(Özel Haber) - Küçük Samet’ten Büyük Davranış

Güncelleme Tarihi:

(Özel Haber) - Küçük Samet’ten Büyük Davranış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 13:34

13 YAŞINDA Kİ ABDULSAMET ASLAN'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ikamet eden 13 yaşında ki Abdulsamet Aslan, yolda bulduğu cüzdan içerisinde ki 1300 TL’yi polis karakoluna teslim ederek, herkese örnek olacak büyük bir davranış sergiledi.
Hafta sonu arkadaşlarıyla birlikte bisikletle gezdikleri esnada yolda bir şey fark ederek duran Abdulsamet Aslan, yerde bulunan cismin cüzdan olduğunu fark etti. Bunun üzerine cüzdanı inceleyen Aslan, içerisinde 1300 TL para, çeşitli bankalara ait kartlar ve nüfus cüzdanını olduğu gibi polis karakoluna teslim etti. Yapmış olduğu davranış dolayısıyla gerek polis amcalarından gerekse olayı duyan eş, dost ve akrabalarından büyük takdir toplayan Abdulsamet Aslan konuyla ilgi olarak duygularını şöyle ifade etti: "Hafta sonu arkadaşlarımla birlikte bisikletle geziyordum. Yerde yer bir cisim fark ederek durakladım. Daha sonra alıp kontrol ettiğimde bir cüzdan olduğunu anladım. İçini açtığımda ise banka kartları, Saadet Yargıç isimli nüfus cüzdanı ve 1300 TL para vardı. Hemen cüzdanı kapatarak aşağı çarşıda ki polis karakoluna gidererek durumu polis amcalara anlattım. Polisler davranışımdan ötürü beni tebrik ederek harçlıkta verdiler. Babam her zaman için insanların doğruluktan çok şey kazanacağını söylerdi. Şimdi anladım ki çok doğru söylüyor. Çünkü bu olayı öğrenen herkes beni takdir etti. Bende yapmış olduğum davranıştan dolayı büyük bir mutluluk yaşadım. Yine olsa aynı şekilde sahibinin bulunması için emniyete teslim ederim" dedi.
Öte yandan cüzdanın emniyete teslim edilmesiyle birlikte gün içerisinde sahibinin bulunduğu ve davranışından ötürü Abdulsamet Aslan’a teşekkür ettiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!