GeriSeyahat Pilav üstü kuru
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Pilav üstü kuru

Pilav üstü kuru

EN sevdiğim yemek olarak kuru fasulyenin adını versem bilmem demode der misiniz bana. Ve aforoz edilir miyim acaba medya dünyasından. Malum suşi durumları. Adeta anamızın karnından onunla çıktık.Tamam, suşi de güzel. Zaten benim için sakız dahil ağza giren her şey başımın tacı, gönlümün sultanıdır.Ama illaki kuru fasulye.Galiba bu hususta yalnız değilim. Yoksa Pafuli durduk yerde bir de kuru fasulyeci olarak neden çıksın karşıma?Pafuli'yi İstanbul'da bilmeyen yoktur herhalde. Hatta Ankara'da da. Özellikle politikacılar. İlk defa giden, TBMM'nin lokantasına geldim zannedebilir.Yine de, Türkiye'nin bu iki vilayetten ibaret olmadığı gerçeğinden hareketle, Pafuli hususunda bir aydınlatma yapayım.Efendim, Pafuli İstanbul'un Kuruçeşme'sinde balık ve Karadeniz yemekleri sunan bir restorandır.Ben önündeki havuzda canlı balıkların oynadığı, mafya babası gibi garsonların kapıya dizildiği, dışarıdan bakınca düğün salonunu andıran balıkçılardan hazzetmem.Pafuli onlara benzemediği gibi, artık adının ‘‘patlamış mısır’’ anlamına geldiğinden midir, tiyatro dekoruna benzeyen binasından mıdır, sahibi Yaşar Tezcan'ın güleç yüzünden midir nedir, fazladan bir sevimliliği de vardır.***Son yıllarda restoran, bar, kafe, gece kulübü, her neyse hiçbiri durduğu yerde durmuyor biliyorsunuz. Pafuli de durmuyor. Gerçi öyle Bodrum'lara falan gittiği yok ama yaz gelince hiç olmazsa bitişikteki ‘‘Harabe’’ye taşınıyor. Harabe deyince virane zannetmeyin. Çok hoş bir mekán.İşte o hoş mekánın alt katı bu kış kuru fasulyeci oldu.Durur muyum, derhal gittim.İspir'den geliyormuş fasulye, Erzurum İspir'den. Daha önce duymamıştım hiç, İspir'in fasulyesinin meşhur olduğunu. Kimbilir nerelerde neler var daha bilmediğim. Ne lezzetler kaçırıyorum kimbilir.Müteşebbis arkadaşlardan ricam, orada burada ağzıma layık ne varsa getirsinler İstanbul'a bir an önce. Sonra açığı kapatmak zor oluyor. Bir oturuşta üç tabak fasulye yenir mi? Açığı kapatmak için yeniyor haliyle. Yanında karışık turşuyla pilav, arkasından sütlaç. Arada ızgara köftenin de tadına bakıldı tabii. Neyse ki mönü bu kadar.***Gelelim fasulyenin nimetlerine diyeceğim ama hepiniz biliyorsunuzdur.Ama Pafuli'deki fasulyenin nasıl piştiğini bildiğinizi zannetmiyorum.Önce ‘‘akşamdan suya yatırıp, sabah tencereye koy, pişir’’ değil.Tamam, akşamdan bir şeye yatırılıyor ama suya değil. Evet, pişiriliyor ama ocağın üstünde değil.‘‘E, nedir peki?’’ derseniz, söyleyemem. Burası yemek tarifi köşesi değil. ‘‘Gurme misin?’’ diye soracaksınız şimdi de. Yo, değilim. Heves ettim sadece. Ama heves etmiş olmanın başarıya en ufak bir katkısı olmadığını hep birlikte görmüş bulunuyoruz.MIŞ-MUŞAydın Menderes, DYP'den istifa etmiş.Sayın Menderes bir zamanların ‘‘Fırıldak Kubi’’sini geçti vallahi.*Depresyon riski kadınlarda erkeklere göre yüzde 25 daha fazlaymış.E, erkek kısmının oyalanacak bir penisi var.*Ebru Gündeş evlenmiş.Süha'yla nişanlandı, Ömer'le evlendi ama olsun.
False