Öğrenci otobüsü sulama kanalına devrildi: 14 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci otobüsü sulama kanalına devrildi: 14 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 20:43

Hatay’dan ilkokul öğrencilerini müze gezisi için Osmaniye’ye götüren midibüs sulama kanalına devrildi. 30 kişilik midibüste bulunan çoğu çocuk 40 kişiden 14’ü öldü, 26’sı yaralandı. Kazada 5’i öğrenci, 1’i öğretmen, 6’sı veli, araç şoförü ve 1 bebek hayatını kaybetti. Hastanedeki 26 yaralıdan 4’ünün sağlık durumu ciddiyetini korurken, midibüs uzun süren çalışmalardan sonra vinçle çıkarıldı. Kazada yaşamını yitirenlerin ismi belli oldu. Kamera görüntülerine göre kavşakta önünde bekleyen TIR’ı sollayan Ferruhşan Esen’in kullandığı 31 KLY 69 palakalı midibüs, bu sırada kavşakta sağ taraftan gelen bir otomobil ile çarpışıp, kontrolden çıkarak sulama kanalına devriliyor. Bu arada Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiğinin tespit edildiği ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Beş Temmuz İlkokulu’nda okuyan öğrenciler için dün Osmaniye’ye gezi düzenledi. İskenderun’daki Dönmez Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı 29 1 kapasiteli 2 midibüsle Osmaniye’ye giden öğrenci, veli ve öğretmenler, Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’nı gezdi. Grup akşam saatlerinde dönüş için yola çıktı. İçinde 40 kişinin olduğu 31 KLY 39 plakalı midibüs Kozan Karayolu Cevdetiye köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu DSİ’ye ait sulama kanalına devrildi. Kazanın ardından midibüste can pazarı yaşandı. 


ÖLÜ SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Haberin Devamı

Yoldan geçen ve çevrede oturanlar kanala atlayarak midibüstekileri kurtarmaya çalıştı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralı kurtarılanların ardından midibüsten ilk olarak 9 ceset çıkarıldı. Kanalda arama yapan dalgıçlar 4 kişinin daha cesedini çıkardı. Hastaneye kaldırılan 27 kişiden 1’i hayatını kaybedince ölenlerin sayısı 14’e yükseldi. 

Haberin Devamı

Öğrenci otobüsü sulama kanalına devrildi: 14 kişi öldü

Kazada hayatını kaybedenlerden Nur Seviner, sosyal medya hesabında en son İskenderun Osmaniye yolundan bu fotoğrafı paylaştı

14 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kazada ölen 14 kişinin ismi belli oldu. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Cumhuriyet Savcısı’nın Osmaniye Devlet Hastanesi Morgu’nda yaptığı incelemenin tamamlanmasının ardından Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne götürüldü.

Hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: "Müzeyyen Keskin, Ferruhşah Esen (Midibüs şoförü), Hayriye Nur Seviner, Nehir Uludağ, Sevgi Ayas, Umut Ayas, Ahmet Cebeci, Bahadır Karakurt, Beritan Geyik, Sultan Geyik, Baver Geyik, Meral Sarı, Yağmur Keskin ve Merve Gül Pembe."

Haberin Devamı

SOLLUYOR, OTOMOBİLE ÇARPIP KANALA UÇUYOR

Kamera görüntülerine göre kavşakta önünde bekleyen TIR’ı sollayan Ferruhşan Esen’in kullandığı 31 KLY 69 palakalı midibüs, bu sırada kavşakta sağ taraftan gelen bir otomobil ile çarpışıp, kontrolden çıkarak sulama kanalına devriliyor.

VALİ: AİLELER DÜZENLEMİŞ

Olay yerine gelen Osmaniye Valisi Kerem Al, gezinin okulun resmi bir etkinliği olmadığını, öğrenci ve velilerin kendi aralarında organize ettiğini belirtti. Olayın duyulması üzerine İskenderun’da veliler Beş Temmuz İlkokulu bahçesinde toplanarak yakınları hakkında bilgi almaya çalıştı.

Öğrenci otobüsü sulama kanalına devrildi: 14 kişi öldü
HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Haberin Devamı

Hatay Valiliğinden, İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu 14 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiğinin tespit edildiği ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.               

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, İskenderun ilçesi Beş Temmuz İlkokulu velilerinin organize ettiği günübirlik Osmaniye Aslantaş Milli Parkı gezisi sırasında öğrenci ve velileri taşıyan midibüsün dün saat 19.16 sularında yaşanan trafik kazası neticesinde Cevdediye beldesinde bulunan DSİ Sulama Kanalı’na devrildiği kaybedildi.               

Haberin Devamı

Elim kazada midibüste bulunan yolculardan 5’i öğrenci, 1’i öğretmen, 6’sı veli, araç şoförü ve 1 bebek olmak üzere 14 kişinin hayatını kaybettiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:               
“Kazada Nur Seviner, Ferruşah Eşen, Nehir Uludağ, Beritan Geyik, Merve Pembe, Sevgi Ayaz, Ahmet Cebeci, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Umut Ayaz, Baver Keyik, Sultan Keyik, Yağmur Keskin ve Müzeyyen Keskin hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan 24 kişi, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, durumu ağır olan 2 kişinin tedavisi devam etmektedir.               

Söz konusu gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiği tespit edilmiş olup, konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.”              

CENAZELER İSKENDERUN'DA         

Bu arada, kazada yaşamını yitiren 14 kişinin cenazesi, sabah saatlerinde İskenderun Devlet Hastanesi morguna getirildi.               

Yakınlarını kaybedenlerin hastane morgu önünde bekleyişi sürerken cenazeleri teslim alan bazı ailelerin sinir krizi geçirdiği gözlendi.               

BEŞ TEMMUZ İLKOKULU'NDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kaza nedeniyle Valilik talimatıyla Beş Temmuz İlkokulu'nda bugün eğitime ara verildi.               

Öğrencilerin olmadığı okulda, bazı öğretmen ve velilerin bahçede bekledikleri görüldü.            

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!