Obama turp gibi

Güncelleme Tarihi:

Obama turp gibi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 01:38

ABD Başkanı Barack Obama’nın sağlık raporu Beyaz Saray tarafından açıklandı. Buna göre 54 yaşındaki Obama son derece sağlıklı. 

Haberin Devamı

BEYAZ Saray, ABD Başkanı Barack Obama’nın sağlık durumunun ‘mükemmel’ olduğunu duyurdu. Obama’nın doktoru Ronny Jackson’ın yaptığı tetkike göre Obama, sağlıklı bir diyete sahip, sigaradan uzak duruyor, alkolü ise ara sıra aşırıya kaçmadan alıyor. Geçmiş yıllarda sigara içtiği bilinen Obama, son dönemde bazen nikotin sakızı çiğniyor. Düzenli spor yapan Obama’nın son açıklanan muayenesi olan 2014 Haziran’a göre daha sağlıklı olduğu açıklandı. Başkan’ın sağlık değerleri ise şöyle:

1.86 boyunda, 79 kg ağırlığında. Son muayeneye göre 2.5 kg zayıflamış durumda. Vücut kitle endeksi normal aralıkta.

213 olan kolesterol seviyesi 188’e düştü. Kötü kolesterol diye bilinen ‘LDL’ değer 125. 130’un altında normal değer olarak kabul ediliyor. İyi kolesterol diye bilinen ‘HDL’ ise 68. Doktorlar 60’ın üzerinde olmasını öneriyor. Açlık şekeri 88 mg/dL. Başkan Obama’nın kalbi dinlenme halindeyken dakikada 56 kez atıyor. Tansiyonu ise 110/68 seviyesinde.

Haberin Devamı

Jackson raporunda, “Başkan’ın genel olarak sağlığı mükemmel. Sağlıklı diyete uyumu ve mütemadiyen yaptığı egzersiz programı, onun yağsız vücuda ve düşük kolesterol seviyesine sahip olmasını sağladı. Tüm klinik veriler Başkan’ın şu anda çok sıhhatli ve görevi süresince de öyle kalacağını gösteriyor” ifadeleri yer aldı. 

Osman Müftüoğlu, Obama’nın sağlığını yorumladı

Tek derdi stres

BEYAZ Saray sayfasında açıklanan bilgilere göre, ABD Başkanı Obama’nın sağlık verileri mükemmel görünüyor.Başkanın kolesterol dengesi çok iyi. Trigliseridi dip rakamlarda. Kötü kolesterolü normal değerlerde. İyi kolesterolü ise normalin en iyisini bile zorluyor. HDL kolesterolü (iyi kolesterol) tam olması gerektiği gibi çok yüksek. Kan şekeri normal. D vitaminine gelince... En alt seviyelerde saptanması tedavinin yetersiz olduğunu gösteriyor. PSA rakamlarıysa Obama’nın en azından kısa vadede prostat kanseri bakımından rahat olması gerektiğini söylüyor.

STRES REFLÜSÜ

Başkan Obama da günümüzün yaygın sağlık sorunlarından birine, Gastroözefagual reflüye yakalanmış. Bu nedenle de bir proton pompası inhibitörü kullanmak zorunda kalmış. Öyle görünüyor ki stres sorunu Obama’yı da bir şekilde etkilemiş, reflü hastası yapmış.

BAKMADAN GEÇME!