Ödüllü gençler

Güncelleme Tarihi:

Ödüllü gençler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 17:40

İzmirli arp sanatçısı Deniz Esen ile İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Işıl Yıldırım, elde ettiği başarıyla İzmir’in gururu oldu.

Haberin Devamı

Arpın tellerini  birinciliğe çekti

İZMİRLİ başaralı arp sanatçısı Deniz Esen, Dünya Monaco Arp Festivali ve Yarışması’nda kendi kategorisinde birincilik aldı. Son ödülüyle dünyaca ünlü bir arpist olma yolunda önemli bir adım atan Deniz Esen, ödülden kaynaklı gurur duyduğunu kaydetti. Esen, çalışmalarına İtalya’nın Torino kentinde dünyaca ünlü bir arpistle devam ettiğini kaydetti. Müzik çalışmalarına 2004’te İKSV’de Alev Sezer’den piyano dersleri alarak başlayan 18 yaşındaki Deniz Esen, 2009’da Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı kursiyer giriş sınavlarını kazanarak müzik kariyerine bambaşka bir boyut kazandırdı ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Arp Grup Şefi Sibel Efendiev ile arp çalışmalarına başladı.

Ödüllü gençler

Haberin Devamı

ŞİMDİ İTALYA’DA

2011 yılında ise aynı okulun lise giriş sınavlarını kazanarak profesyonel arp çalışmalarına devam etmekle kalmayıp, aynı yıl solo bir dinleti veren Esen, dünyaca ünlü arpistlerle çalıştı. 2014 yılında da Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın açtığı seçmeleri kazanarak bu orkestrayla birlikte yurtiçi birçok şehirde konserlerde yer alan sanatçı, bu yıl konservatuarın lise bölümünden başarıyla mezun oldu. Esen, aynı yıl İtalya Torino Comservatorio Statale Di Musica ‘Giuseppe Verdi’nin açtığı lisans sınavını başarıyla kazanarak Gabriella Bosio ile çalışmalarına başladı ve halen devam ediyor.

Burcu TANER KARATAY / HÜRRİYET

 

Engelleri aştı iki ikincilik kazandı

İZMİR Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Işıl Yıldırım, Başöğretmen Atatürk Kupası Engel Atlama Yarışmaları’ndan iki ikincilik kazandı. Türkiye Binicilik Federasyonu İzmir Temsilciliği desteği ile İzmir Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen İzmir Atlıspor Kulübü ‘Öğretmenler Günü Kupası’ ile ‘Buca Milli Eğitim Müdürlüğü Canım Öğretmenim Kupası’nda ikincilik elde eden Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, derece elde etmenin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ödüllü gençler

4 yıldan bu yana İzmir Atlı Spor Kulübünde binicilik yapan ve geçmiş yıllarda girdiği yarışmalardan da dereceleri bulunan Yıldırım, spor yapmanın akademik başarısına da destek olduğunu söyledi.

İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!