O Meclise'de o vekile de veyl olsun

Güncelleme Tarihi:

O Meclisede o vekile de veyl olsun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 23:55

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Anayasa değişikliğiyle ilgili Bahçeli ve AK Parti yöneticilerinden gelen “330 bulunmazsa erken seçim olur” mesajına sert bir konuşmayla karşılık verdi. Baykal, “Seçim tehdidine boyun eğecek milletvekili varsa ona da yazıklar olsun, o Meclis’e de veyl olsun” dedi. Baykal özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TEK PARTİ DEVLETİ
“Şimdi, bir siyasi parti genel başkanı, devletin bütün temel kurumlarına siyasi parti başkanı olarak gelecektir. 700 katrilyonluk (milyar TL) bir bütçeyi, bir parti genel başkanı doğrudan harcayacaktır. Cumhurbaşkanı bir siyasi parti genel başkanı olursa bu Anayasa’da var olan yanlışlıkların tümü katlanarak artacaktır ve bu Anayasa’yı çığırından çıkaracaktır. Bu, devleti bir siyasi partiye indirgemek demektir. ‘Tek parti iktidarı’ diyordunuz, anlaşılıyor ki artık tek parti iktidarı yetmiyor; tek parti devleti istiyorsunuz.

Bu paket bir Ortadoğu dikta rejimini Türkiye’ye taşımanın bütün hukuki altyapısına sahiptir. ‘Bizde dikta olmaz’ sözünü güvence kabul etmemizi istiyorsunuz. Saddam’dan Muaviye’ye, Esad’dan Yezid’e nice isimler bize hiç de yabancı olmayan bir kültürün ürünüdür.

Anayasa tartışmaları bir seçim olasılığıyla zenginleştirildi. Anayasa tartışmaları getirilen paketin faziletine birbirimizi ikna etmekten çıktı, tehdit ve şantaj anlayışının alenileştiği bir ortama geldik. Bu ülkenin 19-20 yaşındaki gençlerinin bu iktidarın yanlış Suriye politikası dolayısıyla Suriye’de, El Bab’da gözünü kırpmadan şehit olmaya koştuğu bir ortamda, erken seçim tehdidiyle siyasi sonuç almaya kalkanları kınıyorum. Bir zamanlar bu devletin himayesinde destek bulan PKK’lılara karşı Gabar Dağı’nda gözünü kırpmadan şehit olan gençlerimizin bu cesareti, metaneti, vatanseverliği karşısında 90 yıllık Cumhuriyet’i tehlikeye atacak bu projeye destek üretmek için seçim tehdidine boyun eğecek milletvekili varsa onu da kınıyorum. Eğer böyle bir milletvekili varsa, o milletvekiline de yazıklar olsun, o Meclis’e de veyl, yazıklar olsun o Meclis’e de!” 

'HEMEN GETİRİN'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Genel Kurul’da izlediği Baykal’ın konuşması CHP Grubu’nu heyecanlandırdı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla “Erken seçim kararının hemen getirilmesi” çağrısında bulundu.

(*)VEYL: Bir kimse veya topluluğun işledikleri kötülükler sebebiyle karşılaşacakları azabı ve acınacak halde bulunduklarını ifade eder. Aynı zamanda ‘cehennemde bir çukur’ ismi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!