Güncelleme Tarihi:
Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, zabıta ekipleri tarafından gıda denetimi yapıldı.
Denetimde fırın, simit ve kasap işletmelerinin genel hijyen, fiyat tarifesi, ruhsat, Kaçak et, siyah-beyaz et ayrımı, odun kullanımı, terazi, gramaj, baca filtresi gibi konular üzerinde duruldu. Nizip’te özellikle pide ve simit fırınlarının mutfak kısımlarını sıkı bir denetime tutan zabıta ekipleri, çalışanların ise giyim ve kuşamlarının hijyenikliğini denetledi. Pidelerin gramajına, ruhsat ve fiyat listelerine, işletmede kullanılan malzeme ile araç ve gereçlerin temizliğini de gözden geçiren zabıta ekipleri, kurallara uymayan bazı işletmelere ceza keserken bazılarına ise uyarı yaptı.
Denetimlerin rutin denetim olduğunu ifade eden zabıta yetkilileri, uygulamanın sık aralıklarla süreceğinin mesajını verdi.
FOTOĞRAFLI