PKK'da yeni nesil 11 füze var

Güncelleme Tarihi:

PKKda yeni nesil 11 füze var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 00:22

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Irak’ın kuzeyinde PKK’nın elinde 11 yeni nesil füze var. Bu çok korkunç bir şeydir. Peki nereden geliyor bu yeni nesil füze? PYD’den geliyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu dün NTV canlı yayınında, Diyarbakır’da tünel kazılarak yapılan bombalı saldırıyla ilgili, “Üç kişi gözaltına alındı. (Suriye’ye kaçmak isterken) Üç kişi de bu işin faili. Bir kişi daha aranıyor. Tünel özellikle Suriye’de kullanılan bir mesele. Orada PKK, PYD bu konuda alışkanlık kazandı. Bunu çok kısa bir süreç içerisinde gerçekleştirmişler. Onların beklentisi çok daha büyük bir zayiattı” bilgisini verdi. Soylu, “Irak’ın kuzeyinde PKK’nın elinde 11 tane yeni nesil füze var. Bu çok korkunç bir şeydir. Peki nereden geliyor bu yeni nesil füze? PYD’den geliyor” dedi.

Türkiye genelindeki huzur operasyonları hakkında da bilgi veren Soylu, “Terörün hatları var. İstanbul, Ankara, İzmir terör hattı değil varış noktası, eylem ve hedef noktası. Hatlarına ve varış noktalarına yönelik ciddi güvenlik tedbirleri alıyoruz. Çünkü sınırlar üzerinden girişleri söz konusu. Kış boyunca bölücü terör örgütünün baskı kurmaya çalıştığı köyler tek tek tarandı. Operasyonlarda 980 sığınak bulundu ve 987 terörist etkisiz hale getirildi.

BATI’NIN DESTEKLEDİĞİ STK’LAR
Batı tarafından desteklenen birtakım sivil toplum örgütleri ile görevden alınan belediyelerin temel amaçları, örgüte elaman temin etmek. Bazı sivil toplum örgütlerine Avrupa’dan 700 milyon Euro geldi, bu para ile kandırılan çocuklar Kandil’e götürüldü. 13-14 yaşındaki kızlar dağa götürüldü. Oradan kaçanlar mülakatlarda bu bilgiyi veriyorlar ve bunların hepsini kitapçıklar olarak Avrupa’daki bütün muhataplarımıza gönderdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!