ÖHO biletçisine ‘Gazi’ cezası

Güncelleme Tarihi:

ÖHO biletçisine ‘Gazi’ cezası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 16:29

Gaziler Günü’nde otobüse binen bir gazi yakınını rencide ettiği iddiasıyla sosyal medya üzerinden hakkında şikâyette bulunulan ÖHO biletçisi, Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnafı Odası tarafından işten çıkarıldı.

Haberin Devamı

Olay, trafikteki uygulama ve radar noktalarıyla ilgili sürücülerin birbirini bilgilendirmek amacıyla Twitter’da oluşturulan ‘Ankara Çevirme Radar’ adlı hesaptaki bir paylaşımla ortaya çıktı. İddiaya göre gazi yakını olan bir lise öğrencisi, 19 Eylül Gaziler Günü’nde Ayrancı Pazarı’na yakın bir duraktan Dikmen seferini yapan 06 DS 5713 plakalı ÖHO’ya bindi. Öğrenci, kendisinden ücret isteyen otobüs biletçisi S. Tuncay'a ‘Gazi yakını’ kartını gösterdi. Tuncay, “Senin hiçbir tarafın gaziye benzemiyor. Ya para ya da kartını yolla, tarihine bakacağım” dedi. Kartı inceleyen biletçi, otobüs seyir halindeyken yüksek sesle kartın 2027 yılına kadar geçerli olduğunu ve gazi yakının bu süreye kadar rahat rahat gezebileceğini söyledi. Olayla ilgili aynı gün ‘Ankara Çevirme Radar’ adlı hesaptan, ÖHO’nun resmi Twitter hesabı olan ‘AnkaraOho’ etiketlenerek bir paylaşım yapıldı. Otobüsün plakasının fotoğrafının da yer aldığı paylaşımda, “İnsanların içinde bu yapılan doğru mudur? Muavinin insanlar içinde bir çocuğun durumunu açık açık söylemesi uygun mudur” diye soruldu.

Haberin Devamı

CEZA 1 GÜN SONRA GELDİ

Paylaşıma konu olan olayı inceleyen ÖHO, 1 gün sonra attığı tweet ile biletçinin süresiz işten men edildiğini açıkladı. ‘Ankara Çevirme Radar’ etiketlenerek yapılan paylaşımda, “06 DS 5713 plakalı aracın biletçisi S. Tuncay süresiz işten men edilmiştir. Gazi yakınımızdan personelimiz adına özür dileriz” denildi. Sosyal medya kullanıcıları da attıkları tweetlerle, biletçinin işten çıkarıldığını duyuran ÖHO’ya teşekkür etti.

ÖHO biletçisine ‘Gazi’ cezası

SİGARA İÇEN PERSONELE CEZA YOLDA

Öte yandan Güvenlik Caddesi’nde seyir halindeyken ön kapısı açılıp, sigara içildiği iddia edilen Ulus-Güvenpark güzergahında çalışan 427 numaralı otobüsle ilgili paylaşıma, attığı tweet’le yanıt veren Özel Halk Otobüsleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karakurt da, “Sigara içen personel cezalandırılmak üzere EGO Komisyonu’na sevk edilmiştir. Duyarlılığınız için teşekkürler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!