Ormana alemci kondu mahalleli korktu

Güncelleme Tarihi:

Ormana alemci kondu mahalleli korktu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 15:49

Çayyolu’ndaki Ali Rıza Bey Ormanı’nın alemcilerin alkol aldığı, arabalarda fuhuş yapılan bir mekana dönüşmesi, Koru Mahallesi sakinlerini tedirgin etti. Ormanda her türlü olumsuz olayın yaşandığını söyleyen Muhtar Türkan Yezer, “Burada emniyet zaafiyeti yaşanıyor, acil önlem alınmalı” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya Koru Mahallesi sınırları içerisindeki Ali Rıza Bey Ormanı’nın alemcilerin alkol ve uyuşturucu aldıkları, arabalarda fuhuş yapılan bir mekan haline gelmesi vatandaşları tedirgin etti. Çevre sakinleri, özellikle gece saatlerinde çok sayıda aracın ormana gelerek olumsuz davranışlarda bulunduğunu belirterek önlem alınmasını talep etti.

FUHUŞ YUVASI OLDU

Ormanın yanındaki bir sitede oturan emekli öğretmen Nurdan Mutluer şöyle konuştu: “Ağaçların dikildiği ama bakımın olmadığı bir yer. Şöyle çıkalım gezelim muhabbet edelim böyle bir ortam yok. Çıkıp oturmak mümkün değil. Burası fuhuş yuvası oldu. Komşumla beraber gözümle de fuhuş yapıldığını gördüm. Bizim çıktığımız yere çıkan çocuk da olabilirdi.

Ormana alemci kondu mahalleli korktu

Haberin Devamı

DIŞARIDAN GELİYORLAR

Gündüz de gelenler var gece daha fazla. Silahlar atılıyor, arabaların farlarını camlarımıza tutuyorlar. Buranın güzel bir şekilde düzenlenmesi ve kontrollü olması şart. Berbat mezbelelik bir ortam. Girişlerine bariyer konulsun ve güvenlik olsun. Uyuşturucu müptelalarının mekanı oldu. Ticaret boyutuna geldiği söyleniyor. Jandarma zamanında bu kadar yoktu. Gelen kişiler de buranın çocukları değil. Bölge halkı değil dışarıdan geliyorlar. Ciddi bir tehdit oluşturuyor.”

BONZAİ İÇER MİSİN TEKLİFİ

Bisikletiyle ormanda gezerken çok sayıda olaya şahit olduğunu belirten 16 yaşındaki Mehmet Buğra Turan ise şunları söyledi: “Haftada iki üç kere arkadaşlarımızla gezmek için çıkıyoruz. Bisikletimle gittiğimde çok çekiniyorum. Alkol alınıyor, arabaların içerisinde erkeklerle kadınların yakışmaları oluyor. Güvenlikçilerin dediğine göre kadın pazarlayanlar bile oluyormuş. Kuduz köpekler de var. Yukarı çıktığımızda bir grup üniversiteli genç bize bonzai içermisiniz teklifinde bile bulundu.”

Ormana alemci kondu mahalleli korktu

Haberin Devamı

POLİS YETERLİ DEĞİL

Bölgeyle ilgili çok sayıda şikayet aldığını ve emniyete bildirdiklerini kaydeden Koru Mahallesi Muhtarı Türkan Yezer şunları kaydetti: Polis yeterli değil. Mahalle sakinleri burayı kullanamıyor Belediye buranın girişlerine kontrol koymalı. Vatandaştan çok şikayet alıyorum. Bunu emniyetle ve polisle de paylaştım. Polis bize yeteri sayıda devriyesinin olmadığını bölge çok geniş olduğu için yetişemediğini söyledi. Burada bir emniyet zaafiyeti yaşanıyor. Önlem alınmalı.

TECAVÜZ İDDİASI

Ben de yakında oturuyorum sabahlara kadar inanılmaz ses tonu yüksek bir müzik. Silah sesleri, kadın çığlıkları duyuluyor. Bir vatandaş bir gece bir kadının tecavüze uğradığını yalın ayak kaçtığını anlattı. Mahalle içinde bu olayların yaşanmasından çok muzdaribiz. Burada emniyet kontrolü çoğalsın istiyoruz. Şikayet almadığım gün yok. Yanı başındaki sokaklar gazino sokağı gibi. Ayrıca hemen yanında lise var burası eğitime açıldığında daha tehlikeli olayların yaşanmasından da endişeliyiz.”

BAKMADAN GEÇME!