Röportajdan sonra dayak

Güncelleme Tarihi:

Röportajdan sonra dayak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 21:29

 MUĞLA’nın Akbük Koyu’nda önceki gün saldırıya uğrayan, Fethullah Gülen hakkında ‘Cemaatin Copları’ kitabının yazarı Zübeyir Kındıra’nın hastanedeki tedavisi sürüyor. Edinilen bilgiye göre olay günü Kındıra’nın teknesinde bulunduğu bölgeye gelen kimliği belirsiz kişiler önce gündüz koyda tur atarak insanları rahatsız edince Kındıra’nın aralarında bulunduğu bazı kişilerle aralarında tartışma çıktı. Aynı günün akşamında Kındıra’nın teknesine gelen saldırganlar sopalarla Kındıra’yı hastanelik edene kadar dövdü, yanındaki arkadaşını da tartakladı.

Haberin Devamı

CAN GÜVENLİĞİM YOK

Muğla İl Jandarma Komutanlığı soruşturma başlatırken hastanede tedavi gören Kındıra ifadesini almak isteyen jandarmaya, “Can güvenliğim yok, siz buraya gelip ifademi alın” dedi. Kındıra Hürriyet’e yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

“Sizinle yaptığım röportajdan birkaç saat sonra teknemde otururken bir anda teknenin kıç tarafına bir fiber bot yanaştı. İçinde 5 ya da 6 kişi vardı. Bir anda tekneye çok yaklaştılar ve sürterek geçtiler. ‘Dikkat edin, çarpıyorsunuz’ dedim. Sonra küfür ederek tekneye atladılar ve bana saldırdılar. Yaklaşık yarım saat boyunca çeşitli sopa, demir parçası, taş ve yumruklarla beni darp ettiler. Tekneme zarar verdiler. Bazı değerli eşyaları gasp ettiler. Sonra tekneyi yakacaklarını, beni öldüreceklerini söylediler. Neden yaptıklarını sordum, cevap vermediler. Birisi bir diğerine ‘Reis, bu o mu? Öldüreyim mi şimdi bunu burada?’ dedi. Fırsat bulur bulmaz tekneyi açığa sürdüm. Şikayetler üzerine jandarma ve ambülans geldi ama can güvenliğim olmadığı için karaya çıkamadım, kaçmak zorunda kaldım. Başımda, kaşımda dörder dikiş, vücudumda morluklar ve darp izleri var.”

Haberin Devamı

Saldırı sırasında Kındıra’nın yanında bulunan arkadaşı, Gözlem Radyosu ve bir yerel gazetenin sahibi Münevver Mat, “Zübeyir’e yapılan saldırıyı önce koydaki işletmeler arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını zannettik. Ancak saldırıda nokta olarak Zübeyir’in teknesinin hedef alındığı ortaya çıkınca, başka şeyler düşünüyoruz. Zübeyir ilk ‘Cemaatin Sopası’ kitabını çıkmadan önce otomobili kurşunlandı. Şimdi ikinci kitabını çıkarmaya hazırlanıyor, teknesinde saldırıya uğradı” dedi. Edinilen bilgiye göre Muğla Valiliği’nin işletmeciye verdiği Akbük Koyu plajı ve tesisine giden yolların kapatılıp girişte ücret alınması bir süredir tepkilere neden oluyordu. Ayrıca bu tesisin karşısındaki başka bir kafeyle de rekabet ve anlaşmazlık yaşandığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!