Öğretmenlerin hayalleri gerçek oluyor

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin hayalleri gerçek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 20:24

Öğretmenlerin umut dolu gelecek için hayallerini paylaşacağı bir platform yaratan ve 24 öğretmenin 24 hayalinin gerçeğe dönüşmesi için yola çıkan Hürriyet ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Türkiye’nin desteğiyle eğitim neferlerinin düşlerini gerçekleştirmeye başladı.

Haberin Devamı

24 Kasım 2015’te başlayan ve yaklaşık bir aylık sürede binlerce öğretmenin ‘hurriyet.com.tr’ üzerinden paylaştığı başvurular arasından, halk oylaması ve özel jüri tarafından belirlenen 24 hayal gerçeğe dönüştürülüyor. Şimdiye kadar Mardin, Isparta, Diyarbakır Silvan, Bitlis Uludere ve Gaziantep Nizip’ten gerçekleşen beş hayal şöyle:
Proje duyurusunun yapıldığı ilk gün Mardin Midyat’taki Söğütlü Fatih Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yusuf Kaplan, en büyük hayalini tüm Türkiye’yle şu sözlerle paylaştı:
“Bilime yüksek derecede ilgili öğrencilerim var. Geçen yıllarda proje yarışmalarında dereceler aldılar, kendi başlarına bilim şenliği düzenlediler. Maalesef öğrencilerin coğrafi ve maddi açıdan kısıtlı olduğu, dış gelişmelere kapalı bir ortamdayız. Farklı deneyimler kazanmaları için geçen yıl TÜBİTAK’ın desteklediği bilim merkezleri gezisine başvuracağımı ve eğer çıkarsa onlara bir bilim merkezini gezdireceğimi söylemiştim. Maalesef binlerce başvuru içerisinden bizimki değerlendirmeye alınmadı. Öğrenciler çok istedi ve olmayınca benim içimde ukde kaldı.”

Haberin Devamı

MİDYAT’TAN POLATLI’YA GELDİLER

Yusuf öğretmenin paylaşımı tüm Türkiye’yi etkiledi ve halk oylamasından geçti. Daha sonra özel jürinin değerlendirmesiyle gerçekleştirilecek 24 hayalden biri oldu. Yusuf öğretmen ve 20 öğrencisi 27-28 Mart’ta Anadolujet ile Ankara’ya geldi.Yusuf öğretmen, meslektaşı Duygu Bozkul ile birlikte sınıfının hayalini gerçekleştirdi. Midyatlı öğrenci ve öğretmenler, Polatlı Belediyesi Uluğ Bey Bilim ve Gökevi ile ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Yusuf öğretmen, “24 Kasım gecesi saat 24.00’ten sonra hurriyet.com.tr’ye girdim. İlk dikkatimi çeken, ‘24 Kasım, 24 Hayal’ başlığı oldu. Hiç düşünmeden, aklımdan ilk geçen hayali paylaştım. Onlarca başvuru ve hayal vardı. Hiç umudum olmamasına rağmen şansımı denedim. Kampanya yapmadım, kimseye duyurmadım ve oy verdirmedim. 2016 Ocak ayının sonuna doğruydu. Kardiyo yapıyordum, telefonum çaldı. Hürriyet’ten arandığımı ve 24 hayalden birinin de benimki olduğunu öğrendim. Koşu nedeniyle zaten hızlı atan kalbim, göğüs kafesimden fırlayacak gibi oldu. Gezi için bilim fuarında görev alan, TEOG’da fen bilimlerinde başarılı ve bilim merkezini görmeyi çok isteyen öğrencileri seçtim. Velilerle okul yönetimimiz hayalimi ve gezimizi çok destekledi. Bir hayal şansım daha olsa öğrencilerimi CERN’e götürmek isterdim. Bizlere bu imkânı sunan, hayallerimizi gerçekleştiren Hürriyet’e çok teşekkür ediyoruz. Ulaşımımızı sağlayan Anadolujet’e, Polatlı Belediyesi’ne de misafirperverliği ve tüm imkânlarını bizlere sonuna kadar açtığı için minnettarız” dedi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR

Mürsel Yıldızkaya (Polatlı Belediye Başkanı): Bilim merkezi ziyaretini duyduğumuzda tereddüt etmeden “evet” dedik. Polatlı Bilim Merkezi’nde memleketimizin diğer ucundan gelen öğrencileri ağırlamaktan çok mutlu oldum. Bugün Mardin’den çocuklarımızı Polatlı’ya getiren 24 Kasım 24 Hayal projesinin mimarı Hürriyet’e teşekkür ediyorum.

24 KASIM 24 HAYAL JÜRİSİ

Prof. Dr. Üstün Ergüder: Eğitim Reformu Girişimi (ERG) Yönetim Kurulu Başkanı
İbrahim Betil: Toplum Gönülleri Vakfı (TOG) Mütevelli Heyet Üyesi, ÖRAV Yönetim Kurulu Üyesi
Selman Behmuaras: Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü
Fikret Ercan: Hürriyet Yayın Direktörü Doğan Hızlan: Hürriyet Yayın Danışmanı
Nuran Çakmakçı: Hürriyet Eğitim Müdürü

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER ANLATIYOR

Meryem Pekacar: Okulumuzda da deneyler yapıyoruz ama imkânlar çok yeterli değil. Derslerde karşılaştığımız çizimlerin gerçeğini gördük. 

Emre Mağat: Polatlı’yı ve bilim merkezini çok sevdim. Bugünü asla unutmayacağım.

Yıldıray Yıldırım: Bilim merkezi ve gökevi, gezinin en heyecanlı yeriydi. Gördüğümüz hiçbir şeyi unutmayacağız.
İrem Şahin: Uçağa bindiğimde biraz heyecanlandım ama hemen geçti. Bugünüm hikaye gibiydi. Asla unutmayacağımız bir anı yaşadık.

Hüseyin İşcan: Bize hiç unutamayacağımız bir gün yaşattınız. Bilim merkezinde yaptığımız deneyleri ve gökevinde izlediğimiz filmi herkese anlatacağım.
Fatma Altunsay: Bir hafta önce derste aynalar konusunu işlemiştik. Burada hepimizi farklı farklı gösteren aynalarda kendimizi gördük. Keşke okulumuzda da böyle imkânlarımız olsa.

Haberin Devamı

Enes Büyükkaya: Daha önce hiç bilim merkezi görmemiştim. Derslerde işlediğimiz birçok konuyu tekrar etmiş olduk.

HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR

Mürsel Yıldızkaya (Polatlı Belediye Başkanı): Bilim merkezi ziyaretini duyduğumuzda tereddüt etmeden “evet” dedik. Polatlı Bilim Merkezi’nde memleketimizin diğer ucundan gelen öğrencileri ağırlamaktan çok mutlu oldum. Bugün Mardin’den çocuklarımızı Polatlı’ya getiren 24 Kasım 24 Hayal projesinin mimarı Hürriyet’e teşekkür ediyorum. Gamze KOLCU

“Çocuklar üşümesin” dedi

Öğretmenlerin hayalleri gerçek oluyor

Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Mustafa Özkaya İlk ve Ortaokulu’nda görevli Mustafa Yıldırım da ‘Çocuklar Üşümesin’ adlı projesiyle yarışmayı kazanan 24 hayal arasına girdi. Mustafa Yıldırım’ın, üşümesini istemediği öğrenciler için LC Waikiki tarafından sağlanan kıyafetler okula gönderildi ve hayali gerçekleşen Mustafa Yıldırım tarafından öğrencilere dağıtıldı. Öğretmen Yıldırım, “Bu projeyi ortaya koyan Hürriyet Gazetesi ve Öğretmen Akademi Vakfı’na sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Biz eğitimciler çocuklarımızı çok severiz. Hayalimöğrencilerimi giydirmek ve onların kış gününde üşümemesiydi. Şimdi bu hayalimi gerçeğe dönüştürmüş olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bundan sonra da öğrencilerim için elimden geleni yapacağım. Onları sevindiren ve benim hayalimi gerçeğe dönüştüren projeye katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP DHA

Haberin Devamı

Silvan’a da giyecek yardımı


Öğretmenlerin hayalleri gerçek oluyor
Öğretmenlerin hayalleri gerçek oluyor

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ndeki Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Ramazan Kurt, başlattığı ‘Güneşin Çocuklarını Üşütmeyelim’ kampanyası ile hayalini gerçekleştirdi. Okul müdürü Hasan Yaşlı, Öğretmen Ramazan Kurt ve okul personeli tarafından LC Waikiki’nin gönderdiği mont ve ayakkabıların öğrencilere dağıtıldığını anlattı. Öğrenciler ise gönderilen hediyeleri aldıktan sonra elleriyle kalp işareti yaparak Hürriyet Gazetesi’ne sevgilerini gönderdi. Öğrenci İrem Akdağ, “Hepimiz şu anda mutlu ve sevinçliyiz. Tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi. Öğretmen Ramazan Kurt ise, “Öğretmenlik sadece 2+2’nin dört ettiğini öğretmek değil. Onların öncelikle iyi bir insan olabilmeleri için çabalıyoruz. Maalesef ki ülkemizde zor şartlarda okumaya çalışan öğrenciler çok. Ben de bir öğretmen olarak kendimi çocuklarıma adamak istedim. Hürriyet bize mont, ayakkabı, kitap ve oyuncak gönderdi. Çocuklar mutlu, ben mutlu. Herkese teşekkür ederim” dedi. Ergün YILMAZ / DİYARBAKIR DHA

Bir destek de Uludere’ye

Öğretmenlerin hayalleri gerçek oluyor

LC Waikiki’nin desteğiyle Bitlis Ahlat Uludere köyündeki Uludere İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Ezgi Yar’ın da hayali gerçekleştirildi. Ezgi öğretmenin öğrencilerine kıyafet ve oyuncak gönderildi.

Okul bahçesine satranç takımı

Öğretmenlerin hayalleri gerçek oluyor

Isparta’dan projesi kabul edilen Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi öğretmeni Nurettin Ünal da hayali gerçekleşen öğretmenlerden biri. Hürriyet’in projesine destek olan E4 Satranç’ın sahibi Ali Ekber Gökalp, öğretmen Nurettin Ünal’ın okul bahçesindeki dev satranç alanı oluşturma hayalini gerçekleştirmek için Ankara’dan Isparta’ya gide rek kurulum aşamasında yer aldı. Çocukluğunun köyde geçtiğini ve satrancı ilk kez köylerine gelen gezgin bir satıcıdan duyduğunu, o günden itibaren ilgilendiği bu oyunu ise ilk babalık duygusunu tattığı 34 yaşında öğrendiğini belirten Ali Ekber Gökalp, “Benim de hayalim buydu. Hocamızla hayallerim çakıştı. Bunu gerçekleştirmek için geldik. Buraları gördük. Hürriyet’e teşekkürler” dedi. Projesi ile yarışmaya katılan ve başarılı olan yabancı dil öğretmeni Nurettin Ünal da duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Öğretmen Akademisi’nin desteklediği Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği bu proje yarışmasında hayallerimiz gerçekleşti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Umarım herkesin hayalleri bir gün gerçek olur.” Nurettin ARKAN / YALVAÇ - DHA

Diğer kazananlar

Projeye başvurarak hayalini anlatan ve kazanan diğer öğretmenler ise şöyle:

1 - Tuba Çevik - Sekizincigün Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Ögretmeni - İstanbul, Kadıköy
2 - Gülnihal Bayındır Alkan - Trabzon İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni
3 - Hasan Asık - Parekende Güneşi İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni - Uşak
4 - Abdülhamid Öztürk - Necatibey Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni - Bursa, Osmangazi
5 - Emrah Dal -Yahyalı İlkokulu Müdürü - Denizli, Çivril
6 - Hüseyin Erbakıcı - Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni - Zonguldak, Ereğli
7 - Fatma Uysal Çindemir - Ali Kameroğlu Anaokulu Müdürü - Denizli, Çivril
8 - Ebubekir Kepenek - TOKİ Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni - Hakkari, Yüksekova
9 - Aylin Kocatas - Karakurt Ortaokulu Öğretmeni - Kars, Sarıkamış
10 - Emin Durakcıgil - İnönü Ortaokulu Öğretmeni - Iğdır
11 - Nergis Sarsar - Özel Eğitim Uygulama Okulu Psikolojik Danışmanı - Iğdır
12 - Gülcan Çalıs - Ayvalık Çok Programlı Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni - Şırnak, Beytüşşebap
13 - Sabri Varıslı - Gazi İlk-Ortaokulu Müdürü - Şanlıurfa, Siverek
14 -Embiye Adaklı- Küçükyalı Askeri Lojmanları Anaokulu - İstanbul, Maltepe
15 - Zeynep Özcan - Viranşehir Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni - Şanlıurfa, Viranşehir
16 -Serpil Demir Bozdogan- SinanpaĞa Anaokulu - Afyon, Sinanpaşa
17 - Yasemin Küçükyılmaz - Çiğiltepe Ortaokulu - Ankara, Mamak
18 - Aslı Özdem - Kırkmağara Ortaokulu Rehber Ögretmeni - Şanlıurfa, Eyyübiye
19 - Gonca Kaya - Taşlıca Vali Gazi Şimsek Ortaokulu Müzik Öğretmeni - Gümüşhane, Kürtün

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!