Nusra rejimin askeri merkezlerini vurdu

Güncelleme Tarihi:

Nusra rejimin askeri merkezlerini vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 23:27

SURİYE’de BM arabuluculuğunda barış görüşmeleri zorlukla devam ederken, ateşkesin dışında tutulan gruplardan biri olan Şam’ın Fetih Cephesi (eski adıyla El Nusra Cephesi), ülkenin üçüncü büyük kenti Humus’ta iki güvenlik binasına yönelik intihar saldırısı düzenledi.

Haberin Devamı

Devlet güvenlik merkezi ve askeri istihbarat binasının hedef alındığı saldırıda 42 kişi öldü. Ölenler arasında Humus askeri istihbarat şefi olan Tümgeneral Hasan Dabul’un olduğu açıklandı.

HEDEF İSTİHBARAT ŞEFİ

Önce silahlı çatışmaya giren militanlardan ikisinin daha sonra üzerlerindeki bombayı patlattığı ifade edildi. Yetkililer, intihar eylemcilerinin Dabul’u özellikle hedef seçtiğini ifade etti. Dabul, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a da yakın isimlerden biriydi. Saldırıyı üstlenen Nusra Cephesi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada eylemin Vaer, İdlib ve Şam’daki rejim saldırılarına misilleme olduğunu duyurdu. Açıklamada, Humus’taki sivil istihbarat başkanı İbrahim Derviş’in de öldürüldüğü iddia edildi. Humus saldırıları tam da Suriye rejimi temsilcileriyle muhaliflerin Cenevre’de barış masasına oturduğu bir döneme denk geldi. El Kaide bağlantılı Nusra, DEAŞ gibi barış görüşmeleri dışında bırakılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!