Paris’te mayınlara karşı ayakkabı piramidi

Güncelleme Tarihi:

Paris’te mayınlara karşı ayakkabı piramidi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 15:54

Kontrolsüz silahlanma, mayınlar ve patlayıcı madde kullanımına karşı Paris’teki Republique Meydanı’nda protesto eylemi gerçekleştirildi. Etkinlikte, bu tür olaylarda sakatlananlar ve engelliler adına ‘ayakkabı piramidi’ dikildi.

Haberin Devamı

Paris Belediyesi’nin katkılarıyla Uluslararası Engelliler Vakfı, sivillerin bulunduğu bölgelerde silahsızlanma ve mayın temizlenmesi konularına dikkati çekmek için engellilerle birlikte çeşitli aktiviteler düzenlendi.

Her yıl Paris’in sembolik bir alanında eylem gerçekleştiren vakıf, bu yıl da herkesi Paris’te ve Fransa’nın diğer şehirlerinde ayakkabılarının tekini silahsızlanmaya karşı bırakmaya davet etti. Bu sembolik eylem, kurbanları anma ve kurban yakınlarına dayanışma sağlamak gibi önemli hedefler içeriyor.

YARALANANLARIN YÜZDE 78’İ SİVİL

Etkinlikte yapılan açıklamaya göre, mayınlar yüzünden yaralananların yüzde 78’i sivil ve bu sivillerin de yüzde 47’sini ise çocuklar oluşturuyor. Ayrıca bu etkinlikler sayesinde, 4 bin kilometrekarelik bir alanda devletler tarafından stoklanmış 70 milyon mayın imha edilmiş oldu.

Haberin Devamı

Paris’te mayınlara karşı ayakkabı piramidi

BAKMADAN GEÇME!