ÖÄŸrenciliÄŸin tadını çıkarabileceÄŸiniz ülkeler

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciliğin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 17:25

Keşfederken, sınırlardan biraz uzaklaşmak ve ufkumuzu genişletmek istedik. Henüz Mars’ta üniversite bulunamadığı için sınırlarımız yaşadığımız dünyada olsa da, farklı kültürlerin kapısını aralayalım diyoruz.

Haberin Devamı

YENÄ° ZELANDA

Â

Öğrenciliğin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Tarihinde herhangi bir soykırım falan da bulunmayan hobbitlerin ülkesi Yeni Zelanda’da, hayat da eğitim de diğer ülkelere göre oldukça uygun. Havalar sıcak, gitmek için gereken şartlar çok zor değil. Sadece Yüzüklerin Efendisi’nin fantastik dünyasında yer aldığını sandığınız mekanlarda vakit geçirmek, doğaya hayran olmak için birebir. Öğrencileri adeta özgürlük ve maceraya davet eden Yeni Zelanda’nın İngilizce’nin en güzel konuşulduğu ülkelerden biri olduğunu biliyor muydunuz?

 Yeni Zelanda nüfusunun çoğunluğu, Britanya asıllı göçmenler tarafından oluşturulmuştur ve bu nedenle, İngilizce’nin en güzel konuşulduğu bölgelerden biridir.

 

Haberin Devamı

GÃœNEY AFRÄ°KA CUMHURÄ°YETÄ°

Â

Öğrenciliğin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

İnanmazsınız, bazı üniversiteler hariç YÖK tüm okulları tanıyor! Güney Afrika’ya gitmek istiyorum dediğinizde, aileniz biraz şaşırabilir; ama resmi dilinin İngilizce olduğunu ve Cape Town ya da Johannesburg’un şahane olduğunu, üstelik hayatın da uygun fiyatlı olduğunu anlatırsanız, ikna olurlar diye düşünüyoruz. Yazlar uzun, kışlar ılıman iklimde; tatille eğitim bir arada gibi… Daha ne isteyebilirsiniz ki?

 

AVUSTRALYA

Â

Öğrenciliğin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Sınırda bizi kangurular ve sörfçüler karşılıyormuş gibi bir hissiyat veren Avustralya’dan iyi haber var! Avustralya, öğrencilere çalışma izni de veriyor. Yaşamın ABD ve İngiltere’den ucuz olduğu bu ülkeyi yüksek lisans ya da doktora için de düşünebilirsiniz. Yüksek lisans eğitimi 2, doktoraysa 3 yıl sürüyor. Uzaklığı sizi düşündürüyorsa, farklı bir bakış açısıyla avantaj olarak sunalım: Her canınız istediğinde kaçamayacağınız için ordaki hayata çabuk adapte olacaksınız demektir!

Haberin Devamı

Bunun yanında, Melbourne dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden biri seçilip duruyor ve Avustralya’nın da kültürel başkenti. Şehirde 7 üniversite ve her milletten birçok öğrenci bulunuyor. Biraz daha pahalı bir şehir olabilir diyorsanız da, bir alternatifiniz 5 üniversite barındıran Sidney olacaktır.

 

AVUSTURYA (Evet, karıştırın diye alt alta koyduk)

Â

Öğrenciliğin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Dünyada yaşanabilir şehir listelerinde her zaman başlarda yer alan Viyana, popülerliğini koruyor. Üstelik, Viyana Üniversitesi dünyanın ilk 100 üniversitesinden biri. Avusturya devlet üniversitelerinden mezun olduğunuzda YÖk diplomanızı tanıyor. Eğer kültür ve sanat aşığıysanız, yolda yürürken mimari harikası binalar görüp suç oranı düşük bir ülkede yaşamak istiyorsanız, Avusturya’yı bir araştırın deriz.

Haberin Devamı

Avusturya ülkelerindeki üniversitelerde dil bilme zorunluluğu yok. Üniversiteler kendi bünyelerinde dil eğitimi veriyorlar.

ALMANYA

Â

Öğrenciliğin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Almanya’nın her bir şehri birbirinden ayrı özelken, müsaadenizle, biz şu anda biraz Berlin öveceğiz. Almanya’nın en büyük şehri ve başkenti olan Berlin’de öğrencilere yönelik yıl boyunca birçok festival oluyor. Gece hayatının aktifliğinin yanında, bir Türk olarak rahat etmeniz kaçınılmaz ve tüm bunların yanında, eğitim kalitesi de çok yüksek. Genç yaşta Alman disiplini kanıma işlesin ve mimari, tarih, siyasi bilimler, ekonomi ya da mühendislik gibi bir alanda uzmanlaşayım diyorsanız, bu şehir tam size göre! Devlet üniversitelerinin mucize gibi bir şey olmasının yanında, İngilizce eğitim veren üniversiteler dışında, Almanca şartı aranıyor.

 

İSVEÇ

Haberin Devamı

Â

Öğrenciliğin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

İdealist ve soğuğa dayanan bir bireyseniz, İsveç’I denememeniz için hiçbir neden yok. Akademik mükemmellik anlamında, uzun geçmişiyle kendini çoktan kanıtlamış nazlı güzel, size tercih ettiğiniz alanda oldukça çeşitlilik sunuyor. 

Ä°SPANYA

Â

Öğrenciliğin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

İspanyolca sadece bir dil değil; yemeği, dansı ve müziğiyle bir kültürdür. İspanya’ya ayak basacak olursanız, karşınıza çıkacak her şeyin tadını çıkarmayı unutmayın. Uygun bir bütçeyle hem yeni bir dil ve kültür deneyimi hem de kaliteli bir eğitim alabilirsiniz. Üstelik üniversitelerin çoğu YÖK tarafından da kabul ediliyor. Sıcak iklimi, samimi insanları, muhteşem yemekleri, futboluyla ilk görüşte aşık olacaksınız.

 

TAYVAN

Haberin Devamı

Öğrenciliğin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

 

Muhtemelen listede görmeyi beklemediğiniz Tayvan’ın Taipei kenti, Tayvan Ulusal Üniversitesi’ni barındırıyor. Yüksek teknolojinin gelişimiyle birlikte, gözler buraya kaymaya başladı ve Hong Kong zor durumda! Daha iyi bir haberse, oldukça ucuz olması. Kesinlikle araştırmaya değer.

 

ABD

 ABD ve eğitim diyorsak, tabii ki MIT ve Harvard’ı barındıran Boston’dan bahsedeceğiz. Özgür atmosfer, sosyal olanaklar, sanat, siyaset, spor birleşmiş ve Boston’da tüm fırsatlarla birlikte buluşmuş.

Her sene ABD’ye giden Türk öğrenci sayısı artarken, 40bini aşkın Türk öğrencinin olduğunu söylemeliyiz. Üniversiteler dil yeterliliği dışında hobilere ve yeteneklere de bakıyorlar. 

KANADA

Öğrenciliğin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Eğitimde son yıllarda parlayan yıldız Kanada, eğitim kalitesi ve ekonomik oluşuyla en çok tercih edilen ülkelerden. Her bütçeye uygun bir eğitim programının olduğunu özellikle belirtmeliyiz. Hem İngilizce hem Fransızca olan ülke, çok dilli bir yaşam merkezi, suç oranı düşük ve dünyanın her yerinden birçok öğrenci kabul ediyor. Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan McGill Üniversitesi de Kanada’nın Montreal şehrinde.

 Montreal dünyanın en büyük komedi film festivaline ev sahipliği yapan uluslararası düzeyde bir öğrenci şehri.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!