Recep Akdağ: Doğum kontrolü tarihe karıştı

Güncelleme Tarihi:

Recep Akdağ: Doğum kontrolü tarihe karıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 21:44

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içinde olamaz” sözleriyle başlayan tartışma üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizim halk sağlığı anlamında kullandığımız doğru kavramlara işaret ediyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

DOĞUR, DOĞuRMA DİYEMEYİZ

NTV’ye konuşan Akdağ, “Nüfus planlaması ya da doğum kontrolü lafı artık tarihe karışmış laflardır. Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) bazı başkanların açıklamalarını okudum, hayretler içinde kaldım. Ancak cehalet söyletir bunu insana. Hâlâ nüfus planlaması, doğum kontrolü gerektiğine işaret eden açıklamalar yapıyor. Bunlar devletlerin toplum üzerine nüfus etmek istediği yıllardan kalma tanımlar” dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şöyle devam etti:“Türk toplumunun hızlı yaşlanma riski var. Doğumu teşvik eden bir kişiyim. Ama zorla kimseye ‘sen çocuk doğurma, sen çocuk doğur’ denmemelidir. Aileler karar verir, bunun adına üreme sağlığı diyoruz. Nüfus planlaması, aile doğum kontrolü şeklinde konuşanlar cehaletlerini konuşturuyorlar. 30 yıl öncesini konuşuyorlar.

Haberin Devamı

”SEZARYENE MANİ OLACAĞIM“

Gerekmeyen bir sezaryen anne ve çocuk için risktir. Zorunluluk yoksa akla ziyan bir iş. Tabii zorunda olunca yapılması gerekli bir iştir. Çok yanlış bir algı oluşturuldu, sezaryen topluma yaygınlaştırıldı. Sağlık Bakanı olarak gücüm yettiğince buna mani olacağım.”

BAKMADAN GEÇME!