Rahat uyuyun can dostlar

Güncelleme Tarihi:

Rahat uyuyun can dostlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 10:53

Büyükşehir Belediyesi, Seyrek Köpek Bakımevi’nin yanına, bakıma muhtaç sokak hayvanları için yeni yuva yaptı. Alanın hemen bitişiğinde ise hayvanseverlerin kaybettikleri sadık dostlarını gömebilecekleri hayvan mezarlığı oluşturuldu.

Haberin Devamı

GERİ SAYIM BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonu için Seyrek’te ‘Can Dostlar Yuvası’ kurdu. Aynı anda bin kedi ve köpeği misafir edebilecek olan, hayvanların her türlü ihtiyacının karşılanabileceği kompleks önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

 

4 BİN KAPASİTELİ

 

Büyükşehir söz konusu alanda ayrıca hayvanseverlerin kaybettikleri minik dostlarını defnedebilecekleri 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı da oluşturdu. Yeni yuva ve mezarlık 5.6 milyon TL’ye mal oldu. Büyükşehir ayrıca Işıkkent’teki 90 dönümlük araziye yeni bir barınak daha kuracak.

 

Haberin Devamı

BİR GÖRÜŞ

Bundan tam 7 ay önce, 16 Şubat 2016’da, canımız, biricik oğlumuz ‘Efe’yi aynı kişiye ait biri yasak ırklı iki köpeğin saldırısı sonucu kaybettik. Efemiz, 9 yıllık ömründe saymakla bitmeyecek kadar güzellik kattı hayatımıza. Bize saflığı, masumiyeti, koşulsuz sevgiyi, susarak da ne çok şey anlatılabileceğini öğretti.

Rahat uyuyun can dostlar

Ama biz o gün bir türlü onu son yolculuğuna uğurlayacağımız yer bulamadık. Neredeyse çalmadık kapı bırakmadık, ama elimiz hep boş döndük. Sonunda onu, Balçova Teleferik’te bir patikadaki ulu bir zeytin ağacının gölgesine emanet ettik. Bu nedenle biz ve bizim gibi hayvanseverler için böylesi bir mezarlığı düşünüp hayata geçirenlere sonsuz teşekkürler.

Adnan KAYA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!