GeriSeyahat Pansiyonculukta boru, küre trendi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Pansiyonculukta boru, küre trendi

Pansiyonculukta boru, küre trendi

Doğa meraklılarının talebi, eko turizm alanında çalışan girişimcilerin yaratıcılığıyla birleşti, pansiyonculukta yeni bir akım oluşturdu. Orman içindeki çayırlara yerleştirilen su borusundan odacıklar, ağaca asılan küreler kolay taşınıyor, çevreyi tahrip etmiyor, çevre dostlarına gönülleri rahat tatil alternatifi sunuyor.

Pahalı çadırlardan, tasarımcıların elinden çıkan uyku tulumlarından bıktıysanız eko turizmcilerin yaratıcılığı size yeni bir alternatif sunuyor. Ağaca asılı top ve kesik su borusu içinde tatil yapma fikri ilk başta tuhaf gelse de İngiliz, Kanadalı ve Avusturyalı girişimciler zekice çözümler geliştirmiş. Klastrofobik mekanlardan cazip, sempatik odacıklar yaratmış. Üstelik bu odacıklar kolayca taşınabiliyor, çevreye zarar vermiyor.

GÖKYÜZÜ MANZARALI BORU

Su borusu uyarlaması pansiyonlar Avusturya’da, Ottensheim yakınlarında. Tuna nehrinin kıyısındaki ormanların arasına kurulmuş. Güzel sanatlar akademisi mezunu Andreas Strauss, su borusunun kaba görüntüsünden vals zarafetinde mikro mekanlar yaratmış. İçinde çift kişilik yatak, eşyaların yerleştirilebileceği bir raf, başucu lambası, gün doğumunu ve gece yıldızları seyredebileceğiniz penceresi bulunuyor. Strauss, boru pansiyonlarını mayıs ayında çayıra yerleştiriyor, ekim ayında topluyor. Üç boru odacık için bir kafeterya ve ortak kullanılacak portatif duş ve tuvaletler yapmış. www.dasparkhotel.net adresinden rezervasyon yaptırılıyor. Strauss pansiyon ücretleri konusunda fazla ısrarcı değil, herkesten bütçesine göre ödeme yapmasını talep ediyor. Bu girişim Avusturya’da o kadar ilgi çekti ki, ülkenin diğer bölgelerinde de boru pansiyonlar oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.

İSTEYENE KONFORLU KÜRE

Kanada’nın Vancouver Adası’ndaki Tom Chudleigh ise Qualicum Körfezi’ndeki ormanı mesken tutmuş. Ağaçlara astığı dev toplar içinde, dört mevsim ormanı gözlemleyerek tatil yapma imkanı sunuyor doğaseverlere. Sloganı: "Terbiye edilmemiş ruhlar için yaşama mekanları." Her küre üç ayrı ağaca bağlanıyor, içinde elektrik var. Ahşap, asma merdivenlerle ulaşılıyor. Chudleigh’in "Havva" adını taktığı küreciklerde çift kişilik yatak, masa, iki geniş pencere, dolap bulunuyor. İki geceliği 175 dolardan kiraya veriyor. Süre uzadıkça fiyatlar düşüyor.

Daha konforlu kürecik isterseniz İrlanda ve yeşil sularından esinlenerek isimlendirdiği "Eryn" küreciklerini seçmeniz gerekiyor. Çift kişilik yatak ve dolaba, lavabo, mikrodalga fırın ve buzdolabı konforu eklenmiş. İki akşamlığı 275 dolar. Yolu uzak geldiyse sanal bir ziyarete, Tom’a selam göndermeye ne dersiniz? (www.freespritspheres.com)

Bir başka eko müteşebbis İngiltere ormanlarında faaliyette. Bothy Lodge, isteyene ağaca asacak ahşap küre üretiyor. Yükseklikten korkana, boru pansiyonlar içinde klastrofobi krizi yaşayacağını düşünenlere sempatik kulübecikler sunuyor. 25 - 50 metrekarelik masalsı kulübeciklerde televizyon, duş bulunuyor. Ayrshire’daki Enterkine Country’de bu kulübeciklerde ayağınızı yerden kesmeden tatil yapmanın gecelik bedeli 195 sterlin. Türkiye’de henüz ağaca küre asan, boruya pansiyon kuran yatırımcı çıkmadı. Ama Ölüdeniz’in ağaç evlerinin şöhreti dünyaya yayıldı. Bayram’ın Ağaç Evleri geçen sezonda yenilenerek hizmete girdi. (www.bayrams.com)
False