Özel koleksiyon DTCF Müzesi’nde

Güncelleme Tarihi:

Özel koleksiyon DTCF Müzesi’nde
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:49

Ankara Üniversitesi (AÜ) Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin (DTCF) kurulduğu 1936 yılından bu yana biriktirilen önemli belge ve materyallerin sergilendiği DTCF Müzesi açıldı.

Haberin Devamı

AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Üniversitenin sosyal tarihini içeren bir müzeyi de yılsonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz” dedi. Salonda, Milli Mücadele yıllarına ait anılar ve eşyalar, Afet İnan'ın ailesi tarafından fakülteye bağışlanan koleksiyon ve bu koleksiyon içinde Atatürk'e imzalanmış özel kitaplar, Japon imparatorluk sarayından Papua Yeni Gine'ye, Sibirya'dan Hint yarımadasına ve Afrika'dan Güney Amerika'ya uzanan muazzam bir coğrafyadan derlenmiş ve çoğu 19. yüzyılın sonlarına ait yüzlerce parçadan oluşan çok özel koleksiyon sergileniyor.

ATATÜRK KULLANAMADI

DTCF Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Gürer, fakültenin Farabi Fuayesi’ne açılan tarihi mekanın, Mimar Bruno Taut tarafından Büyük Önder Atatürk için büyük konferans salonuna bakan özel bir seyir locası olarak tasarlandığını ancak Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de, 1.5 ay sonra da Bruno Taut'un vefatıyla kullanımın gerçekleşmediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!