GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca

Ship Inn

Deniz Dünyasına Lezzetli Bir Yolculuk

Gourmet Club

Setur Marina içinde yıllardır Koç Grubu bünyesinde hizmet verdiği dönemlerden tanıyoruz Ship İnn'i. Ağustostan bu yana ise Ship İnn'de değişiklikler var.

Ahmet Bey, Ship inn'de yalnız değil, İstanbul iş dünyasından Sina Dicleli de onunla birlikte. Yeni sahiplerine geçişinden bu yana ilk defa görüyorum Ship İnn'i. Mekanda, sabit dekorasyonun dışında çok az değişiklik var. Bunda, Rahmi Koç'un Ship İnn yaratılırken dekorasyona bizzat kendi koleksiyonundan katkıda bulunması ve bunların kalıcı olması şartı büyük etken olmalı... Mekan yine; gemici fenerleri,‘‘Denizler Altında 20000 fersah’’ filmini anımsatan 50 yıllık ilginç dalgıç kıyafeti, lumboz aynalar, duvarlardakı dümen ve kürekler sayesinde bir gemide yemek yediğinizi hissettirmeye devam ediyor.

SICAK PİDE VE TEREYAĞ

Yemek söz konusu olunca detaylar önem kazanıyor, Ship İnn ise detaylarda bile başarılı, öyle ki ekmek sepetinde çeşitler arasında bulunan ve fırından henüz çıkmış pidelere bayıldım. Pide içinde aromatik tereyağı dünyanın en leziz yemeği oldu bir anda. İki tane pide bitirdiğimi söylemek yeterli olur sanırım...

Mezelerden derlemeler de çok başarılı, zeytinyağlı yaprak sarma ve biber dolmalar çok lezzetli, rokfor ve somon ile Russalatası dolmalara eşlik ediyor. Ayrıca Yengeç salatası ve Ship inn usulü karides kokteyl mutlaka tadılmalı. Akdeniz salatası üzerinde somon yaprakları da tavsiye ettiklerim arasında. Sıcak iştah açıcılardan Sebzeli Karides Güveç inanılmaz lezzette, tavsiye üzerine ilk kez tattığım Kuşkonmaz graten, özellikle vejetaryenleri memnun edecek.

ŞATOBİRYAN

Nazenin salata, elma sirkesi ve hardal sosun kullanıldığı muhteşem bir salata. Müdavimler direkt bu salatayı istediğinden mönüye bile konma gereği duyulmamış. Ayrıca Kazanova salatası da kuşkonmaz, fasulye, salata yaprakları ve mayonezli sosu ile cazip.

Ship İnn'in mutfağında beni de mutlu eden en güzel değişiklik, mönüde artık Türk damak tadına uygun et çeşitleri olması. Örneğin Yoğurtlu Toros Kebabı, İstanbul usulü şiş kebap, Piliç şaşlık gibi. Pepper steak, Soyalı piliç sote'nin de alternatifler arasında olduğu ana yemeklerde Ship inn usulü bonfile benim tercihim oldu. Dövülmüş bonfile, jambon, kaşar ve mantar ile hazırlanmıştı. Benim favori yemeğim ise Şatobiryan, iki kişilik özel bir yemek için ideal.

Söz konusu olan denizle içiçe bir restaurant iken, balık çeşitlerinin cazibesinden sözetmeden olmaz. Alevli tuzda balık, iki kişilik hazırlanıyor. Jumbo karides, grida, levrek, karavide, mercan, kuzu, ne dilerseniz sezona uygun olarak hazırlanıyor. Özellikle Lagos buğulama çok revaçta.

İFTAR MÖNÜSÜ

Vejeteryan konuklar için de mönüde sebze ızgaralar, omletler ve napoliten soslu spagetti var. Tatlı aşamasında aldığım fırın sütlaç başarılı idi. Ayrıca Muz split'i özellikle tatmanızı öneririm. Ship inn'de içki dahil yemek, kişibaşı 15 milyon lira civarı, özellikle içki fiyatlarının çok cazip tutulduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bir kulüp havasındaki bu seçkin mekan, iş adamlarının da, eğlenmeyi seven gençlerin de durak noktası olunca, canlı müzik olmaması düşünülemez. Aslında bir doktor olduğunu öğrendiğim Okan Deniz'in hem yemek boyunca, hem de gece boyunca yaptığı müzik çok iyi. Ramazan boyunca iftar mönüleri de sunan Ship İnn'de kişibaşı iftar mönü fiyatı meşrubat dahil 7 milyon beşyüzbin lira. Mönüde iftar tabağından başka çorba, börek, salata, 3 seçenekli ana yemek, Türk tatlıları var.

OTELLERDE İFTAR PROGRAMI

Özel İftar mönüsü hazırlayan şehir otelleri de kısaca şu şekilde; Sheraton Voyager Hotel, Maritime Restaurant'ta kişibaşı 10 milyon lira karşılığı, her gün değişen, özenle hazırlanmış mönüleri şerbet, çay- kahve ve meşrubat ile birlikte sunuyor. Talya Hotel, 8.5 ila 11 milyon lira arası fiyatlarla 4 değişik mönüyü çay çeşitleri ve kahve eşliğinde sunuyor, açık büfe seçeneği de var.

Dedeman Hotel'in tasavvuf müziği eşliğindeki zengin iftar açık büfesine Yıldız Restaurant'ta katılabilirsiniz, ücr eti kişibaşı 7.5 milyon lira.Falez Hotel Royal Restaurant'ta açık büfe yemek, 1 meşrubat veya çay- kahve ile 9.5 milyon lira. Club Hotel Sera'da ise özel hazırlanmış iftar mönüleri, limitsiz içecek ile 8.5 milyon lira karşılığı sunuluyor. Ayrıca Sera'da, arzu edildiği takdirde canlı fasıl iftara eşlik edebiliyor.

Adres ve telefon

Adres: Ship İnn, Setur Marina, Büyük Liman Serbest Bölge, Antalya

& Tel: 0.242.259 12 99

Reyhan BAŞAL:

Tel: 0242/340 38 38

False