Önüne yatarım tartışması: O tarihsel sözü ondan duyduk

Güncelleme Tarihi:

Önüne yatarım tartışması: O tarihsel sözü ondan duyduk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 22:00

CHP’li kadın milletvekileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na söylediği sözler nedeniyle AK Partililer tarafından yoğun eleştirilere maruz kalan Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı.

Haberin Devamı

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, “Aile Bakanı söylediği bu sözlerin altında ezilmeye devam edecektir. Kurtuluşu yoktur. Tarihe de bu bakan, bu ayıpla geçecektir. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali, bugün AKP tarafından genel başkanımıza yönelik provokatif suçlamalar, kendi ayıplarını örtme çabasından başka bir şey değildir” dedi. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP’li kadın vekiller adına konuşan Usluer, şunları söyledi:

“‘Önüne yatmak’ Türkçe’de bir deyimdir. Tam karşılığı da korumak ve kollamaktır. Anadolu’da bir söz vardır. ‘Önüne yatarım kurban olurum sana’. O demektir ki ‘ben sana o kadar bağlıyım ki, o kadar çok seviyorum ki senin önüne hiçbir şey geçirmem ama senin önünde yatmaya devam ederim’. Biz bu deyimi ne zaman duyduk? Reza Zarrab, tape’lerde ne diyordu dönemin İçişleri Bakanı’na: ‘Ne olacak şimdi benim halim?’ Muammer Güler’in cevabı, ‘Sen rahat ol, ben gerekirse önüne yatarım ya’ demişti. Bu tarihsel söz Güler’e aittir. Bir erkek başka bir erkeğin önüne yatarım dediğinde, nasıl ki bir cinsel anlam taşımıyorsa bugün bir bakana kullanılan bir terimi cinsiyetçi yaklaşımla bakmak da tam anlamıyla kendi ayıbıyla yüzleşmemek, özeleştiri yapmamaktır.” 

Haberin Devamı

SÖZLERİNİ ÇARPITIP RANT ELDE ETMEYİN

‘Kadın mıdır, kız mıdır bilmem’, ‘Kadına şiddet abartılıyor’, ‘Kadın ahlaklı olsun kürtaj yaptırmasın’, ‘Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, anası ölsün, sen sus kadın’, bunları kimler söyledi. AKP’li vekiller söyledi. Kemal beyin sözlerini çarpıtarak kendinize rant elde etmeyi bırakın, göreviniz olan ülke gerçekleri ile yüzleşin. Yeter artık yeter, kendinize gelin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!