Ressam kız kardeşlerin ilk ortak sergisi

Güncelleme Tarihi:

Ressam kız kardeşlerin ilk ortak sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 21:40

Ressam kardeşler Özden Narin ve Sevil Tunca, ilk ortak sergilerini Nişantaşı Art 212 Sanat Galerisi’nde açtı. Sanatseverler 18 Mayıs’a kadar sergiyi gezebilecek.

Haberin Devamı

Sergide ressam Özden Narin’in daha çok doğa temalı çalışmaları yer alırken, Sevil Tunca’nın kadın portreleri ve figürleri dikkat çekiyor.

Lise yıllarında resim çalışmalarına başlayan Özden Narin, ressam Prof. Ercüment Kalmuk atölyesine 4 yıl devam etti ve Zekai Ormancı’nın talebesi oldu. Daha sonra ressam Prof. Dr. Mahmut Cüda atölyesinde yer alan ve 5 arkadaşıyla hocalarının himayesinde C grubunu kuran Narin’in eserleri yurtiçi ve yurtdışında çeşitli koleksiyonlarda yer aldı. Yurtiçi ve yurtdışında 58 karma sergide yer alan sanatçı, 19 kişisel sergi açtı.

Sevil Tunca ise 1990’da Resim Heykel Müzesi Atölyesi’nde başladığı resim çalışmalarına 1991’de girdiği Prof. Dr. Gökhan Anlağan atölyesinde devam etti. 2002-2005 arasında Orhan Taylan atölyesinde çalışmalarını sürdürdükten sonra 2005’te kendi atölyesini kurdu. Bugüne kadar 12 karma sergide yer alan sanatçı 5 kişisel sergi açtı. İki kardeşin, ortak atölyelerinde yaklaşık iki yıldır ürettikleri eserlerden oluşan sergileri ortaklaşa gerçekleştirdikleri ilk sergileri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!