Öğrenciler Kafka’nın peşinde

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Kafka’nın peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 16:57

Öğrenciler, modern dünya edebiyatının özgün yazarlarından Kafka’yı yakından tanımak için doğduğu ve yaşadığı şehir Prag’a gittiler. ‘Franz Kafka; Yalnız Bir Adamın Peşinden’ temalı düzenlen gezi beş gün sürdü. Gezi kapsamında, Kafka'nın evi ve müzesi gezilirken, eser-yazar-dönem-zaman-mekan ilişkileri yerinde incelendi.

Haberin Devamı

Kafka’yı yakından tanımaları için öğrenciler, beş günlük bir geziyle, yazarın evi ve müzesini ziyaret etti. Uğur Koleji, dünya edebiyatının en tanınmış isimlerinden Franz Fafka'nın doğduğu ve yaşadığı şehir Prag’a, “Franz Kafka; Yalnız Bir Adamın Peşinden” temalı gezi düzenledi. Gezi öncesinde Kafka’nın yazım dilini ve bakış açısını öğrenmek için, Franz Kafka'nın başyapıtlarından biri olan ‘Dönüşüm’ kitabını okuyan öğrenciler, Prag’da 4 gece, 5 gün boyunca birçok mekan ve şehri gezdi.

Kafka Müzesi’nden Cafe Arco’ya

Franz Kafka’nın edebiyat yaşamını ve yaşadığı şehri yakından öğrenmek amacıyla düzenlenen gezide öğrenciler sırasıyla Prag, Terezin, Karoly Vary, Dresden ve Berlin şehirlerini ziyaret etti. Gezinin kapsamında Kafka’nın evini, Kafka Müzesi’ni, Wenceslas Meydanı’nı, Cafe Franz Kafka’yı, Cafe Louvre ve Cafe Arco’yu gören öğrenciler, yaşadığı evden eserlerine, fotoğraflarına, el yazılarına ve günlüklerine kadar birçok şeyi görme şansı yakaladı. Öğrenciler böylece, eser-yazar-dönem-zaman-mekan ilişkilerini kurmayı deneyimledi.

Haberin Devamı

Gezi kapsamında, Mustek Meydanı, Astrolojik Saat, Kraliyet Saray, Charles Köprüsü, Terezin Nazi Toplama Kampı, Faber Castell Ve Pelikan Fabrikası, Zwinger Sarayı, Kraliyet Kilisesi, Brandenburg Kapısı, Berlin Duvarı Anıtı, Reichstag (Meclis) Binası ve Postdamer Meydanı da görüldü.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!