze alacak, lükse, konfora meraklı gezginlere.
* DİKKAT: Üç aylık okyanus macerası içinizdeki tüm deniz sevgisini öldürebilir.
* ÇIKIŞ LİMANI: Yolculuk Auckland limanından başlıyor. Fiyatlar 56 bin TL’den başlıyor. (www.crystalcruises.com)
(Conde Nast Traveler Dergisi’nden derlenmiştir)

False