Ressam Otan 20'inci kiÅŸisel sergisini açtı

Güncelleme Tarihi:

Ressam Otan 20inci kişisel sergisini açtı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 06, 2018 10:48

Ankara'da sanatsal çalışmalarını sürdüren ressam Meral Otan, 20'inci kişisel sergisini Vakıfbank Sanat Galerisi'nde açtı.

Haberin Devamı

59 yaÄŸlı boya eserin sergilendiÄŸi salonda Meral Otan'ın Türk Sanat MüziÄŸi sanatçı arkadaÅŸları yalnız bırakmadı.ÂSergi salonunda sanatçı arkadaÅŸları söyledikleri hareketli sanat müziÄŸi nameleri ile canlılık ve ayrı bir renk yaratırken resim galerisi biran da konser salonuna dönüştü. Otan'ın eserleri 16 Mart 2018 tarihine kadar izlenebilecek.

Eğitimci, ressam ve şair olarak tanınan Otan, ''Hiç boş zamanım yok. Sanatsal çalışmalarım yanı sıra Vakıfbank Emekliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu'nda uzun yıllar korist olarak devam ediyorum. Diğer boş zamanlarımda sanat atölyelerinde ve evimde resim çalışmalarıma devam ediyorum. Yağlı boya resimlerim genellikle peyzaj, natürmort, doğa ve portre çalışmalarıma ara vermeden devam ediyorum. Gezdiğim gördüğüm yerleri araştırarak geçmişini ve gelecek izlenimleri kendi dünyamdaki düşlerle, renklerle tuvallerime aktarıyorum. Sergimde beni yalınız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.'' dedi.  
Ankara'da doğan Otan, Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nu derece ile bitirdikten sonra yurdun birçok bölgesinde sanat öğretmeni ve idareci olarak çalıştı. Binlerce öğrenciye resim, guaj el sanatları, seramik ve kumaş boyama öğreticiliği yaptı. Yaklaşık 15 yıl önce emekli olan Otan, katıldığı birçok yarışmada ödüller kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!