Öğrencilerden okula Matematik Sokağı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden okula Matematik Sokağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 11:15

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ortaokulu’nda Matematik Sokağı Projesi’ni hayata geçirdi.

Haberin Devamı

MAKÜ Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Yusuf Ünal, Büşra Çalışkan ve Sezgin Çağlar, TÜBİTAK 2209 Projesi ve Öğretmenlik Uygulaması kapsamında Yard. Doç. Dr. Burcu Durmaz ve Dr. Ramazan Gürel danışmanlığında TOBB Ortaokulu’nda ’Matematik Sokağı Projesi’ni gerçekleştirdi. Proje kapsamında öğrencilerin sadece derste değil günlük yaşamda da koridor üzerinde çeşitli geometrik şekiller ve formüller aracılığıyla gizli olarak da öğrenmelerine hizmet etmeyi amaçladıklarını belirten öğrenciler, ders aralarında ve öğle aralarında da öğrencilerle çeşitli zeka oyunları oynamak için oluşturulan köşede onlarla hem oyun oynamak hem de matematiği sevdirmek anlamında hizmet etmenin önemine değindi. Matematik Sokağı Projesi ile öğrencilerin bilgilerinin taze kalması ve matematiğe olan ilgisinin artması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Yard. Doç. Dr. Burcu Durmaz, "Öğrencilerimiz bize bu fikirlerle geldi. Buna benzer uygulamaları sosyal medyada farklı şehirlerde olduğunu görüyoruz. Ama bunu Burdur’da bir ilk olarak gerçekleştirdik. Bu projede biz sadece danışmanlık yapıyoruz. İşin çoğunu öğrencilerimiz yaptı" dedi.

Dr. Ramazan Gürel de "Bu projede iki adım var. Öğrencilerimiz burada bu uygulamayı yaptı, biz de bunun etkisine bakacağız. Burada bir anket uyguladık ve katılan öğrencilerin matematik sunumlarını ölçtük. 2 ay sonra da tekrar ölçeceğiz. Bu oluşan farklılığa göre bizim bir de kontrol gurubumuz var. Bunu da Kemal Solmaz Ortaokulu’nda yapıyoruz. Bu çalışmayı bizler Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi’nde de sunacağız. Buradan olumlu dönüşler alabilirsek Burdur’da diğer okullara da yöneleceğiz. Diğer okullarda da bu çalışmayı devam ettirebiliriz. Öncelikle sonuçlara bakmamız gerekiyor ama öğrencilerden aldığımız yorumlar olumlu yönde" diye konuştu.

Uygulamanın yapıldığı okulun 8’inci sınıf öğrencisi Tuğba Taşisimli de "Matematik Sokağı özellikle TEOG sınavına giren öğrenciler için görsel hafızalı bir uygulama. Bu uygulama TEOG öğrencilerinin stresini bir nebze de olsa azaltıyor. Biz de TEOG öğrencisiyiz ve Matematik Sokağı ile birlikte unuttuğumuz bazı bilgileri yeniden hatırlamaya başladık" dedi.

Haberin Devamı

Öğrencilerden okula Matematik Sokağı

Öğrencilerden okula Matematik Sokağı

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!