DGS tercihleri ÖSYM üzerinden başladı! Tercihlerde buna dikkat!

Güncelleme Tarihi:

DGS tercihleri ÖSYM üzerinden başladı Tercihlerde buna dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 09:55

DGS tercihleri ÖSYM AİS aracılığıyla alınmaya başlandı. Lisans düzeyinde eğitim almak isteyen öğrenciler için önem arz eden DGS tercihleri, 26 Eylül tarihine kadar açık olacak. DGS tercihleri, ÖSYM'nin yayımladığı kılavuz üzerinden elde edilen bilgilerle gerçekleşecek. DGS tercihlerinde, tercih listesinin çıktı alınması belgelendirme açısından önem arz edecek. İşte, DGS tercihlerinde bulunacak olan bireyleri yakından ilgilendiren konular ve dikkat edilmesi gereken detaylar

Haberin Devamı

DGS tercihleri, 18 Eylül tarihinde yapılan duyuruyla birlikte kılavuz bilgileriyle birlikte vatandaşların erişimine açıldı. ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek olan süreç, 26 Eylül tarihine kadar devam edecek. DGS tercihleri esnasında hata yaptığını ya da yanlış beyanda bulunduğunu düşünen adaylar, bu süreç içerisinde tercihlerini güncelleyebilecek. İşte, üniversite adaylarının merakla beklediği DGS tercih kılavuzu ve detaylı bilgiler

ÖSYM DGS tercih tarihini şu ifadelerle duyurdu: 2017 DGS tercih işlemleri, 19 Eylül 2017 tarihinde başlayacak, 26 Eylül 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.

DGS TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Adayların tercihlerini yapmadan önce Ek’te yer alan kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

DGS TERCiH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığında DGS tercih işlemleri yapılabilecek. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor.

TERCİH  BELGENİZİ SAKLAYIN 

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacak. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzda yer alan Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecek. Adayların tercihlerin tamamını kullanma zorunluluğu bulunmayacak. Adaylar, tercih işlemlerini tamamladıktan sonra yazıcıdan tercih listesini alacak ve saklayacak. 

DEĞİŞİKLİK YAPILABİLECEK

Tercih bildirim işlemi gerçekleştirildikten sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek. Tercihlerde değişiklik /iptal talep eden dilekçeler, ÖSYM tarafından işleme alınmayacak.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Haberin Devamı

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir. 2017-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2017-2018 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir. ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!