Öğretmenlere iletişim semineri

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere iletişim semineri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 14:29

MERSİN’de öğretmenlere yönelik ’Temel İletişim Becerisi, Ekip Çalışması ve Liderlik’ ve ’Sosyal Medya’ konulu seminer gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen seminere Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Şube Müdürleri İbrahim Halil Eyüboğlu, Cafer Karabulut’un yanı sıra konuşmacı olarak Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taylan ve Ender Bektaş yer aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek açılış konuşmasında, iletişimin önemine ve eğitimdeki rolüne dikkat çekti. Daha sonra ilk sunum Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taylan gerçekleştirdi. Taylan, ’Temel İletişim Becerisi, Ekip Çalışması ve Liderlik’ başlıklı sunumda genel iletişim becerileri konusunda bilgi verdi. İletişim sürecinin kişinin anne karnında başladığını, bu sürecin kişinin ölümüne kadar devam ettiğini ifade eden Taylan, iş hayatında verimliliğin artması için doğru iletişim kurulmasının şart olduğunu, konuların dürüstlükle, açık şekilde ve sıcağı sıcağına paylaşılması gerektiğini söyledi.

Ardından seminerin ikinci bölümde Ender Bektaş ’Sosyal Medya’nın Yaşama Etkisi ve Eğitim’ başlıklı sunumunda; özellikle sosyal medya kullanımı ve etkisiyle ilgili paylaştığı veriler ilgi uyandırdı. Bektaş, sosyal medya kullanım konuşmasında her 4 dakikadan 3’ünü sosyal medyada geçirildiğine dikkat çekti. Bektaş, öğrencilerin yüzde 79’unun 3-5 saat arasında sosyal medyada zaman geçirdiğini ifade ederek, günümüzde bir yıl içerisinde ortaya çıkan enformasyon miktarının insanlık tarihi boyunca üretilen toplam enformasyondan daha fazla olduğuna dile getirdi.

Bektaş, gelişen teknoloji ile birlikte sosyal medyanın hayatın neredeyse her sahasına etki ettiğini kaydederek, eğitim sektöründe sosyal medyanın destekleyici bir unsur olarak kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!