Özkök mutluluğu anlattı

Güncelleme Tarihi:

Özkök mutluluğu anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 15:48

HÜRRİYET Yazarı Ertuğrul Özkök, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen İnsan Yönetimi Zirvesi’nde etkinliğin ana teması olan mutluluğu anlattı.

Haberin Devamı

PERYÖN Ege Şubesi tarafından düzenlenen 12’nci İnsan Yönetimi Zirvesi Mimarlar Odası Konferans Salonu’nda başladı. Üç gün sürecek etkinlikler için yapılan açılış törenine PERYÖN Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Hürriyet Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi ve Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök katıldı. Açılışta katılımcılara renkli bir sunum yapan Ertuğrul Özkök, konuşmasında efsane rock grubu Pink Floyd’dan kutsal kitaplara kadar pek çok simgeye başvurarak mutluluk için "Ölümden önce hayat var mıdır?" sorusunu sorgulattı.

Mutluluğun sonsuza kadar vaat edildiği cennetin dünyada yaşanan sıkıntıların bir karşılığı olarak kabul etmenin kolaylığına da işaret ettiğini ancak ölümden önceki hayatın varlığının da sorgulanması gerektiğini dile getiren Özkök, Ankara katliamına da atıfta bulunarak "Bu kadar insanın öldüğü bir dünyada mutlu olma hakkına sahip miyiz?" sorusunu sordu. Bunlara karşın yaşanan toplumsal travmaların aynı zamanda büyük bir suçluluk kompleksini de beraberinde getirdiğini savunan Özkök, bu kompleksten kurtulmanın yollarını aramak gerektiğini kaydetti. Özkök, film ve dizilerde de sonundaki bir anlık mutluluk için mutsuzluğun tasvir edildiğine dikkat çekerek mutluluğun bir an olduğunun kabul edildiğini aktardı. Özkök ayrıca "Mutluluk için hepimizin nanik yapmayı bilmesi gerekiyor" dedi.

Konuklara hoş geldin konuşması yapan PERYÖN Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu ise, gündemdeki üzücü olaylara dikkat çekerek zirvenin daha büyük bir misyon üstlendiğine işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!